Welkom bij VV Eastermar

Speeldagenkalender 2016-2017

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 17 mei 2016 08:57 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 18 juni 2015 17:53

In dit overzicht ziet u een overzicht van de speeldata van volgend seizoen.

   

Eastermar verliest wederom niet na achterstand!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 15 mei 2016 16:12 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 15 mei 2016 15:55

Na een week vol zomerse temperaturen stond op een herfstachtige 14 Mei de laatste competitieronde in de alom bejubelde 5e klasse C op het programma.

In deze ronde stonden naast Drogeham – Ezinge, Boornbergum 180cc – V.V.S.V. '09, Noordbergum – V.V.T. en Zeester – Jistrum twee duels om de koppositie gepland. V.V. Eastermar mocht op bezoek bij O.K.V.C. in het Westerkwartier proberen drie punten te halen om zo Haulerwijk in te halen op de ranglijst. Haulerwijk diende dan wel te verliezen bij S.C. Kootstertille. Bij een gelijkspel zou er de eerstvolgende dinsdagavond een beslissingswedstrijd volgen. Spanning gegarandeerd dus.

Kootstertille zou het in hun wedstrijd van het seizoen (er stonden de nodige kratjes bier op het spel) zonder dirigent Gerbrand Waaksma moeten doen. Waaksma was naar eigen zeggen een week eerder ietwat te hard aangepakt door Robert Tienstra. Binnen de V.V.E. selectie was iedereen ervan overtuigd dat juist Albert Brouwer de boosdoener was geweest. Hoe het ook zij, mocht Kootstertille geen punten weten te pakken zouden deze twee heren gezamenlijk verantwoordelijk worden gehouden. Kees Schotanus zal ze in dat geval binnen afzienbare tijd op de hoogte stellen van de te betalen prijs.

De door de Broekophâlders afgewerkte donderdag training verliep weer eens alles behalve vlekkeloos. Zo moest er een verlenging aan te pas komen voordat de uiteindelijke winnaar van de afsluitende partij te aangewezen kon worden.

Robert Tienstra zou dit allemaal niet meer meemaken, hij verliet de training halverwege infoband een krokobil. Hij liep die een avond tevoren op tijdens een uit de hand gelopen afspraakje met de sinds een dikke week weer topfitte Stefan Erwin Venema. Dit vierden de twee met een bezoekje aan de Jungle Book film en een afsluitend “kopje koffie” bij Venema thuis.

Ondertussen waren op Tsjalling van Dijk zijn gezicht weer een x–aantal stoppels verschenen.

Tevens werd er door met name Albert Brouwer een nieuwe techniek toegepast om Harm Tseard Heidbuurt uit zijn seizoensdip te trekken. Heidbuurt scoorde dit seizoen maar liefst 4 keer, dit gebeurde echter allemaal al in de eerste drie wedstrijden van het seizoen, hierna begon zijn dipje. Elke keer als Heidbuurt de bal ontving werd er nu met alle macht “Bravoure” naar zijn hoofd geslingerd, dit ging gepaard met wisselend succes.

Deze complete training werd overigens door vleugelflitser Jille van der Wal overgeslagen. Zijn hamstring speelde hem parten. Hij zou die zaterdags in de warming up het spul wel weer even testen. Ook Simon Dijkstra was niet van de partij, hij zal waarschijnlijk niet meer in actie komen dit seizoen, hij had nogal wat van zijn stramme spieren verrekt in de eigenhandig door hem omgedraaide wedstrijd tegen Kootstertille.

Na deze bewogen avond kwam Sjoerd de Duck Visser plotseling met een kratje bier op de proppen, iedereen had al gemerkt dat zijn buikje ietwat gegroeid was maar uit beleefdheid was er niemand over begonnen, het zou wel bij zijn toenemende leeftijd horen was de gedachte. Nu kwam de aap uit de mouw: hij bleek zwanger te zijn van zijn Hylkje Lijzinga! Fan herte!

Eric Boersma besloot voor de sneon-avond alvast een kamer te boeken bij de Parel te Eastermar. Optimistisch als altijd ging hij uit van de maximale score. Uitbater Eddy Westra zei uiteindelijk dat het wel kon.

Boersma had voor de Sneon-middag de beschikking over maar liefst 18 spelers. Hij besloot te starten met de volgende elf:

Op doel stonden dus meteen 2 spelers, hier werd de scheidsrechter niet over ingelicht omdat de omvang van Visser zijn buik nog niet buitenproportioneel uit de klauwen was gegroeid. Mocht de nacompetitie de geel-blauwen ten deel vallen wordt van u verlangd dit gelieve niet aan de scheidsrechter van dienst te verklappen.

De verdediging bestond uit de centralen Jurryt Jonkman en Albert Brouwer, op links Thomas van Holsteijn en op rechts Stefan Brouwer.

Op het middenveld mocht Robert Tienstra de orde handhaven, voor hem zouden Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt spelen.

Voorin zouden Kees Schotanus en Jille van der Wal de flanken bewandelen. Mocht van der Wal af worden getest in de warming up dan zou Tsjalling van Dijk centraal komen te spelen en schoof Harm Tseard Heidbuurt met al zijn bravoure naar de linksvoor.

De regelmatig met zijn tennisballen spelende Pieter Sikkema mocht in de spits starten.

Op de bank zaten in eerste instantie de keepers Theo Douwes en Ronald Vanger, de verdedigers Mark de Vries en Richard Brouwer, de middenvelders Tsjalling van Dijk en Stefan Erwin Venema en aanvaller Lieuwe Nijboer.

De voorbereiding op deze wedstrijd werd door de Eastermarders op uiteenlopende manieren ingevuld. Zo besloot aanvaller Kees Schotanus dit in te vullen met het afbreken van een door hem zelf opgebouwde steiger.

J. van der Wal daarentegen zat de volledige zaterdagmorgen in een met lauw water gevulde badstee. Dit ging gepaard met een ontbijtsessie die bestond uit drie luxe met roomboter gevulde koeken afgetopt met het nodige fruit, alsook een glas verse jus d'orange en een kopje koffie.

Ondanks dit alles besloot van der Wal na de warming up zijn plek op het veld in te ruilen voor een plek langs de zijlijn. Zo startte Tsjalling van Dijk plotseling in de basis.

 

Tijdens de wedstrijd gebeurde er weinig noemenswaardigs. Eastermar creëerde als altijd de nodige honderd procent kansen, deze werden eveneens als gewoonlijk vakkundig om zeep geholpen.

Net als de drie voorgaande wedstrijd kwam Eastermar ook deze middag na een indraaiend zondagschot tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Na zo'n 35 minuten gespeeld te hebben liep leider Bouwe Boersma zijn onvrede te tieren over de voetbalweide. Boersma had van slechts 5 spelers het hem schuldige 10 euro rijgeld ontvangen. De rest had besloten hiermee te wachten totdat Boersma eindelijk eens met zijn het team schuldige kratje bier op de proppen zou komen. Dit stemde Bouwe ontevreden en dat liet hij merken ook, Boersma heeft het liefst de snorharen in eigen hand, ziet u.

Vervolgens trakteerde Thomas van Holsteijn het massaal toegestroomde publiek op twee foute ingooien en daarna was het tijd voor de rust.

De 1-0 bleef tot de 80e minuut op het aanwezige scorebord staan. Toen was het rechtsback Stefan Brouwer die voor de 17e maal naar voren toog voor een door Schotanus te nemen hoekschop. Na de zoveelste flipperkast situatie voor het vijandige doel besloot Brouwer uiteindelijk de trekker over de halen. Onder toeziend oog van zijn first lady Seeske, jankte hij de bal snoeihard tegen de touwen. Zo zetten hij eigenhandig de 1-1 eindstand op papier.

Omdat Kootstertille hun tegenstander Haulerwijk op een 0-2 zege trakteerde bleek de eindstand in het Westerkwartier geen desastreuze gevolgen met zich mee te brengen. Eastermar kan zich op gaan maken voor de nacompetitie.

Op de terugreis besloot de deze middag bewierookte Harma Tseard Heidbuurt reisleider Bouwe Boersma maar weer eens te sarren door op advies van Simon Dijkstra de colonne te verlaten en bij Kootstertille binnendoor te rijden. Boersma was not amused maar besloot na een telefonische smeekbede van Heidbuurt hem dit te vergeven.

Sander Smedema vloog na de wedstrijd met schoonvader Bouwe Boersma naar camping Witterzomer. De mannen proberen hier door middel van een lang weekend nader tot elkaar te komen.

Na de wedstrijd besloot Pieter Sikkema zijn fiets in de afvalbak te deponeren en naar zijn nog af te werken tenniswedstrijd af te reizen. In de nacht van zaterdag op zondag besloot zijn rijwiel echter van die locatie naar het dak van de kantine te verhuizen, Sickema wordt veel succes toegewenst met het naar beneden halen van zijn vervoersmiddel.

Na al deze hectische gebeurtenissen werd de A-selectie door onder andere leider Gjalt Veenstra op een heerlijk kistje koude kletsers getrakteerd.

Oh ja: Haulerwyk, fan herte lokwinske mei it kampioenskip hé!

U hoort binnen afzienbare tijd meer over de nacompetitie partijen, oant sjen!

 

Jurryt Jonkman

   

Pagina 122 van 151