Welkom bij VV Eastermar

Onderhoud sportvelden

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR donderdag 20 april 2017 20:37

I.v.m. onderhoud aan de sportvelden zullen deze een aantal weken gesloten zijn.

De sluitingsperiode van de velden is van maandag 29 mei t/m vrijdag 4 augustus 2017

De trainingsvelden kunnen al vanaf 31 juli 2017 gebruikt worden

 

Het eerste onderhoud van de trainingsvelden begint vanaf maandag 1 mei 2017. Graag alle losstaande materialen van het trainingsveld verwijderen, zodat de werkzaamheden zonder ongehinderd plaats kunnen vinden. De trainingen kunnen dan op de bijvelden gehouden worden.

 

Na afloop van de trainingen graag:

- het losstaande materiaal buiten het speelveld op de aanwezige verhardingen neerzetten

- de doelnetten verwijderen of omhoog halen

- het losstaande materiaal voor maandag 29 mei as. verwijderen

Zo kunnen de bijvelden ongehinderd gemaaid worden.

 

Alvast dank voor  de medewerking

   

Kraak en Smaak

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 16 april 2017 09:49

In de week dat publiekslieveling Lieuwe Nijbier de respectabele leeftijd van 20 jaar aan wist te tikken stond in een vierde klasse de clash tussen Oostergo en Eastermar op de rol.

Eerder dit seizoen wist Kees Schotanus de geel roden met vier doelpunten te vellen.

Omdat het tweede vlaggenschip van Eastermar die ochtend door doelpunten van Jorn Hoekstra, Floris Mols zijn lady en de harem van de om het doel rennende Perry sport met 3-1 wist te winnen van een niet op komen dagende tegenstander konden spelers als Simon Dijkstra en Tjalf Jonkman met dat andere vlaggenschip mee.

Omdat ze al een wedstrijd in de benen hadden mochten ze op de bank plaatsnemen.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser mocht nadat hij midweeks voor het eerst een driepunter had weten te bemachtigen met het tweede van Ea plaatsnemen onder de lat.

De achterhoede bestond uit Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld stonden Albert Brouwer, Thomas van Holsteijn. Sander Smedema en Stefan Erwin Venema.

Voorin stond het S.C. Heerenveen machientje Rienk Wind en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Simon Dijkstra, Tjalf Jonkman, Max Damdam, Jan Jochem Kootstra en Wouter (Hinne) Langman.

Nadat Aiden Rijswijk onder toezicht van zijn moeder en Floris Mols na een indrukwekkende solo doel wist te treffen besloot de heer J.H. Kraak te fluiten voor de start van “zijn” voetbalmiddag.

Eastermar koos ervoor de eerste helft tegen de heftige wind in te boksen, een tactiek die hen vorig seizoen menig punt opleverde.

Omdat bijna iedere lange trap van de thuisploeg bijna even hard retour kwam voelde het voor de Broekophâlders alsof ze constant onder druk stonden.

Hier kwam nog eens bij dat vanaf de 12e minuut begonnen werd met de J.H. Kraak show.

Mijnheer startte zijn praktijken met het terugfluiten van een heftige dochs rechtvaardige sliding van Mark de Vries. Een overtreding geven kon hem vergeven worden maar dat hij vanaf een afstand van zo'n 50 meter besloot de gele kaart te trekken was een staaltje marchanderen in optima forma.

Hierna zou de heer Kraak niet meer in de wedstrijd komen.

Na zo'n 17 minuten gespeeld te hebben besloot de kale leidinggevende een hoekschop toe te kennen aan Oostergo.

De bal werd hoog voor getrapt, de heer Kraak had in de volgende secondes geen goed zicht op de bal.

Waar op de heer Kraak zijn leeftijd in de vorm van een bril of lenzen of een geraniums betere hulpmiddelen voor handen zijn besloot hij Richard Brouwer vol tegen Sjoerd Visser aan te drukken voor een beter zicht. Dit creëerde een gaatje waar een bezoekende spits na een flinke klutssituatie wel raad mee wist: 0-1.

Gelukkig werd na zo'n 10 lange minuten Kees Schotanus diep gestuurd, hij hield in zijn eentje drie bezoekers bezig en schrok vervolgens van een luid roepende Sander Smedema, die over de rechterkant geheel vrij aan kwam lopen. Smedema kreeg de bal en schoot snoeihard diagonaal en laag raak: 1-1.

zo'n vijf minuten later kreeg Jurryt Jonkman een vrije trap te nemen. Hij plaatste het leer echter net wat te diep op het veld naar de heer Kraak zijn mening. Dit kwam hem op een flinke reprimande van de heer Kraak te staan. Jonkman zou een dissonant persoon zijn werd hem toegebeten door de leidsheer. De heer Kraak had kennelijk niet in de gaten dat de enige aanwezige die die middag volledig uit de toon viel zijn eigen persoontje was.

De 1-1 bleek de ruststand te zijn.

In de rust betoogde Eric Boersma dat de thuisploeg ondanks de tegenwind zeker niet de mindere was. De 1-1 tussenstand bood voldoende aanknopingspunten voor een verdiende overwinning.

Verder werd Mark de Vries gewisseld voor Wouter Langman, dit onder andere om te voorkomen dat de Vries zijn tweede geel zou pakken.

Helaas bleek het Oostergo dat meteen na rust de 1-2 maakte.

Het volledige vervolg van de wedstrijd was in de handen van de thuisclub dat plankgas op zoek ging naar de gelijkmaker.

Nadat Jonkman in de 60e minuut er wederom flink van langs kreeg van de heer Kraak nadat hij Wouter Langman toeriep dat die er lekker bij zat werd Kees Schotanus in een counter andermaal diep gestuurd.

Schotanus kwam alleen op de vijandelijke keeper af, omspeelde hem maar werd in die actie met het nodige geweld naar de grond gewerkt.

De heer Kraak die dit van zo'n 70 meter gadesloeg kwam vervolgens toe gesprint (in hoeverre er sprake kan zijn van sprinten met een uiterlijke leeftijd van rond de 78)

Hij besloot de smerige overtreding op een doorgebroken Schotanus, die anders voor een open doel had gestaan af te doen met geel…

Dit ging gepaard met de redenering dat volgens de heer J.H. Kraak van Oudega dat “Een overtreding met de voet kan nooit rood zijn”.

Zulke scheidsrechters werken agressie jegens hen in de hand, al zullen ze dat zelf waarschijnlijk anders “zien”.

J.H. Kraak, die “toevalligerwijze precies de leeftijd en het gedrag heeft om een dikke eeuw geleden van de verkeerde kant te zijn geweest”. Hier quote ik overigens even een toevallige voorbijganger, die na deze constatering weer met de noorderzon vertrok.

De vrije trap die volgde verdween in de muur.

Overigens had de keeper volgens alle regels die de KNVB heeft diep rood moeten hebben, dan was de wedstrijd in ieder geval eerlijk 11 tegen 11 vervolgd, mhagoed.

In de 72e minuut onderschepte de zojuist ingevallen Tjalf Jonkman met een heerlijke vliegende tackle de bal. vervolgens werd Sander Smedema op rechts de diepte in gestuurd. Hij dacht even na over een strakke voorzet maar besloot de bal na enig aarzelen hoog over de keeper in het linker zijnet te deponeren: 2-2!

Dat dit doelpunt tegen het zere been was van de heer Kraak, ondervond J. Jonkman zo'n drie minuten later. De libero van Eastermar werd aan de zijlijn gemeen neer geschopt. De heer Kraak besloot echter een vrije trap aan Oostergo toe te kennen. Gepaard met de geschreeuwde woorden: “D'r ûntgiet my neat” liep hij vervolgens agressief op Jonkman af. Die reageerde niet en ook dit beviel de heer Kraak niet: “BIST DOOF” schreeuwde hij driemaal. Toen ook hier niet op gereageerd werd droop Kraak af.

In de 83e minuut wist Sjoerd Visser op het middenveld een bal te onderscheppen, hij tikte het leer echter tot zijn eigen ontsteltenis en tot volle tevredenheid van de kale leidsheer precies voor de voeten van een spits van Oostergo, die kon vervolgens alleen op Sjoerd Visser zelf af.

Waar Visser in de eerste helft nog enige malen uiterst knap redding had weten te brengen op één op één situaties moest hij nu een antwoord schuldig blijven.

Zo verloor Eastermar uiterst onverdiend met 2-3 van Oostergo.

Ondanks dat de incompetentie (Wat fluiten betreft, alhoewel de rest niet uit te sluiten valt) van de heer Kraak werd hij vriendelijk uitgezwaaid bij het verlaten van de kantine.

Het is zoals eerder vermeld wel het soort scheidsrechter dat agressie jegens zijn eigen soort in de hand werkt, gelukkig viel V.V. Eastermar niet in die val.

In tegenstelling tot de heer J. Kraak wisten mannen als viskenner Albert Land, visser Henk van der Veen en de zojuist van de zeevaart wedergekeerde Henry de Jong het vervolg van de middag van de nodige vrolijke noten te voorzien. Zo eindigde deze tot dan toe armzalige middag gelukkig niet in mineur.

Zo'n middag bewijst maar weer eens dat de hedendaagse scheidsrechter tegen hun eigen overtuiging in geen monopoly op de waarheid heeft en het voor menig skeids toch een gelegenheid blijft om onder het juk van de vrouw (of in dit geval man) thuis vandaan te geraken. Mannen als Kraak doen het prachtige vak van Scheids het nodige onrecht aan.

Jurryt Jonkman.

Dit verslag is volledig op persoonlijke titel geschreven.

De heer J.H. Kraak heeft volledige op de titel van de KNVB gefloten.

Sjuh maar even.

Voorzichtig met de kernwapens dit weekend.

Vrolijk pasen.

Kind regards.

Verkoop binnendienst.

Peace out.

   

Pagina 2 van 91