Welkom bij VV Eastermar

V.V. Eastermar verliest jammerlijk van A.S.C.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 26 september 2016 14:53

Twee nachten nadat Hidde Faber vanwege zijn tomeloze inzet maar liefst twee kilo aan lichaamsgewicht wist te verliezen tijdens het trainen met V.V.E. 2, begon de nazomer in Friesland aan zijn zevende jeugd.

Op diezelfde mooie dag stond voor de Eastermarder equipe van Eric Boersma de thuiswedstrijd tegen ASC op de spreekwoordelijke rol.

In het programmablaadje viel te lezen dat het alweer negen jaar geleden was dat mun bij ASC in de competitie zat. ASC werd destijds door de u allen bekende Rikus van der Es. U weet wel.

Waar de thuisploeg 4 punten wist te vergaren in de eerste drie wedstrijden kwamen de bezoekers niet verder dan 3. het beloofde dus een heuse drie punten wedstrijd te worden!

Tsjalling van Dijk had de donderdagtraining om onduidelijke redenen laten schieten, omdat die redenen ook voor hemzelf onbekend waren had hij het niet aangedurfd zich af te melden bij trainer Boersma. Dit kostte hem zijn basisplek plus een kratje bier voor de selectie. Omdat in diezelfde week Kootstra wist te verjaren en een bepaalde spits weer zwanger bleek te zijn beloofd het een drukke week te worden qua kistjes.

Vlagger was wederom Gjalt Veenstra, hij werd midweeks met naam en toenaam genoemd in de 'Bangalijst” van de Groninger studentenvereniging “Vindicat”, het ergste vond hij nog dat zijn bedprestaties met slechts 1 ster werden beoordeeld.

Deze middag zou hij op zijn vlagkwaliteiten beoordeeld worden door de normaliter op minstens hoofdklasse niveau fluitende uit Sint-Michielsgestel komende Maarten Gies.

Gies is algemeen bekend als degene die de Hyena-techniek eindelijk van een stuk duiding wist te voorzien: https://www.facebook.com/maarten.vangrinsven/posts/677125005749603:0


Op Maarten zijn Facebook vertelde hij tevens al eens hoe hij zijn dorp normaal gesproken introduceert in het buitenland, waar Gies als Brabander Fryslân waarschijnlijk ook onder schaarde:

 

Als mensen vragen waar ik vandaan kom ga ik niet populair lopen doen en antwoorden dat ik waarschijnlijk in Amsterdam ga wonen als ik terug kom. De enige keren dat een Brabander in Amsterdam komt betaalt hij 50 euro om een half uurtje op een smerig bed te gaan liggen.

"Where you come from?"

"Netherlands"

"Amsterdam?"

"No, I am from Sint-Michielsgestel. Next to Halder, but i think you don't know Halder because it is really small"”

De opstelling was als volgt:

Omdat Sjoerd Visser voor het verdienen van wat patatjes besloot een halve marathon op de centrale as te wandelen en hij Ronald Vanger als begeleider had gestrikt was het deze week de beurt aan Theo Douwes om het doel te verdedigen.

Douwes had namelijk de midweekse stoeipartij om deze positie weten te winnen van Maximaal alias Omroep alias die stad achter de duinen alias Maxi Cosi alias Max Dam.

De achterhoede bestond uit Stefan, Richard en Albert Brouwer aangevuld met Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld stonden Stefan Erwin Venema, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werden doelpunten verwacht van Pieter Sikkema, Jille van der Wal en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer, Jan Jochem Kootstra, Tsjalling van Dijk,Mark de Vries en Simon Dijkstra.

Jurryt Jonkman zat er ook bij maar dat was meer voor wat spek en bonen. Hij ligt namelijk onder behandeling bij Jantsje Zijlstra.

Nadat pupil van de week Sander van Dijk door Lieuwe Nijboer, Jurryt Jonkman, Mark de Vries en Simon Dijkstra de nodige trucjes was bijgebracht waarvan achter het standbeen passen zijn favoriet bleek achtte scheidsrechter G.J. Lania de tijd rijp voor de aftrap.

Sander van Dijk liet zich diep sturen door Kees Schotanus, dribbelde dwars door de ASC defensie heen, omspeelde de keeper en deelde vervolgens de eerste psychologische tik uit.

Na vijf minuten kwam ASC maar weer eens met een lange bal op Han Zwart. Stefan Brouwer leek de bal te onderscheppen, hij besloot de bal naar zijn vragende broeder te spelen maar raakte hem niet helemaal lekker en bediende zo de meegelopen Zwart die vervolgens via de binnenkant paal Theo Douwes wist te verschalken. Op de begrijpelijke vraag of Zwart familie is van Henk de Zwart ben ik hem helaas vergeten te vragen.

De twee - nul was evenals het eerste tegendoelpunt uiterst ongelukkig te noemen. Keeper Theo Douwes kwam roekeloos zijn doel uit in de veronderstelling de bal weg te meppen. Hij mistte echter en de ASC'er in de buurt ging luid kermend naar de grond. De scheidsrechter besloot na enig beraad over te gaan tot een strafschop en een gele kaart. Dat de trainer en/of leider van ASC met overslaande stem luid om rood riep mocht niet baten.

In een poging de teleurstelling over deze tussenstand te verdrijven begon Simon Dijkstra op de bank een verhaal over de rollenspellen die hij en zijn vrouw thuis opvoerden. Lieuwe Nijboer hing aan zijn lippen toen hij vertelde dat met name Harry Potter het altijd goed deed. Als aanvulling op dit verhaal vertelde Nijboer op zijn beurt dat hij zich altijd vies voelde na het bezoeken van de McDonalds. Tsjalling van Dijk legde hem nog maar eens recht.

Ondertussen herpakten de veldspelers zich en wisten ze de ene na de andere kans te creëren, dit resulteerde in de 33e minuut tot de meer dan terechte aansluitingstreffer. Het was Sander Smedema die prachtig alleen voor de keeper werd gezet en niet wist te falen: 1-2!

Na een drietal kansen op de gelijkmaker vond scheidsrechter Lania het tijd voor de thee.

In de rust werd er door de bankzitters op voorzetten en het afwerken daarvan geoefend. Nadat ze elkaar van de nodige opbeurende positieve feedback hadden voorzien kwamen de beide elftallen het veld weer op.

Eastermar kwam als winnaar de box uit. De gehele tweede helft zouden ze een machtig overwicht op de tegenstander weten te handhaven.

In de 48e minuut kreeg Pieter Sikkema een vrije trap te nemen, hij liet de bal met een fraaie curve naar de tweede paal zeilen. Daar kwam al dan niet toevallig net Albert Brouwer aangevlogen: 2-2!

Eastermar bleef vervolgens doordrukken en kansen creëren.

Dat leidde in de 75e minuut tot de meer dan terechte 3-2 van Jille van der Wal!

Deze tussenstand deed Stefan Erwin Venema besluiten dat zijn batterij leeg was, hij seinde naar de kant dat hij om een wissel verlegen zat. Trainer Eric Boersma haalde hem meteen naar de kant voor Tsjalling van Dijk.

Omdat ook Jille van der Wal niet meer kon kwamen ook Jan Jochem Kootstra en Simon Dijkstra nog binnen de lijnen.

Omdat het schrijven van een verslagje over een verliespartij geen pretje is heb ik besloten de laatste twee doelpunten achterwege te laten, ik reken op uw begrip in dezen.

Na de wedstrijd wist Maarten Gies, Gjalt Veenstra te vertellen dat hij hem op één grove fout had betrapt. Veentra had namelijk voor buitenspel gevlagd na een uittrap van de keeper en zoals op http://pupillen.voetbal.nl/article/25480/vraag-maar-raak-buitenspel-na-keeperstrap te lezen is kan dat niet.

Saillant detail: als u op de link klikt ziet u dat de vraag aldaar gesteld wordt door een jongeman uit Sint-Michielsgestel, nabij Halder gelegen.

Het is nog even wachten op het officiële rapport over deze wedstrijd van Gies.

De veelzijdige Gies vloog zelf namelijk meteen door naar Groningen, alwaar hij de prestaties van Tom van Weert bij de FC onder de spreekwoordelijke loep zou nemen.

Het verslag is deze week geschreven met muzikale ondersteuning van de Stone Roses.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermarder driepunter!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 19 september 2016 09:19 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 19 september 2016 09:12

Een dag nadat oud V.V.E. 2-speler Robert Tienstra zijn aller oudste zus wist te bevallen van “Marijn Fenna” stond de wedstrijd Oostergo - Eastermar op het programma, een wedstrijd die op voorhand toevalligerwijze ook als een zware bevalling werd gezien door de Broekophâlders.

De eerste competitie wedstrijd van Eric Boersma als trainer van Eastermar werd hier namelijk ook afgewerkt, zoals eerder vermeld eindigde die in een enerverende 4-3 nederlaag.

Trainer Boersma had tijdens de bespreking voorafgaand aan de dinsdag training aangegeven geschrokken te zijn van Lieuwe Nijboer zijn plotse aanwezigheid in de V.V.E. 1-groepsapp.

Nijboer was namelijk geen stille genieter in de app, hij stuurde van elk genuttigd biertje een update naar zijn teamgenoten, dit waren er die dinsdagmiddag maar liefst acht geweest.

Hier werd terecht een kritische noot bij geplaatst.

Lieuwe ging hier op geheel eigen wijze mee om, de updates werden niet meer in de voetbal-app gezet, maar wel in alle andere apps waar hij zich in bevond.

Of dit gevolgen had voor een eventuele basisplek dan wel invalbeurt hou ik nog even voor mij.

Ondergetekende wist na het bestellen van het wekelijkse kopje koffie aan Tsjalling van Dijk mede te delen dat “zoals het bakje thuis smakket, smakket het nergens hé”.

Dit had ik waarschijnlijk gelaten als ik geweten had dat van Dijk hierna met een spervuur aan wijsheden zou komen.

Ik pak er even willekeurig twee van bij de lurven: “Zoals het potje thuis schijt, schijt het nergens” en “Oost West, thuis jarret best!”. Het is wel duidelijk dat van Dijk een voorliefde voor het bruine goedje heeft.

Omdat het boekjesverkoophokje in Oostergo pas werd bezet toen de volledige selectie zich reeds in de kleedkamer bevond was ik als geblesseerde de enige die een boekje wist te bemachtigen bij de charmante verkoopsters, een gemis voor mijn teammakkers want in Ee kun je naast het boekje kopen meedoen aan een heuse pool.

Ik gaf 1-1 als ruststand en 1-2 als eindstand door, waar de wens de welbekende vader van de gedachte was.

Niet lang na deze bezigheden kwam het Eastermarder vlaggenschip de box uit geparadeerd in de zwarte Kavel10-warming-up shirts. Terwijl Jouke Reitsma namens Oostergo 2 op schitterende wijze de beslissende 6-2 aan liet tekenen werd de volledige wedstrijd voorbereiding op het trainingsveld afgewerkt. Tijdens deze voorbereiding werd de nieuwe hoofdsponsor ook nog eens gehuldigd op het hoofdveld, één en al actie in Ee!

Eric Boersma was in overleg met Bouwe Boersma tot de volgende opstelling gekomen:

Op doel stond Ronald Vanger, omdat het zijn beurt was en omdat Sjoerd Visser jarig bleek te zijn en dus niet zo ver van huis mocht, in het verslag van V.V.E. 2 is te lezen dat Visser in de buurt van het aantikken van de 40 komt, fan herte Duckie!

Aanvoerder Albert Brouwer stond samen met zijn broer Stefan centraal achterin met op de backs Thomans van Holsteijn en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond Tsjalling van Dijk, Harm Tseard Heidbuurt en Stefan Erwin Venema voor de balans.

Voorin mochten de doelpunten verwacht worden van Kees Schotanus, Pieter Sikkema en Jille van der Wal.

Op de bank zaten Mark de Vries, Lieuwe Nijboer, Sander Smedema en Jan Jochum Kootstra.

Rienk Wind en Simon Dijkstra kozen er deze week voor met het 2e de uitwedstrijd tegen Suwâld af te werken. U leest hier alles over op vveastermar.nl.

Lieuwe Nijboer was in gedachten druk bezig was met het ijzertje dat voornamelijk dient om het rauwe vlees van een droge worst bij elkander te houden en hoe dit alles toe te passen in zijn uit de hand lopende hobby's toen Scheidsrechter R. Dijkstra plots floot op zijn daarvoor meegebrachte stuk gereedschap om aan te geven dat het tijd was voor de hoofdwedstrijd op het onder de rook van twee kerktorens liggende voetbalveld.

De aftrap was voor Eastermar, de bal werd terug gelegd op Albert Brouwer en kwam al dan niet via een kleine omweg bij Jille van der Wal op de linkerflank. Van der Wal wist middels een scherpe voorzet Kees Schotanus bij de tweede paal te vinden. De geheel vrijstaande Schotanus trapte de bal zonder nadenken via de binnenkant van de rechter paal in de goeie kant van het linker zijnet: 0-1 na 28 seconden! Dit alles gebeurde zonder dat een speler van Oostergo de bal geraakt had.

Tijdens de twee daaropvolgende minuten kreeg V.V. Oostergo twee hoekschoppen en twee vrije trappen te nemen. Deze troffen allen geen doel en zo was het in de 4e minuut wederom de beurt aan de bezoekers.

Jille van der Wal wist met een ferme worp Pieter Sikkema te vinden, die ondanks de nodige adviezen van zijn trainer meteen opendraaide en middels zijn voor een sumoworstelaar in prima conditie verkerende lichaam uitstekend te gebruiken de bal en zichzelf veilig voorbij twee tegenstanders wist te sturen. Hij gaf vervolgens strak voor. Ditmaal dacht de keeper een stokje voor de voorzet te steken, hij kon de bal echter alleen van richting veranderen, zodat Kees Schotanus vol in de ankers moest maar evengoed hard uit kon halen met links: 0-2!

Men mocht nu officieel spreken van een prima start.

Er waren twintig minuten gespeeld toen Eastermar het weer op de heupen kreeg, Kees Schotanus kreeg na een heerlijke crosspass over de hele de bal in zijn bezit op de rechtsvoor positie, hij kapte zijn tegenstander uit en gaf vanaf de achterlijn hoog voor. De prima inlopende Jille van der Wal kopte snoeihard raak:0-3!

Nadat dit doelpunt uitbundig gevierd was werd het afgekeurd wegens buitenspel van waarschijnlijk een Oostergo speler, eh noh, het was leuk zolang het duurde dachten we dan maar.

Niet overdreven veel later begon Albert Brouwer aan een heuse wereldreis, hij wist na een een-tweetje met Thomans Holsteijn de bal bij Jille van der Wal in de voeten te brengen. Van der Wal wou maar weer eens strak op tepelhoogte voorgeven. Dit leidde tot een handsbal van de thuisploeg en zo kreeg Kees Schotanus een penalty tot zijn beschikking.

Om het spannend te maken koos hij ervoor het leer in de hoek te schieten waar de keeper ook heen vloog: 0-3! een glaszuivere hattrick voor de dit seizoen op doelpuntengebied nog droogstaande Schotanus.

Vlak voor rust kwam Oostergo nog eenmaal opstomen, na ongelukkig mistrappen van Richard Brouwer en een beetje geluk bij de thuisploeg lag de bal plots achter Ronald Vanger. Zo werd de thee opgezocht met een 1-3 tussenstand.

In de rust besloten Lieuwe Nijboer, Sander Smedema, Jan Jochum Kootstra en Mark de Vries latje trap en voorzetten te oefenen. Dat tijdens deze festiviteiten de kwaliteiten van een Rienk Wind duidelijk werden gemist is een understatement. De nodige ballen moesten achter de ballenvanger vandaan gevist worden wist een liever anoniem blijvende toeschouwer mij toe te vertrouwen.

Oostergo bleek in de rust gewisseld te hebben, de speler waar heel Eastermar op voorhand voor vreesde en de eerste helft onverwacht op de bank zat stond plots in het veld. Nadat de eerste minuten voor de thuisploeg waren en Eastermar eindelijk bekomen was van deze schrik kon er weer gevoetbald worden.

Op een gegeven moment wisten Thomans Holsteijn en Albert Brouwer elkander weer met de nodige een-tweetjes te vinden, Brouwer legde de bal terug op Harm Tseard Heidbuurt die met een subliem boogballetje Pieter Sikkema bediende, Sikkema zocht de achterlijn en gaf een boogbal voor de pot. De bal verdween precies over een tegenstander heen in de voeten van Kees Schotanus die hem controleerde, eenmaal liet stuiteren en vervolgens verwoestend hard het dak van het doel vond: 1-4!

Meteen hierna liet Pieter Sikkema zich wisselen voor de toevallig net warm gelopen Sander Smedema.

Nadat Stefan Erwin Venema na een wijs opstootje zichzelf en zijn directe tegenstander geel aan wist te smeren vond trainer Boersma het tijd de joker in te zetten: Mark de Vries mocht warm lopen.

De Vries viel vervolgens in voor Venema en kopte diens voorbereidende werk samen met Sander Smedema uitstekend binnen: tweede geel voor de plaatselijke nummer negen: rood.

Tussendoor had diezelfde nummer negen Richard Brouwer nog een gemene tik op de neus gegeven, bij Brouwer ontstond er na de schrik en de pijn een piepklein pukkeltje op de rechter neusvleugel.

Met andere woorden: De rode kaart hing in de lucht.

Nadat Tsjalling van Dijk er nog één sprint uit perste liet ook hij zich wisselen.

Van Dijk vertelde op de bank dat hij na alle core-stability oefeningen van Boersma tegen het ontstaan van een six-pack aanzat, om dit te voorkomen had hij zich laten wisselen.

Dit betekende het officiële competitie debuut voor het talent van de Skoallestrjitte: Jan Jochum Kootstra!

Kootstra liet met een aantal dribbels nog even zien over de nodige kwaliteiten te beschikken, gescoord werd er echter niet meer.

Zo wist Eastermar na een verlies partij en een gelijkspel eindelijk weer eens te winnen!

Dit werd na het douchen uitbundig gevierd met de oranje koek die Folkert en Bouwe met de loterij hadden gewonnen.

En natuurlijk met dj Renze, die de 1-4 overwinning in de Oostergo kantine van een gouden randje voorzag. Of dit toevallig familie was van de Kooistra's te Eastermar heb ik niet meer durven vragen.

Op de niet zo lieve nummer negen na is Oostergo overigens een prima ploegje, vanaf deze kant worden hun de nodige punten nog van harte toegewenst.

Of ik met de pool nog wat gewonnen heb zullen we nooit te weten komen vrees ik.

Dit verslag is getypt onder het genot van de live registratie van het concert dat Editors ooit eens afwerkte in de Ziggo Dome.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 93 van 136