Welkom bij VV Eastermar

As de ljip yn't lân is fielt Stef sich goed

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 16 oktober 2018 09:29

Enkele uren nadat materiaalbeheerder en terreinconsul Bouwe Boersma met de hulp van zijn speciaal voor deze taak opgeleide hond het hoofdveld weer speelklaar had gemaakt voor volgende week, stond voor de Broekophâlders de uitwedstrijd tegen VVT op de planning. Een wedstrijd waar weinig teams ongeschonden de strijd weten te verlaten. Sander Smedema was bij voorbaat al wat benauwd voor de schopploeg die VVT vaak blijkt te zijn, hij besloot zijn scheenbeen wat donker te schminken en zich met een louche verhaal wedstrijdziek te melden bij de trainer. De rest van de selectie was op Harm Tseard- en Jelte Berend Heidbuurt na wel redelijk compleet. Trainer Marco van der Veen kon dus vasthouden aan zijn “never change a winning team” strategie, Sander Smedema zijn plek werd ingenomen door Jelmer Dijkstra. Jelmer zijn achternaamgenoot Simon zat ondanks zijn winnende doelpunt van vorige week terecht op de bank. Hij had een roerig midweekje achter de rug: ten eerste rustte de taak van de aanschaf van een nieuw bluetooth boxje voor enige muzikale klanken in aanloop naar de wedstrijden op zijn schouders. Daarnaast is Simon Dijkstra ook spitsentrainer van de Eastermarder voetbaldames. Een team dat qua doelpuntenproductie gelijke tred houdt met Simonides. De dames maakten die vrijdagavond, niet geheel toevallig onder leiding van de fluitende Hearrenfeanmachine, hun eerste officiële doelpunt. Lokwinske! Tijdens de donderdag training die deze week samenviel met “Coming out day” kwam Tsjalling van Dijk met de mededeling dat hij besloten had nog maximaal een jaar in de kast te blijven. Hierna besloot ook Chris Elverdink zijn hart te luchten, Elverdink heeft besloten een carrière als rapper na te willen jagen. Jelle van der Wal stond tussen de palen, met voor zich dezelfde heren als een week tevoren: Stefan Brouwer, Mark de Vries, Jacob de Vries en Tsjalling van Dijk. Op het middenveld stonden Stefan Erwin Venema, Jelmer Dijkstra, Abe Lenstra en Richard Brouwer. Laatstgenoemde werd ooit door Eric Boersma tijdens het VVT- Eastermar affiche voor het eerst op de rechtsback positie gebruikt, een positie die hij vele jaren de zijne mocht noemen. Van der Veen gebruikt hem sinds kort echter in een ietwat meer aanvallende rol. Voorin stond de Vuurtorenbrigade Jille van der Wal en Johannes Couperus. Beide hebben de beschikking over een rood toefje schaamhaar, zodoende. Rond half drie mocht de wedstrijd wel beginnen van de heer D.A. Dijkstra.

Het werd meteen duidelijk dat VVT voornamelijk op de lange bal gokte en Eastermar datzelfde geval liever wat lager bij de grond hield. In de vierde minuut besloot Jille van der Wal de trukendoos open te gooien op de achterlijn. Hij toverde een ware Zidane move tevoorschijn waarmee hij een tackelaar paneerde, die hem vervolgens in de zestien alsnog neer schoffelde: penalty. Deze werd door Jille zijn rode broeder Johannes Couperus feilloos binnen getikt: 0-1! In de negende minuut had Eastermar weer een penalty moeten krijgen maar de fluitmeneer durfde het niet helemaal aan. In de 22e en de 38e minuut wisten de gastheren te scoren. Jacob de Vries bleek teveel last te hebben van de zomers temperaturen, hij werd rond een minuutje of 36 gewisseld voor DJ Simon Dijkstra. Ondertussen had de spits van VVT na smerig doorgaan op de Eastermarder doelman (een grapje dat die ploeg een week eerder tegen Boornburgum ook uit had gehaald is mij verteld) ervoor gezorgd dat Jelle van der Wal niet geheel fit meer tussen de latten en onder de paal stond. Nadat Eastermar nog enkele aanslagen had weten te incasseren was het tijd voor een bakje thee.

In de rust werd medegedeeld dat keeper van der Wal de wedstrijd moest verlaten, hij werd vervangen voor de vlaggende spits en voormalig topkeeper Gjalt Veenstra. Veenstra zou in de tweede helft zijn doel uitstekend schoon weten te houden. Trainer Marco van der Veen lepelde alle verbeterpunten op (dit waren er wel een paar) en melde vervolgens dat hij zijn ploeg nog wel gewoon zag winnen, weinig reden tot paniek.

In de 61e minuut kwam Jille van der Wal tot een hard schot op doel, de keeper wist het vlammende balletje niet klemvast te pakken. Couperus was hier als de kippen bij en maakte zodoende zijn tweede van de middag: 2-2! Vervolgens werd Simon Dijkstra de wedstrijd uit getrapt, hij werd vervangen door weer een andere achternaamgenoot: Menno Dijkstra. Drie minuten later was het wederom Jille van der Wal die gevaarlijk de vijandelijke zestien penetreerde alvorens hij vanaf de achterlijn de bal terug legde op de ingelopen Johannes Couperus: 2-3! De thuisploeg probeerde hier en daar gevaarlijk te worden maar kon niks bedenken waar Gjalt Veenstra ook maar een beetje van wist te schrikken. In de 67e minuut kwam de meer dan uitstekend invallende Menno Dijkstra op de rechterflank aan de bal. Hij besloot deze redelijk strak naar de tweede paal te slingeren alwaar Jille van der Wal middels een beheerst hupje op ideale kophoogte bivakkeerde: 2-4! Vervolgens mistten de bezoekers enkele kansen op de 2-5 en probeerden de gastheren met enkele lange ballen het een en ander te forceren. In de 88e minuut vond er weer een geoliede Eastermarder aanval over de linkerflank plaats. Jelmer Dijkstra werd ingespeeld, hij maakte een onnavolgbare actie en stuurde zo twee man het kiekeboskje in. Vervolgens rondde hij koel af: 2-5. Om alle geïncasseerde schoppen te wreken werd door de Eastermarder equipe besloten geen gas terug te nemen: Johannes maakte op de rechterflank een actie, gaf de bal vervolgens hard voor richting tweede paal. Hier stond Jille van der Wal, hij nam de bal ditmaal aan, voordat de bal echter de grond wist te raken had hij echter alweer snoeihard raak weten te volleyen: 2-6! Helaas was hier na de tijd op..

Na de wedstrijd kreeg de Broekophâldende Eastermarder ploeg de nodige complimentjes van de fietsboys en co. Onder het genot van enkele muzikale klankjes verzorgd door DJ Hobbit. Volgende week wacht een vrije zaterdag, donderdag wordt er geoefend tegen het in de vierde klasse acterende Opende van oud Eastermar trainer Marcel Hiemstra.

Hoi.

 

JJ

   

Oproep voor (oud-)leden V.V. Eastermar, sympathisanten en sportminnende Eastermarders

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 15 oktober 2018 09:06 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 15 oktober 2018 09:03

In juni 2019 bestaat onze dorpsvoetbaltrots, de V.V. Eastermar, 50 jaar. Dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom heeft het clubbestuur een jubileumcommissie geïnstalleerd die met de hulp van andere clubleden een aantal feestelijkheden wil organiseren.

Onderdeel van die jubileumcommissie is de zgn. ‘Tinktank’. Daarin zitten (oud-)voetballers die vooral in de periode vanaf 1994 actief bij de club waren. Zij willen iets tastbaars en nostalgisch voor de jubilerende vereniging regelen. Er wordt gedacht aan een magazine over – vooral – die laatste 25 jaar. Immers, in 1994 is er al een jubileumboek verschenen over de beginjaren (1969 – 1994) van de V.V.E.

Naast een schriftelijke terugblik wil de ‘Tinktank’ ook nog proberen een tentoonstelling op te zetten. Daarvoor is de medewerking van velen die de club een warm hart toedragen nodig. Dus is de kern van deze oproep voor diegenen die hieraan willen meewerken:

“Duik in de kasten, beklim zoldertrappen, sneup in bergplaatsen en help de Tinktank VVE 50 jaar aan materiaal, zoals foto’s, filmpjes, clubbladen (‘Rollend Contact’), video-opnames, geluidsbandjes, krantenknipsels, shirts, sponsormateriaal, enz., etc. en ga zo maar door.”

Mocht u materiaal hebben dan kunt u dat afleveren bij Wijbe Postma, ’t Hof 5 of digitaal materiaal op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Alfêst tige tank!

De Tinktank

   

Pagina 10 van 151