Welkom bij VV Eastermar

V. V. Eastermar JO17 geeft voetballes in Dokkum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 15 mei 2017 10:14

De dag dat Jurryt Jonkman en Stefan Erwin Venema na lang blessureleed hun rentree wisten te maken in VVE2, mocht het echte vlaggenschip, genaamd VV Eastermar JO17 aantreden tegen Be Quick Dokkum JO17-2. Eastermar had deze tegenstander al tweemaal eerder getroffen dit seizoen. In de poulefase van de beker wist Eastermar met 10-1 te winnen en de thuiswedstrijd werd ook met duidelijke cijfers gewonnen: 7-0. Deze middag waren dus veel Eastermarder doelpunten gegarandeerd.

De woensdagtraining werd afgesloten met 6 man. Er werd besloten om maar wat spelletjes te doen deze training waarbij Jelle van der Bij vaak de sigaar was en dus thuis kwam met wat rode kuiten en dijbenen.

Wybe Hogendorp kon niet aanwezig zijn deze zaterdag en dus mocht Tjeerd Dijkstra met trainer Andries Schievink de heren begeleiden in Dokkum. Dijkstra kwam met de volgende opstelling: de niet 100% fitte Max Dam mocht tussen de palen plaatsnemen. Dam was woensdag een balletje aan het trappen in eigen tuin. Het was Dam zijn bedoeling om de bal met links een flinke poeier te geven maar hij zag daarbij het konijnenhok over het hoofd en dus kreeg het konijnenhok i.p.v. de bal een flink trap te verduren. Dam had daardoor last van 2 dikke tenen + een blauwe nagel. Over naar de orde van dag. Max Dam startte dus tussen de palen. De verdediging bestond uit de vertrouwde namen: Sander Pultrum, Rindert Venema, Wouter Langman en Knilles Kootstra. Arjen van der Heide mocht vanaf de linkshalf starten. Menno Dijkstra op 10 en Jurre Dam vanaf rechts. Topscorer en dus aan het einde van het seizoen op een kistje trakterende Johannes Couperus (samen met Haaije ‘kistje’ Veenstra van VVE2) begon als linksvoor, Willem Veenstra als spits en Jelle van der Bij als rechtsvoor.

De 1e 40 minuten was eenrichtingsverkeer richting het doel van Be Quick D. Eastermar speelde rustig zijn spelletje en Be Quick kon alleen maar toekijken. Na een aantal minuten stond het dus ook al 0-2. Het eerste doelpunt kwam op naam van Arjen van der Heide en topscorer Johannes schoot zijn 20e van dit seizoen binnen en dus ook de 2e voor de Eastermarders van deze middag. Daarna ging de storm wat liggen maar Jelle wist de ruststand nog wel op 0-3 te zetten. Daarna kreeg Eastermar nog een wereld aan kansen, maar er werd geen enkele benut, dus de teams gingen met 0-3 aan de thee.

Eastermar wist in de rust eigenlijk dat de buit al wel binnen was maar er werd wel besloten om deze wedstrijd nog wel even op een mooie manier uit te spelen.

De 2e helft was niet veel anders dan de 1e. Behalve de 1e anderhalve minuut van deze 2e helft. Be Quick wist een doelpuntje te maken: 1-3. Eastermar was dus wel weer even wakker en besloot om nu maar eens wat doelpunten te gaan maken. Johannes maakte zijn 2e van de middag en de 4e voor de Eastermarders. Arjen schoot ook zijn 2e van de middag binnen: 1-5. Spits Willem Veenstra mocht aantekenen voor de 1-6. Johannes mocht voor zijn hattrick aantekenen: 1-7. Wouter haarband schoof de 1-8 binnen. En vlak na de 1-8 werd Johannes aangetikt in het strafschopgebied: penalty. Max Dam werd aangewezen om deze strafschop binnen te schieten. Vol overtuiging ging Dam achter de bal staan en zo hard hij tegen het konijnenhok aan trapte, besloot hij deze bal ook maar tegen de touwen aan te jagen: 1-9! Eastermar zocht nog om de 10e maar dat kwam er niet meer van. Eindstand: 1-9.

Volgende week speelt Eastermar thuis tegen subtopper Zwaagwesteinde JO17-1. Omdat alle seniorenteams niet meer op zaterdagmiddag hoeven aan te treden, is het deze zaterdagmiddag 20 mei de beurt aan Eastermar JO17 om te schitteren op het sportcomplex Bugerkamp. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk om 13:00 of 13:30 plaatsvinden. Komt dat zien!

   

Bijeenkomst mobiel digitaal wedstrijdformulier

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 14 mei 2017 19:40

09 mei 2017 jl. is door de KNVB een informatiebijeenkomst georganiseerd m.b.t. volgend seizoen. Dit ging o.a. over het Mobiele Digitale Wedstrijdfomulier en volgend seizoen in het algemeen. Hieronder volgen links naar de presentatie die werd gegeven (klik op de tekst om het te lezen):

* Informatie volgend seizoen

* Informatie Mobiele Digitale Wedstrijdformulier

   

Pagina 10 van 98