Welkom bij VV Eastermar

Eastermar 2 op koers richting titel!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 13 maart 2017 15:17

Eindelijk was het weer zover voor de B-selectie van Eastermar dat er een competitiewedstrijd op het programma stond. Na de vele afgelastingen en een wat mindere oefenwedstrijd in de benen, mochten de mannen van Anne Elverdink en Freerk Kootstra aantreden tegen de tegenstander waar zij voor de winterstop hadden geëindigd en zich tot herbstmeister mochten kronen na een overwinning: namelijk SC Franeker 5.

Hoewel Franeker één plaats hoger op de ranglijst staat, maar wel 3 wedstrijden meer hadden gespeeld, kon VV Eastermar goede zaken doen met een belangrijke overwinning.

Door de afwezigheid van het volledige centrale middenveld, moest er hier en daar geschoven worden in de opstelling. Erik Dijkstra was de aangewezen man om de defensie leiding te geven, waardoor Floris Mols naar het middenveld zou doorschuiven.

Keeperstalent van de V.V.E. Max Dam stond niet ter discussie en was hoogstpersoonlijk door Anne Elverdink van de andere kant van Friesland gehaald om de wedstrijd mee te kunnen spelen, chapeau!

De verdediging bestond uit: Chris Elverdink, Erik Dijkstra, Cornelis Hoogterp en Jorn Hoekstra. Op het middenveld mochten Jacob de Vries en Oege van Dijk de doorgeschoven Floris Mols op het middenveld flankeren. Voorin mochten Haije Veenstra, Hendrik Hoekstra en Simon Dijkstra oorlog maken in de defensie van de 'klokkendiefkes', wat vooral voor ‘Henkie Tankie’ bekent terrein is.

Na het eerste fluitsignaal werd er afgetrapt op het kunstgras door Franeker en net als in de eerste ontmoeting probeerden zij Eastermar achteruit te drukken. Door het voortdurend inschuiven van één van de twee centrale verdedigers, probeerde de tegenstander door het middenveld heen te combineren, maar de defensie van de ‘Broekophâlders' hield stand, totdat een speler van Frentsjer, na zo’n 10 minuten spelen, een uitgelezen kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten; echter zag hij zijn inzet naast het doel vliegen.

Meteen als reactie hierop kwam Eastermar goed door op de linkerkant en zag Simon een mogelijkheid om de trekker maar eens over te halen. Zijn inzet kon nog door de goalie gepareerd worden, maar onze Rambo Henkie, was er als de kippen bij en wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1.

Het spelbeeld hierna was dan ook dat het na een onrustig begin van Eastermarder zijde beter zou gaan lopen. Ondanks Franeker wel probeerde, waren zij onmachtig om door te kunnen breken en bovendien stond Erik zijn mannetje als er gevaar op de loer lag, door goed rugdekking te geven. Na zo’n 30 minuten voelde Henk zich rijp voor een publiekswissel en mocht Mike Okkema zijn plaats verder invullen. Niet veel later zou Jorn ook ongevraagd gewisseld moeten worden, doordat de scheidsrechter wel van een mannelijk duel was gediend.

Jorn zou hier een mooie ‘ei' op zijn enkel aan overhouden en zou worden vervangen door Kors Tadema. In het vervolg van het eerste bedrijf kwamen de mannen van Anne en Freerk er af en toe gevaarlijk uit en dat resulteerde nog in een afstandsschot van Floris, die rakelings over de deklat heen suisde. Na nog wat stevige duels, vond de arbiter het welletjes en floot af voor een lauw kopje thee.

In de rust werd er het één en ander besproken en klonk het devies: mouwen opstropen en de 3 punten over de streep trekken. Ook werd wederom de pot met vaseline uit de tas getrokken en smeerden vele spelers ledematen en hier en daar wat edele delen in. Jacob de Vries smeerde in plaats van vaseline per ongeluk tijgerbalsem op zijn derde been, Jorn Hoekstra stond erbij en keek ernaar. Na dit heftige schouwspel kon het kunstgras weer betreden worden.

De tweede helft begon voor Eastermar voortvarend en na subliem werk van onder andere Oege, Floris en Simon werd Haije in stelling gebracht. Hij draaide perfect weg bij zijn directe tegenstander en zag vervolgens met grote teleurstelling zijn inzet over de kruising vliegen. Hierna mocht Rienk Wind zijn opwachting maken om de resterende tijd van de gewisselde Haije in te vullen. Ook door deze wisseling kreeg V.V.E. enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden en was het vooral Simon die kon uit blinken door enkele onnavolgbare passeerbewegingen. De Franekers probeerden zich onder deze druk uit te spelen door wat vaker de lange bal te hanteren, echter vonden zij keer op keer Erik op hun weg, die de bal herhaaldelijk bewust de bosjes in wist te schieten, wat tot irritatie leidde bij Frentsjers. Na wat kansjes hier en daar van beide kansen, waren het toch de klokkendiefkes die eendot van een kans wisten te verzuimen. De spits van Frentsjer leek de bal vanaf 257 centimeter binnen te schieten, maar met een MAXimale inspanning en miraculeuze redding, wist Max zijn doel schoon te houden. De moegestreden Cornelis werd ondertussen gewisseld door Jelte Wiersinga. Niet veel later was het de scheidsrechter die vanaf de middellijn constateerde dat er een overtreding werd gemaakt binnen het strafschopgebied, terwijl deze op 104 centimeter buiten het strafschopgebied plaatsvond. Echter was de arbiter stoïcijns en kende een pingel toe aan het thuisspelend team.

Ook hier bleek Max de tegenstander de zenuwen op het lijf te jagen, zodat hij schutterde en zijn inzet op de paal zag belanden. Eastermar behield dus zijn voorsprong met enig geluk, maar dat was tevens afgedwongen in alle voorgaande wedstrijden. Hierna werd het spel wat grimmiger en nadat de doorgebroken Mike onderuit werd geschoffeld, kon de scheidsrechter niets anders dan de rode kaart te trekken en kon de desbetreffende onbenul douchen. De beruchte Aso H. wist ook nog een opmerking te maken naar de arbiter en mocht ook 10 minuten bankzitten na het zien van een gele kaart. Eastermar wist dan ook de resterende minuten zakelijk uit te spelen en zo werden er uiterst belangrijke 3 punten bijgeschreven op het conto. Door deze overwinning weet Eastermar zich bovenin de ranglijst te handhaven en werkt het toe naar de clash thuis tegen koploper Blauw Wit, die één wedstrijd meer heeft gespeeld.

McMoles

   

Foto's JO9 en JO11 op 11 maart 2017

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 12 maart 2017 11:54 Geschreven door PR zondag 12 maart 2017 11:46

Er zijn foto's gemaakt van de JO9 en JO11 op 11 maart jl. Zie onderstaande link:

https://goo.gl/photos/9rqDWcFxmjCgvTCR7

   

Pagina 10 van 91