Welkom bij VV Eastermar

Met spoed keeper gezocht!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR woensdag 16 november 2016 11:19

Voetbalvereniging Eastermar, uitkomend in de 4e klasse B, is met spoed op zoek naar een keeper die zo snel mogelijk aan wil/kan sluiten bij de A-selectie!

Bent of kent u deze topper? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Roel van der Ploeg, 06 - 50224051 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

of

Henk van Dijk, 06 - 10082318.

De uiteindelijke gouden tip zal worden beloond met een vers en fris kistje!

   

Eastermar tankt vertrouwen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 14 november 2016 10:16

Op de dag dat door de Eastermarder selectie besloten werd dat het na een week waarin Trump won, Sinterklaas binnenkwam, een speler dertig werd, zanger Rinus meerdere malen live ging op facebook het voor iedereen beter was dat leider Bouwe Boersma (nadat hij voor de zoveelste keer de weg naar Beetgum verkeerd uitstippelde) de leiding over de karavaan naar de uitwedstrijden over moest dragen aan Jan Jochem Kootstra, kregen de Broekophâlders de opdracht het op te nemen tegen het op de achtste plek bivakkerende Beetgum.

Omdat Eastermar in de laatste weken niet overdreven veel puntjes binnen wist te hengelen vind het zichzelf terug op de voorlaatste plek met één punt meer dan V en V '68. Met de komst van de kerstman en zijn elfjes in het vooruitzicht wordt gehoopt dat ook de nodige punten snel bijgeschreven mogen worden.

De dinsdag voorafgaand aan deze veelbesproken dag nam Lieuwe Nijboer na de wekelijkse trainingssessie in de kleedkamer even een moment om zijn oud ex coach Jurryt Jonkman in het zonnetje te zetten. Middels een roerende speech bedankte hij Jonkman voor al diens tips. Zonder dat was hij nooit uitgegroeid tot de ster van V.V.E. 1 wist hij ondanks alle emoties uitstekend articulerend mede te delen.

Toen bij eenieder de tranen ietwat waren opgedroogd bespraken Simon Dijkstra en Max Dam dat Dam, Dijkstra zijn zolder wel eens mocht schilderen. Dam beloofde dit de woensdags te doen. De donderdags verklapte Dam tijdens de afwezigheid van Simon Dijkstra aan zijn teamgenoten dat hij tijdens de door Dijkstra betaalde uren gebruik had gemaakt van diens televisie, wasmachine, koelkast en het langst van allemaal diens Hûske. Of hij wel doorgespoeld had bleef de grote vraag.

Onder de douche besprak de zaterdags bij het tweede als aanvoerder onder de lat staande Max Dam vervolgens met Albert Brouwer de eerstvolgende tegenstander van het eerste, termen als Bitgumdoei, kunstgebitgum en “Wat seidest?” vlogen door de ether.

Dat Beetgum voor de Eastermarders geen grote onbekende was kwam doordat menig selectiespeler van nu toen als jeugdspeler de reis naar sportcomplex de Bosk had afgelegd om de eerste selectie van het seizoen 2003/2004 naar een 0-3 overwinning tijdens de nacompetitie van dat seizoen te schreeuwen, toeteren en ouwehoeren.

Trainer Eric Boersma besloot de opstelling van een week tevoren op een aantal plekjes aan te passen.

Onder de lat mocht Ronald Vanger ditmaal de handschoenen hanteren.

De verdediging bestond uit Richard, Stefan en Albert Brouwer aangevuld met Thomas van Holsteijn, die de laatste twee weken voorin had gestaan.

Op het middenveld kreeg de vorige week nog op de bank zittende Jurryt Jonkman de taak de vrede te bewaren justjes voor zijn eigen defensie. Centraal voor hem stonden Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin stond Pieter Sikkema in de punt met Kees Schotanus en Jan Jochem Kootstra op de flankjes.

Op de bank zaten Mark de Vries, Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema enzo.

Langs de lijn stond Marijke Dijkstra alias Bloody Marie, samen met de nodige dappere Eastermarders die ondanks de kou de lange reis vol goede moed hadden afgelegd, bedankt voor de steun!

Omdat de temperaturen een week geleden ineens besloten rond het vriespunt te dansen bleek plots dat Tsjalling van Dijk nog steeds beschikt over chronisch knikkende winterknietjes. Als iemand een tip heeft hoe die scharniertjes enigszins warm te houden bent u van harte welkom dit met ons te delen. Naast de afwezigheid van de heer van Dijk werden ook mannen als Jille van der Wal, Rienk Wind en nog talloze anderen nodig gemist.

Nadat de plaatselijke voetbaldames hun kunstjes hadden vertoond en nadat pupil van de week Pascal Galesloot na een blunder van jewelste van politieman Ronald Vanger deze middag als eerst het net wist te vinden besloot scheidsrechter J. Fokkema dat het tijd was voor de hoofdwedstrijd.

De wedstrijd leek aardig in evenwicht, Beetgum kon het verschil op de ranglijst niet echt vertalen naar het ongeplaveide voetbalveld. Eastermar bleef knap overeind en wist zo nu en dan gevaarlijk te worden.

In de 39e minuut wist Jurryt Jonkman op het middenveld de bal te veroveren van één van zijn vele directe tegenstanders. Hij besloot meteen de in de startblokken staande Pieter Sikkema diep te sturen. Sikkema zag halverwege zijn sprint dat dit hem niet ging worden en tikte de bal breed op Kees Schotanus, die ondanks zijn overtollige lichaamsvetten sneller vooruit wist te komen dan menig verdediger verwacht had. Schotanus dook zodoende plots alleen voor de keeper van de gastheren op en faalde niet: 0-1!

Deze mooie tussenstand werd omarmd tot de rust zich voordeed.

In de rust werd de komende avond alvast besproken. Het wekelijkse teamuitje stond gepland. Omdat de opkomst met negentien man onverwacht hoog bleek te worden en er slechts gereserveerd was voor 15 leek dat wel eens een probleem te kunnen worden. Richard Brouwer haalde zijn telefoon uit de kantine om meteen het burgerrestaurant te bellen. Ze zaten echter volgeboekt dus er zat niets anders op dan de kleedkamer te verlaten en de tweede helft te spelen.

De tweede helft had exact het zelfde spelbeeld als de eerste. Eastermar wist de voorsprong met de hulp van de nodige Eastermarder toeschouwers knap vast te houden tot de 58e minuut. Nadat er na een kordate verdedigende actie van een verdediger vergeten werd de bal netjes weg te ruimen kwam een zeker Bauke Reitsma tot een schot, dat meteen de 1-1 bleek te zijn.

In de 64e minuut probeerde Jurryt Jonkman door te dekken en een stuiterende bal te onderscheppen. Omdat er plotsklaps een tegenstander opdook en Jonkman zich in de lucht bevond probeerde hij middels het breed houden van de armen zijn evenwicht te bewaren. Dit leidde ertoe dat hij de thuisspeler met zijn armtak in het oog sloeg. De speler vloog met het nodige kabaal naar het koude gras. Ondanks de nodige bemoedigende pleidooien van mening Beetgum speler jegens de scheidsrechter dat er van opzet geen sprake was besloot Fokkema toch over te gaan tot een gele kaart. Ondertussen lag het slachtoffer nog steeds op de grond, omdat dit gepaard ging met het nodige luidruchtige gekerm kreeg Eric Boersma de nodige flashbacks en déjà vu's naar het moment dat vlagger Gjalt Veenstra in zijn vorige functie als keepster als een kudde varkentjes op de grond lag tijdens de wedstrijd Jistrum – Eastermar destijds. Dit wist de trainer mij 's avonds een halfuur nadat Tsjalling van Dijk in restaurant Double B van een tafel viel te vertellen. Hij had liever niet dat het verder doorverteld werd, dus ik vertrouw er bij deze op dat dit tussen ons blijft, bvd.

Met nog een kwartier op de klok besloot trainer Eric Boersma de moegestreden middenvelder Jurryt Jonkman te wisselen voor Stefan Erwin Venema. Jan Jochem Kootstra mocht het veld ruimen voor Lieuwe Nijboer.

Met deze verse krachten binnen de lijnen rechtte de uitploeg de rug en werd er middels counters gezocht naar de volle drie punten. Omdat Eastermar dit seizoen al enkele malen verloor in de laatste minuten werd ook het verdedigen niet vergeten.

Helaas wisten Kees Schotanus en Lieuwe Nijboer hun kansen niet te verzilveren en kreeg Schotanus niet de penalty waar hij recht op had. Zodoende bleef het bij een doelpuntrijk gelijkspel.

Meteen na het laatste fluitsignaal kwam “fietsboy” Cor Brouwer naar zijn drie zoons gesneld met de mededeling dat hij die middag door de geboorte van Dahné van Yvette en Frank Staal gepromoveerd was tot “Fietspake” en dus Albert, Richard en Stefan plots trotse ooms waren, Lokwinske allemaal!

Omdat V en V '68 en Oostergo wisten te winnen schoot Eastermar buiten het getankte zelfvertrouwen weinig op met dit punt. Het zakte nu helemaal naar de positie van hekkensluiter. Een plek die ze sinds de tijd van Josse Postma niet meer gewend zijn en liever ook niet aan willen wennen.

versje van de week: Bon Iver – 8.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 80 van 131