Welkom bij VV Eastermar

Eastermarder driepunter!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 19 september 2016 09:19 Geschreven door PR maandag 19 september 2016 09:12

Een dag nadat oud V.V.E. 2-speler Robert Tienstra zijn aller oudste zus wist te bevallen van “Marijn Fenna” stond de wedstrijd Oostergo - Eastermar op het programma, een wedstrijd die op voorhand toevalligerwijze ook als een zware bevalling werd gezien door de Broekophâlders.

De eerste competitie wedstrijd van Eric Boersma als trainer van Eastermar werd hier namelijk ook afgewerkt, zoals eerder vermeld eindigde die in een enerverende 4-3 nederlaag.

Trainer Boersma had tijdens de bespreking voorafgaand aan de dinsdag training aangegeven geschrokken te zijn van Lieuwe Nijboer zijn plotse aanwezigheid in de V.V.E. 1-groepsapp.

Nijboer was namelijk geen stille genieter in de app, hij stuurde van elk genuttigd biertje een update naar zijn teamgenoten, dit waren er die dinsdagmiddag maar liefst acht geweest.

Hier werd terecht een kritische noot bij geplaatst.

Lieuwe ging hier op geheel eigen wijze mee om, de updates werden niet meer in de voetbal-app gezet, maar wel in alle andere apps waar hij zich in bevond.

Of dit gevolgen had voor een eventuele basisplek dan wel invalbeurt hou ik nog even voor mij.

Ondergetekende wist na het bestellen van het wekelijkse kopje koffie aan Tsjalling van Dijk mede te delen dat “zoals het bakje thuis smakket, smakket het nergens hé”.

Dit had ik waarschijnlijk gelaten als ik geweten had dat van Dijk hierna met een spervuur aan wijsheden zou komen.

Ik pak er even willekeurig twee van bij de lurven: “Zoals het potje thuis schijt, schijt het nergens” en “Oost West, thuis jarret best!”. Het is wel duidelijk dat van Dijk een voorliefde voor het bruine goedje heeft.

Omdat het boekjesverkoophokje in Oostergo pas werd bezet toen de volledige selectie zich reeds in de kleedkamer bevond was ik als geblesseerde de enige die een boekje wist te bemachtigen bij de charmante verkoopsters, een gemis voor mijn teammakkers want in Ee kun je naast het boekje kopen meedoen aan een heuse pool.

Ik gaf 1-1 als ruststand en 1-2 als eindstand door, waar de wens de welbekende vader van de gedachte was.

Niet lang na deze bezigheden kwam het Eastermarder vlaggenschip de box uit geparadeerd in de zwarte Kavel10-warming-up shirts. Terwijl Jouke Reitsma namens Oostergo 2 op schitterende wijze de beslissende 6-2 aan liet tekenen werd de volledige wedstrijd voorbereiding op het trainingsveld afgewerkt. Tijdens deze voorbereiding werd de nieuwe hoofdsponsor ook nog eens gehuldigd op het hoofdveld, één en al actie in Ee!

Eric Boersma was in overleg met Bouwe Boersma tot de volgende opstelling gekomen:

Op doel stond Ronald Vanger, omdat het zijn beurt was en omdat Sjoerd Visser jarig bleek te zijn en dus niet zo ver van huis mocht, in het verslag van V.V.E. 2 is te lezen dat Visser in de buurt van het aantikken van de 40 komt, fan herte Duckie!

Aanvoerder Albert Brouwer stond samen met zijn broer Stefan centraal achterin met op de backs Thomans van Holsteijn en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond Tsjalling van Dijk, Harm Tseard Heidbuurt en Stefan Erwin Venema voor de balans.

Voorin mochten de doelpunten verwacht worden van Kees Schotanus, Pieter Sikkema en Jille van der Wal.

Op de bank zaten Mark de Vries, Lieuwe Nijboer, Sander Smedema en Jan Jochum Kootstra.

Rienk Wind en Simon Dijkstra kozen er deze week voor met het 2e de uitwedstrijd tegen Suwâld af te werken. U leest hier alles over op vveastermar.nl.

Lieuwe Nijboer was in gedachten druk bezig was met het ijzertje dat voornamelijk dient om het rauwe vlees van een droge worst bij elkander te houden en hoe dit alles toe te passen in zijn uit de hand lopende hobby's toen Scheidsrechter R. Dijkstra plots floot op zijn daarvoor meegebrachte stuk gereedschap om aan te geven dat het tijd was voor de hoofdwedstrijd op het onder de rook van twee kerktorens liggende voetbalveld.

De aftrap was voor Eastermar, de bal werd terug gelegd op Albert Brouwer en kwam al dan niet via een kleine omweg bij Jille van der Wal op de linkerflank. Van der Wal wist middels een scherpe voorzet Kees Schotanus bij de tweede paal te vinden. De geheel vrijstaande Schotanus trapte de bal zonder nadenken via de binnenkant van de rechter paal in de goeie kant van het linker zijnet: 0-1 na 28 seconden! Dit alles gebeurde zonder dat een speler van Oostergo de bal geraakt had.

Tijdens de twee daaropvolgende minuten kreeg V.V. Oostergo twee hoekschoppen en twee vrije trappen te nemen. Deze troffen allen geen doel en zo was het in de 4e minuut wederom de beurt aan de bezoekers.

Jille van der Wal wist met een ferme worp Pieter Sikkema te vinden, die ondanks de nodige adviezen van zijn trainer meteen opendraaide en middels zijn voor een sumoworstelaar in prima conditie verkerende lichaam uitstekend te gebruiken de bal en zichzelf veilig voorbij twee tegenstanders wist te sturen. Hij gaf vervolgens strak voor. Ditmaal dacht de keeper een stokje voor de voorzet te steken, hij kon de bal echter alleen van richting veranderen, zodat Kees Schotanus vol in de ankers moest maar evengoed hard uit kon halen met links: 0-2!

Men mocht nu officieel spreken van een prima start.

Er waren twintig minuten gespeeld toen Eastermar het weer op de heupen kreeg, Kees Schotanus kreeg na een heerlijke crosspass over de hele de bal in zijn bezit op de rechtsvoor positie, hij kapte zijn tegenstander uit en gaf vanaf de achterlijn hoog voor. De prima inlopende Jille van der Wal kopte snoeihard raak:0-3!

Nadat dit doelpunt uitbundig gevierd was werd het afgekeurd wegens buitenspel van waarschijnlijk een Oostergo speler, eh noh, het was leuk zolang het duurde dachten we dan maar.

Niet overdreven veel later begon Albert Brouwer aan een heuse wereldreis, hij wist na een een-tweetje met Thomans Holsteijn de bal bij Jille van der Wal in de voeten te brengen. Van der Wal wou maar weer eens strak op tepelhoogte voorgeven. Dit leidde tot een handsbal van de thuisploeg en zo kreeg Kees Schotanus een penalty tot zijn beschikking.

Om het spannend te maken koos hij ervoor het leer in de hoek te schieten waar de keeper ook heen vloog: 0-3! een glaszuivere hattrick voor de dit seizoen op doelpuntengebied nog droogstaande Schotanus.

Vlak voor rust kwam Oostergo nog eenmaal opstomen, na ongelukkig mistrappen van Richard Brouwer en een beetje geluk bij de thuisploeg lag de bal plots achter Ronald Vanger. Zo werd de thee opgezocht met een 1-3 tussenstand.

In de rust besloten Lieuwe Nijboer, Sander Smedema, Jan Jochum Kootstra en Mark de Vries latje trap en voorzetten te oefenen. Dat tijdens deze festiviteiten de kwaliteiten van een Rienk Wind duidelijk werden gemist is een understatement. De nodige ballen moesten achter de ballenvanger vandaan gevist worden wist een liever anoniem blijvende toeschouwer mij toe te vertrouwen.

Oostergo bleek in de rust gewisseld te hebben, de speler waar heel Eastermar op voorhand voor vreesde en de eerste helft onverwacht op de bank zat stond plots in het veld. Nadat de eerste minuten voor de thuisploeg waren en Eastermar eindelijk bekomen was van deze schrik kon er weer gevoetbald worden.

Op een gegeven moment wisten Thomans Holsteijn en Albert Brouwer elkander weer met de nodige een-tweetjes te vinden, Brouwer legde de bal terug op Harm Tseard Heidbuurt die met een subliem boogballetje Pieter Sikkema bediende, Sikkema zocht de achterlijn en gaf een boogbal voor de pot. De bal verdween precies over een tegenstander heen in de voeten van Kees Schotanus die hem controleerde, eenmaal liet stuiteren en vervolgens verwoestend hard het dak van het doel vond: 1-4!

Meteen hierna liet Pieter Sikkema zich wisselen voor de toevallig net warm gelopen Sander Smedema.

Nadat Stefan Erwin Venema na een wijs opstootje zichzelf en zijn directe tegenstander geel aan wist te smeren vond trainer Boersma het tijd de joker in te zetten: Mark de Vries mocht warm lopen.

De Vries viel vervolgens in voor Venema en kopte diens voorbereidende werk samen met Sander Smedema uitstekend binnen: tweede geel voor de plaatselijke nummer negen: rood.

Tussendoor had diezelfde nummer negen Richard Brouwer nog een gemene tik op de neus gegeven, bij Brouwer ontstond er na de schrik en de pijn een piepklein pukkeltje op de rechter neusvleugel.

Met andere woorden: De rode kaart hing in de lucht.

Nadat Tsjalling van Dijk er nog één sprint uit perste liet ook hij zich wisselen.

Van Dijk vertelde op de bank dat hij na alle core-stability oefeningen van Boersma tegen het ontstaan van een six-pack aanzat, om dit te voorkomen had hij zich laten wisselen.

Dit betekende het officiële competitie debuut voor het talent van de Skoallestrjitte: Jan Jochum Kootstra!

Kootstra liet met een aantal dribbels nog even zien over de nodige kwaliteiten te beschikken, gescoord werd er echter niet meer.

Zo wist Eastermar na een verlies partij en een gelijkspel eindelijk weer eens te winnen!

Dit werd na het douchen uitbundig gevierd met de oranje koek die Folkert en Bouwe met de loterij hadden gewonnen.

En natuurlijk met dj Renze, die de 1-4 overwinning in de Oostergo kantine van een gouden randje voorzag. Of dit toevallig familie was van de Kooistra's te Eastermar heb ik niet meer durven vragen.

Op de niet zo lieve nummer negen na is Oostergo overigens een prima ploegje, vanaf deze kant worden hun de nodige punten nog van harte toegewenst.

Of ik met de pool nog wat gewonnen heb zullen we nooit te weten komen vrees ik.

Dit verslag is getypt onder het genot van de live registratie van het concert dat Editors ooit eens afwerkte in de Ziggo Dome.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar 2 heeft geen onvervalste valse start!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 18 september 2016 09:10

Op de dag dat vice-keeper van het eerste Sjoerd Visser weer een streepje achter zijn naam mocht bij schrijven en zodoende akelig dichtbij de 40 komt, mocht het 2e elftal dan eindelijk het seizoen 2016-2017 openen. Dit deden ze in de kelderklasse van reserveteams tegen respectievelijk Suwâld.
Nadat Hiddema de tip gaf om langs het kanaal te rijden omdat de andere weg er uit lag en vervolgens het hele team hier niet naar luisterde en via een onaangenaam lange omweg eindelijk in Tytsjerk-súd was aangekomen preekte leider Anne Elverdink ons de 4-3-3 opstelling voor.
Perry begon op doel en voor hem nam Floris Mols de leiding over de verdediging bestaande uit Chris Elverdink in het centrum, links Jorn Hoekstra en rechts hét talent van ons eerste elftal Kors Tadema. Op het middenveld mocht Gaele Tadema het loopwerk doen en hij werd geflankeerd door Jacob de Vries en Marten van der Veen. De midvoorpositie werd in beslag genomen door good old Fu-yong-Haije en daaromheen zouden Simon Dijkstra en Johan 'de burd' van der Veen vrolijk doch serieus ronddartelen.

Saillant detail is dat de gehele middelste linie (lees: Floris, Gaele en Haije) bij elkaar opgeteld precies 15 jaar ouder zijn dan het totaal van de rest van de 34 neuzen tellende selectie.

Nadat de warming-up op het prachtig groene maar ietwat droge trainingsveld van de plaatselijke V.V. was voltooid kon de aftrap om stipt 12:45 uur plaats vinden.

Het was Eastermar wat vanaf het begin het heft in handen nam. En dit resulteerde al snel in de eerste kans en tevens doelpunt.
De aanstaande dinsdag jarige Gaele Tadema mocht aanleggen voor een vrije trap halverwege de helft van Suwâld. Simon Dijkstra zag een gaatje bij de eerste paal en terwijl hij hier al schreeuwend naar toe liep plofte de bal heerlijk op zijn egale voorhoofd. Vanaf hier wist de bal de route richting het net feilloos te vinden. 0-1.

Hierna begon het steeds stroever te lopen. Veel loopacties werden niet begrepen en er werd te vaak gezocht naar de moeilijke oplossing. Na het uitvallen van Gaele die werd vervangen door Tjalf Jonkman kon de thuisploeg een aantal speldenprikjes uitdelen. Het was te danken aan doelman Perry dat het bij het ingaan van de rust nog 0-1 stond.

In de rust werd er uitgebreid de tijd genomen voor de jaarlijkse teamfoto. Helaas waren de niet geselecteerde spelers niet allemaal aanwezig om aan dit heugelijke moment deel te nemen. Alleen Sytze Taekema had hier een gegronde reden voor. Gefeliciteerd met je nieuwe computer pik!

In de rust moesten Haije, Erik, Marten en Johan plaats maken voor Rienk, Chris, Ids en Oege.
Oege zakte een linie terug en moest zo in hoogst eigen persoon zorgen voor meer body op het middenveld.

Meteen na het fluitsignaal was het Rienk Wind die het vijandelijke doel onder vuur nam. Helaas wist de keeper de bal te keren.

Hierna was het na een overtreding van Tjalf Jonkman en de hieropvolgende vrije trap De beurt aan Suwâld om voor het eerst gevaarlijk te worden.
De vrijetrapnemer stuurde de bal precies naar de niet geheel symmetrische kruin van zijn medespeler. Deze hoefde niet al te veel moeite doen om Perry kansloos te laten en zo voor de 1-1 te tekenen.

Eigenlijk is Eastermar hierna niet meer in de problemen gekomen. En nadat Oege van Dijk goed open draaide en met een goed geplaatst doel de Suwâldgoalie verschalkte was de koek voor de thuisploeg geheel op. 
Hierdoor kon Jacob de Vries, die door een knap staaltje uitsloverij in de zomerpauze ook wel het duracelkonijn van Eastermar wordt genoemd, voor de 1-3 aantekenen. Een voorzet van de boomlange Rienk Wind wordt knap teruggekopt door de graskorte Simon Dijkstra waarna het een koud kunstje is voor Jacob om de bal onberispelijk binnen te schieten.

Wat volgt zijn een x aantal forse missers van de geelblauwe zijde. Waaronder Tjalf Jonkman die de bal jammerlijk op de deklat stift.

Hierna is het Rienk Wind die onder luide aanmoediging van zijn spelersvrouw het doel wel weet te vinden.
Wind krijgt de bal prima aangespeeld en na wat kap en draai bewegingen waarvan Wiel Coerver zijn bloed vloeiend richting zijn edele delen zou stromen schiet hij de bal vlammend in de korte hoek. 1-4.
Mede door een gigantische misser op de doellijn van Dhr. Wind bleef dit ook de eindstand.

3 punten zijn binnen. Echter kan het spel veel beter en heeft deze enerverende pot voetbal ervoor gezorgd dat er een aantal handvatten zijn voor de equipe van Freerk en Anne om op voort te borduren.

Wat hier mee wordt gedaan zullen we volgende week merken wanneer dit qua uiterlijk mooie elftal zal aantreden tegen het derde elftal van VIOD.

 

Doei,

 

Die andere Jonkman.

   

Pagina 80 van 122