Welkom bij VV Eastermar

Eastermar en Ropta pakken gezamenlijk volle winst!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 28 november 2016 00:00

Twee weken nadat Eastermar in één middag knap een punt en de laatste plaats wist te veroveren stonden plots de mannen van Ropta Boys op de stoep voor het eerste onderonsje dit seizoen.

Op de donderdagtraining voor de wedstrijd vroeg Sjoerd Visser onder de douche aan Jurryt Jonkman hoe het leven als dertiger hem nou eigenlijk beviel. Visser biechtte zelf op dat hij sinds zijn 32e verjaardag te maken had met een fikse midlifecrisis. Dit concludeerde hij uit het feit dat hij net vader was geworden en ineens een sterke voorliefde voor Cabrio's ontwikkelde, twee duidelijke symptomen van een middenlevenscrisis. Beide kwamen uiteindelijk tot de slotsom dat er gehoopt werd dat hun team na het knappe gelijkspel tegen Beetgum snel uit de na de slechte competitiestart opgeborrelde crisis zou kruipen.

Vervolgens keek de volledige kleedkamer gebiologeerd en vol stille bewondering naar Lieuwe Nijboer, die bekend staat om zijn nôlepluisjes maar dit keer toch wel extreem lang aan het pulken was. Toen hij dit apparaat er na zo'n 12 minuten volledig uit had weten te krijgen schrok hij zich een hoedje van het massale applaus dat hem ten deel viel: Er was weer wat te vieren!

Niet veel later liet Albert Brouwer zich ontvallen dat hij in de vrije uurtjes regelmatig eens een mediamarkt zonder Pieter Sikkema opzocht om aldaar een paar verse games te spelen. De trainer haakte hier op in en vertelde over een minder aangename ervaring met het spel Fifa: Hij had eens een volledige vrijdagavond gereserveerd, biertjes en borrelnootjes opgetrommeld om het spel uit te spelen. Nadat hij echter zijn vierde wedstrijd op rij verloor gooide hij zijn controller in de hoek en sloot de avond af. Richard Brouwer mompelde vervolgens “Dan sit er neat oars op dan dyn heil te sykjen yn'e rjochterfûst en dan mar betiid op béd”. Max Dam knikte vol medeleven bevestigend ja.

Het was weer een bewogen avond.

De zaterdag in kwestie druppelden de gasten uit Metslawier, Niawier, Oosternijkerk e.o. één voor één de kantine op de Burgerkamp binnen. Dat ze allemaal over de nodige lengte beschikten zag Sander Smedema met lede ogen toe, hij had wel de beschikking over de nodige lengte in zijn broekje wist hij te vermelden, maar daar werd de wedstrijd waarschijnlijk niet mee beslist vreesde Smedema.

Dat de Ropta mannen met hun eigen kistje Hertog Jan biertjes arriveerden werd met de nodige verbazing bekeken. Gedacht werd dat naast Franeker niemand zo laag zou zijn. Voor zover mogelijk motiveerde dit de thuisploeg deste meer de puntjes in eigen dorp te houden.

Met de wedstrijd V.V. Eastermar – Ropta Boys zou er een einde komen aan de afscheidstournee van twee wedstrijden waar Ronald Vanger de toeschouwers op trakteerde. Zijn baas had besloten dat hij komende jaren op uitzending naar het verre Rinsumageest moest om aldaar zijn land te verdedigen tegen allerhande onrechtmatigheden.

Dit betekende wel dat Eastermar zich vanaf dit weekeind wel eens geconfronteerd kan zien worden met een probleem onder de lat.

Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde Mark de Vries ietwat verlegen dat hij die middag onder één voorwaarde deel mocht nemen aan de wedstrijd van zijn Bloody Mary. Zij kon hem als een echte bad-boy binnen de lijnen en eiste dan ook dat hij minstens een gele kaart zou pakken. Toen trainer Boersma hier lucht van kreeg besloot hij Mark de Vries op de bank te laten starten, zodat mun niet te vroeg in de wedstrijd met 10 man zou komen te staan.

Naast de nog immer geblesseerde Tsjalling van Dijk, Rienk Wind, Filippus Hoekstra, Jille van der Wal had Eric Boersma de beschikking over een nagenoeg topfitte selectie.

Hij besloot de volgende elf man de wei in te sturen:

Onder de lat dus Ronald Vanger, die zich naast het fantastische thuispubliek gesteund zag door zijn muze Elly.

De achterhoede bestond uit Thomas van Holsteijn (die het vrije voorgaande weekend benut had met een reisje naar Athene), Albert Brouwer, Richard Brouwer en Stefan Brouwer.

Op het middenveld stonden centraal Jurryt Jonkman, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

De voorhoede bestond uit Pieter Sikkema.

Kees Schotanus en Jan Jochem Kootstra mochten ook ergens staan.

Naast latjestrap koning Mark de Vries zaten Lieuwe Nijboer en Stefan Erwin Venema op de bank.

Zo'n vijf uur voordat de wedstrijd aan zou vangen werd middenvelder Jurryt Jonkman door een bezorgde Arie van der Sluis gebeld. Zijn zoon Arjen zou pupil van de week zijn en dit maakte Arie nogal nerveus. Nadat hem verzekerd werd dat zijn zoon in goede handen zou verkeren legde Agrariër de hoorn met een snik op de haak. Dat zijn bezorgdheid nergens voor nodig was geweest bleek toen zoon Arjen met de nodige bravoure het veld opstapte, Ronald Vanger in zijn eentje van een uitstekende warming-up voorzag en vervolgens vanuit de aftrap op wonderbaarlijke wijze af wist te ronden.

Nadat iedereen klaar was met klappen besloot scheidsrechter B. Huizinga dat de bal mocht rollen.

De Eastermarders hadden afgesproken dat het wel weer eens tijd was een wedstrijd á la Barcelona op de mat te leggen. Zo gezegd zo gedaan. Vanaf minuut één legden ze de ene na de andere oogstrelende aanval op het biljartlaken dat Bouwe Boersma speciaal voor deze wedstrijd in uitstekende staat af had geleverd.

Gescoord werd er door de thuisploeg in de eerste 44 minuten niet. Ropta Boys, dat het middels een paar counters een aantal keer voorzichtig had geprobeerd wist ook geen doel te treffen.

In de 45e minuut was het wonderkind Jan Jochem Wobbes die de bal van zijn twee en half keer langere tegenstander af wist te snoepen en Harm Tseard Heidbuurt diep stak. Heidbuurt kon vanaf de middenlijn op het vijandelijke doel afsnellen en de keeper uitkappen om vervolgens de bal in het lege doel te koppen. Dit deed hij echter niet, hij snelde wel naar het doel maar besloot vanaf de zestien de bal onder de doelman door te schuiven (hallo, er was ook nog een tweede helft, moe zou hij toch wel worden krijste hij uit): 1-0!

Dit betekende meteen de ruststand. In de rust werden een aantal zaken besproken. Ondertussen won Mark de Vries op het hoofdveld de eerste prijs in de latjestrapwedstrijd met 5 rake schoten: proficiat.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet tot nauwelijks in de tweede helft, Eastermar bleef oppermachtig.

In de 53e minuut kreeg Kees Schotanus langs de linker zijlijn een verdiende oplawaai, dit resulteerde in een vrije trap die genomen scheen te worden door Sander Smedema.

Toen Jurryt Jonkman dit zag nam hij Richard Brouwer even apart om hem te melden dat hij wederom een mispeer van Smedema verwachtte die roemloos over de zijlijn zou verdwijnen. Richard Brouwer had echter het gevoel dat het wel eens tot een doelpunt kon leiden. Afgesproken werd er een flesje koude pils tussen te zetten.

Smedema gaf de bal prachtig strak voor, de keeper tikte hem met de vingertoppen voor de voeten van Jan Jochem (Wopke) Kootstra, die zonder te denken een stap naar achteren deed en de bal tot ieders verbazing richting doel stiftte: 0-2, een doelpunt waar Nick Huisman a.k.a. Zlatan Ibrahimovic zijn vingers bij af zou likken!

In de 79e minuut wist Ropta Boys vanuit het niets plotsklaps de aansluitingstreffer op het bord te toveren. Eastermar, dat dit seizoen de nodige punten in de laatste minuten had zien verdampen was hier niet echt blij mee.

Nadat Ropta Boys de thuisploeg met enige regelmaat beschuldigd had van tijdrekken zag de laatste man (Lars Veldwijk) van de Ropta mannen plots dat er twee ballen in het veld waren. Hij besloot de overbodige bal met enige geweld de bossen in de schoppen. Een woeste Eric Boersma twijfelde niet en stuurde Mark de Vries de warmloopbaan op. De Vries zou vervolgens binnen de lijnen komen voor Sander Smedema om Lars Veldwijk van een welverdiende dosis karma te voorzien. En zo geschiedde: de Vries kreeg zijn gewenste gele kaart en de nummer drie van Ropta Boys lag zo'n vier minuten gestrekt. Dit alles tot genoeg van Marijke Dijkstra, die haar al dan niet onsportieve vreugde niet onder stoelen of banken stook.

Gescoord werd er niet meer en zo pakten de Broekophâlders hun tweede overwinning van het seizoen!

Om dan nog even terug te komen op de titel, de Ropta mannen verloren dan wel de wedstrijd maar al snel na de pot werd duidelijk werd dat ze een kistje met lege flesjes mee hadden genomen om de thuisploeg een flinke poets te bakken. Ze bleven vervolgens tot sluitingstijd in de kantine zitten, bestelden biertjes bij de vleetje en zorgden zelf voor muziek (Lieuwe Nijboer kon helaas niet zingen, gevreesd wordt dat hij te kampen heeft met een turbopoliep). Zo wisten zij de eveneens geweldenaren in de derde helft Burdaard en V en V '68 van de troon te stoten in het prestigieuze klassement: “Fanatiekste en meest geschikte gasten van V. V. E. 1”. Subliem! De gebruinde duim omhoog emoji is terecht voor jullie!

De deunhazen van Franeker blijven uiteraard troosteloos en eenzaam onderaan staan.

Binnen de thuisploeg werd dan het probleem dat het vertrek van Ronald Vanger tot gevolg had besproken. Er was nu namelijk per direct behoefte aan een nieuwe mascotte. Omdat het niemand ontgaan was dat Sjoerd Visser met zijn gloednieuwe dochter langs de zijlijn had gestaan werd unaniem besloten dat Yfke Klaske vanaf nu officieel door het leven mag gaan als de beschermengel van V.V. Eastermar 1.

Tevens werd er afgesproken dat de drie punten om de week met een andere selectiespeler mee naar huis mogen, zodat ieder de eer krijgt dit aan zijn familie etc. te laten zien. Richard Brouwer was als eerst aan de beurt, de jongeheer twijfelde geen moment en dook rap met alle punten tegelijk tussen de lakens.

Volgende week wacht alweer het laatste duel voor de winterstop: Friese Boys (geen familie van de Ropta mannen naar het schijnt) in Kollumerzwaag. Tot dan!

Muzikaal intermezzo werd deze frisse zondagavond verzorgd door de heren van Bazart.

Jurryt Jonkman.

   

Met spoed keeper gezocht!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR woensdag 16 november 2016 11:19

Voetbalvereniging Eastermar, uitkomend in de 4e klasse B, is met spoed op zoek naar een keeper die zo snel mogelijk aan wil/kan sluiten bij de A-selectie!

Bent of kent u deze topper? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Roel van der Ploeg, 06 - 50224051 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

of

Henk van Dijk, 06 - 10082318.

De uiteindelijke gouden tip zal worden beloond met een vers en fris kistje!

   

Pagina 78 van 129