Welkom bij VV Eastermar

Afscheidstournee Eastermar in vierde klasse nadert einde

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 01 mei 2017 08:45

In de week dat er maar weer eens wat verhalen over het gevoerde wanbeleid bij de KNVB aan het licht kwamen stond in de 4e klasse B de uitzwaaiwedstrijd van Theo Douwes op het programma: Ropta-Ea. Zeker de helft van Eastermarder vlaggenschip zou de reis naar Oosternijkerk onder leiding van Bouwe Boersma in een busje van Waaksma afleggen. Noodzakelijk omdat de gastvereniging besloten had een heuse Neon-party te organiseren. Dit om de volgende feiten te vieren: Het tweede van Ropta zou kampioen worden in hun wedstrijd tegen de Westerein, de A-selectie was trotse lijstaanvoerder in het “Gezelligste bezoekers” klassement van sportpark de Burgerkamp, vv Eastermar kon officieel degraderen en zoals eerder vermeld zou Theo Douwes weer eens een poging doen te stoppen met keepen.

De rest van het team verspreidde zich over de vijf auto's die het busje zouden mogen begeleiden. Waar het 2e van Ropta dus kampioen werd daar deed ook de lekke praam die VVE2 heet goede zaken in hun titelrace, het won, ondanks dat Floris Mols het eigenlijk nooit een was met scheidsrechter Minne Okkema, wederom. Toen de Eastermarder karavaan langs Dokkum scheurde werd in het busje van Waaksma de rise and fall van de videoband besproken. “Harm” de welbekende eigenaar van de videotheek runt tegenwoordig een allah snackbar in Dokkum, vandaar dat Tsjalling van Dijk dit als gespreksonderwerp koos. Hij biechtte na enig doorvragen van Albert Brouwer op dat hij inderdaad altijd even per ongeluk voorbij het gordijntje van de 18+ sectie liep, elke week weer, per ongeluk.

Eric Boersma had in al zijn wijsheid besloten over te gaan tot een historisch korte wedstrijd bespreking. Voornamelijk om te voorkomen dat de reeds wachtende chauffeur van Waaksma boos weg zou rijden. Hij presenteerde samen met het feit dat alleen zes punten uit twee wedstrijden nog enig zicht op lijfsbehoud op konden leveren de volgende opstelling:

Theo Douwes zou (waarschijnlijk) voor de laatste maal onder de lat van het eerste verschijnen.

De verdediging bestond uit Jurryt Jonkman, Mark de Vries, Wouter Langman en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond Albert Brouwer op de plek van Tjalf Jonkman, die een helft met het tweede en zijn werk verkoos boven het uitstapje naar Oosternijkerk.

Brouwer kreeg gezelschap van Sander Smedema en Stefan Erwin Venema.

Op de flanken stond Thomas van Holsteijn en voorin kreeg Kees Schotanus gezelschap van Jan Jochem Kootstra.

Op de bank zaten Chris Elverdink, Max Dam, Jurre Dam en Lieuwe Nijboer

Dat Nijboer op de bank zat had weinig te maken met zijn buiten kijf staande voetballende kwaliteiten. Mijnheer had de afgelopen week wat last van een turbopolyp op zijn stembanden. Hij was die avond door de thuisvereniging geboekt als special guest van DJ Auke tijdens het Neon feest en dus kon zijn stem alle extra rust en thee gebruiken.

Nadat pupil van de week Henk Jan van der Meer na een solo vanaf de middenlijn doel had weten te treffen en een speler van Ropta vervolgens justjes voor 15:00 na een zware bevalling een kurk uit had weten te poepen besloot de heer van Os het startsein van de wedstrijd te geven.

Onder toeziend oog van de massaal voor het mooie weer op komen dravende publiek was de eerste helft volledig in evenwicht. Eastermar bleef ondanks een drietal kansen voor Ropta aardig op de been en wist zelf een tweetal kansen te creëren totdat het dan toch weer mis ging. Jonkman wist middels een snoekduik een voorzet onschadelijk te maken, het leer kwam echter jammerlijk voor de voeten van Erik de Vries. 1-0. Meteen hierna werd de geblesseerde Venema vervangen door Chris Elverdink. Eastermar rechtte de rug en zag dit beloond worden met twee 100% kansen waar er nul procent van tegen de touwen zou janken.

Het zal u dan ook niet verbazen dat er gerust werd met een 1-0 achterstand. De rust duurde ietwat langer dan de gebruikelijke 15 minuten omdat de aanvoerder van Ropta Boys, Geert Linthof, eerst al zijn haartjes in model wilde hebben.

De tweede helft had verschilde niet veel van de eerste. Eastermar wilde wel maar het scoren lukte niet. In de 75e minuut besloot Eric Boersma één op één te gaan spelen. Dit leidde tot een enerverende slotfase die pas in de blessuretijd doelpunten opleverde. Eerst was het wederom Erik de Vries die de bal in het lege doel wist te tikken. Het slotakkoord was voor topscorer Kees Schotanus die prachtig binnenschoot van zo'n 23 meter:2-1.

Zo wist V.V. Eastermar de afscheidswedstrijd van Theo Douwes volledig in de stijl van dit seizoen af te sluiten: met de tiende verliespartij op rij. Bedankt voor alle bewezen diensten, Douwes!

Trainer D. Groen van Ropta biechtte tijdens de derde helft naast het feit dat hij een nagelnieuw hemd droeg op dat hij komend seizoen als trainer naar Twijzel zou vertrekken en hoopte dat die nog zouden promoveren want “Hij was wel klaar met de 4e klasse”. Hier was de voltallige Eastermarder selectie het uiteraard volledig mee eens, enige verschil is dat zij al zekerheid hebben in deze.

Tsjalling van Dijk had die middag op google gezocht naar de betekenis van Neon, in die stijl zou het georganiseerde feest immers plaatsvinden. Mede door zijn dyslectie kwam hij al gauw bij de Neo-nazi's uit. Van Dijk stond die middag/avond dan ook vol trots met een geschminkt mini snorretje in de verduisterde Ropta kantine.

Nadat Richard Brouwer de bokaal die bij het “Gezelligste bezoekende team” hoort uit had gereikt aan de aanvoerder van de thuisploeg en dit beloond zag worden met een vers en fris kratje pils begon Lieuwe Nijboer aan zijn beroemde optreden. Hij kon door zijn stemproblemen helaas maar één nummer ten gehore brengen, Nijboer deed dit echter zo vol overgave dat het voor dj Auke vervolgens een hele toer was om dit niveau over te pakken.

Ropta, het was gezellig! tot over een jaartje of twee!

Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, het Friese Boys van Jacob Postma komt op bezoek. Een laatste winstpartij zou toch wel tof zijn, komt u ons aanmoedigen?

14:30 op sportpark de Burgerkamp, wees wolkom! (Er stond eerst 14.00, maar de laatste twee speelrondes worden altijd gehouden om 14.30. red.)

Groeten thuis,

Jurryt Jonkman.

   

Lid worden?

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zaterdag 06 mei 2017 10:11 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 27 april 2017 17:30

Wie lid wil worden van de V.V. Eastermar kan zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Klik hier om het te openen.

   

Pagina 78 van 150