Welkom bij VV Eastermar

Haije haalt de deadline justjes op tijd

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR dinsdag 29 november 2016 23:46

Leeuwarder Zwaluwen 7 - V.V. Eastermar 2

Afgelopen zaterdag mocht het tweede elftal van VV Eastermar afreizen naar de grote stad om het daar op te gaan nemen tegen het zevende elftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Op voorhand mocht dit niet gezien worden als een al te groot obstakel en zo was dus alleen winst een optie. Om te voorkomen dat de verraderlijke term ‘onderschatting’ roet in het eten kon gaan gooien bereidden verschillende spelers zich op hun eigen kenmerkende manier voor op deze wedstrijd. Zo verklapte Gaele Tadema dat hij naast voetballen nog een grote passie had, bladblazen. Hij had diezelfde ochtend samen met zijn Stihl-bladblazer ervoor gezorgd dat er op ’t Heechsân geen enkel blaadje meer te vinden was. De voorbereiding van Jacob de Vries zag er iets anders uit. Hij bleef ’s ochtends binnen om op zijn zolderkamertje diverse filmpjes van tongende vrienden te analyseren. Zo vond hij dat Jille van der Wal en Mark de Vries wel erg fanatiek waren in het tongspel. Jacob zou dit zelf anders aanpakken, met meer passie. Hier moet wel bij vermeld worden dat zowel Jille als Mark inmiddels maar raak kunnen tongen met de door hen veroverde dames en Jacob er nog steeds niet in geslaagd is een passend dekseltje op zijn potje te vinden.

Dan nu de door Haije Veenstra, Floris Mols en Freerk Kootstra vakkundig in elkaar geflansde opstelling:

Max Dam mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Floris Mols, Jelte Wiersinga, Cornelis Hoogterp en Kors Tadema gaven de verdediging vorm. Op het middenveld dirigeerde Gaele Tadema samen met Tjalf Jonkman, Pieter Kramer en Jacob de Vries het spel en in de spits stonden goudhaantjes Simon Dijkstra en Hidde Faber. Drie dingen zullen u ongetwijfeld opvallen aan deze opstelling. Pieter Kramer maakt zijn rentree, Jelte Wiersinga zijn haar zit weer puik in de kuif en Haije Veenstra heeft zichzelf uit de basiself gepraat. Hij had hier wel een gegronde reden voor. Veenstra had van ene Sint Nicolaas een deadline meegekregen en moest voor 15:00 uur een gedicht inleveren. Omdat Veenstra een mannetje van het laatste moment is besloot hij dit al zittend op een kratje te doen tijdens de eerste helft. Zo wist hij de deadline justjes op tijd te behalen.

Eastermar ging flitsend van start en dit resulteerde al in de eerste helft in een 4-0 voorsprong. Eerst was het Jacob de Vries die zijn eerste schot op doel verbazingwekkend genoeg in dat zelfde doel zag belanden. Vervolgens wist Simon Dijkstra nadat hij 3 man had gepasseerd en het vijandelijke strafschopgebied in gepenetreerd was de tussenstand te verdubbelen. 0-2. Hoogtepunt was het derde doelpunt van de dag. Hidde Faber kreeg de bal op zo’n 25 van het doel. Omdat geen van zijn medespelers de bal wilde hebben schoot hij de bal maar op doel. De keeper verkeek zich jammerlijk op dit vlammende schot die heerlijk tussen de palen plofte. Tien minuten voor rust tekende de Pirlo van de Wâlden, Geale Tadema, met een diagonaal schot voor de vierde treffer. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Dit dachten de mannen van V.V. Eastermar ook en dit zal er mede voor gezorgd hebben dat de Zwaluwen middels een vrije trap en een schot uit een afgeslagen corner de ruststand wist te bepalen op 2-4.

In de rust wilde de zo trots als een pauw zijnde Haije Veenstra zijn net geschreven gedicht ten gehore brengen. Hidde Faber wist hier gelukkig een stokje voor te steken om vluchtig aan leider Anne Elverdink te vermelden dat hij eigenlijk de put er wel een beetje uit had. Elverdink stuurde op zijn beurt Veenstra de box uit en het veld op. Veenstra droop met de staart tussen de benen af en begon gedesillusioneerd aan een warming-up. Verder kwamen Oege van Dijk en Jorn Hoekstra er in voor Tjalf Jonkman en Kors Tadema.

De tweede helft was nog maar een luttel aantal minuten oud toen Jacob de Vries een hoekschop mocht nemen. Deze wist hij panklaar op het hoofd van Oege van Dijk te doen belandden die vervolgens strak de bal in het doel kopte. Kijk vooral ook even het filmpje onderaan deze pagina. Hierna gebeurde er heel lang niets. Eigenlijk was er maar één hoogtepunt te noemen en dat was het overvliegen van een helikopter. Pieter Kramer, die inmiddels gewisseld was en zo buiten het veld stond, wist te vermelden dat dit de Lifeliner 4 was. Hij voegde hier aan toe dat de Lifeliner 5 voor een APK-keuring in Duitsland bivakkeerde. Pieter vluchtte hierop de box in om te gaan douchen, helikopteren en vervolgens op Twitter uit te zoeken of de door hem gegeven informatie eigenlijk wel klopte. Helaas bleek dit niet het geval. Het betrof hier geen Lifeliner maar een nieuw aangeschafte helikopter die patiëntenvluchten doet vanaf de eilanden enzo. Ik verwacht van Pieter dat hij voor de volgende wedstrijd zijn huiswerk wel een beetje beter gaat doen. Vrij vlot hierna was het wederom Jacob de Vries die voor de tigste keer Haije Veenstra wist te bedienen. Nadat hij de vorige kansen stuk voor stuk wist te verkwisten, schatte hij deze kans wel op waarde en maakte hem zowaar af. Blij als een kind liep Haije terug naar eigen helft en fluisterde Jacob liefdevol in: “bedankt voor het geschonken vertrouwen, pop” Een aantal minuten later lukte het Haije weer om te scoren. Ik weet niet precies hoe dit doelpunt is gegaan want ik stond al een tijdje onder de warme douche. Van horen zeggen heb ik gehoord dat ze zeiden dat het wel een aardig doelpuntje was. Dit betekend overigens wel dat Haije nu de nieuwe topscorer is. Hoe Erik Dijkstra hierop zal reageren wachten wij in spanning af. Van de eerder genoemde bronnen kreeg ik ook ingefluisterd dat de Zwaluwen nog tweemaal het doel troffen. Een penalty en een gewoon doelpunt. Eindstand 4-7.

Feit is dat na deze wedstrijd de bandjes weer gloedjestrak stonden van de spanning. V.V. Eastermar is goed op weg en blijft meedraaien in de bovenste regionen. Volgende week zal dit worden gevierd met een paintball-uitje met als kers op de taart een schnitzelmenu’tje bij Eetcafé ’t Breed.

Tjalf

   

K.N.V.B.-cursus "pupillentrainer"

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 29 november 2016 23:11 Geschreven door PR maandag 28 november 2016 22:55

Welke potentiële pupillentrainer heeft belangstelling om een K.N.V.B.-cursus ‘pupillentrainer’ te volgen om daarna pupillentrainer bij de V.V.E. te worden?

Momenteel is de mogelijkheid daartoe dichtbij in Burgum.

Ten tijde van dit schrijven zijn van de 22 plekken er nog 10 open en er wordt gestart bij minimaal 16 deelnemers. Zie de bijgaande links voor nadere informatie.

Meld je aan bij de TC en daarna via onderstaande link:

https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=10632579 (pupillentrainer te Burgum)

 

Nadere info:

http://trainers.voetbal.nl/article/10718/pupillentrainer

 

Bovengenoemde cursus zal worden vergoed door de V.V. Eastermar.

   

Pagina 77 van 129