Welkom bij VV Eastermar

Ondertekening vrijwilligerscontract jeugdtrainer Andries Schievink

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zaterdag 15 oktober 2016 10:33

Klik op onderstaande link voor de foto's:

https://goo.gl/photos/w3LUdLkDSBqbAoZX6

We wensen Andries veel succes en plezier bij de V.V. Eastermar!

   

Eastermar trotseert kunstgras Leeuwarden.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 10 oktober 2016 14:18

Ah, jullie dachten dat we weg waren, maar bunt we weer! Omdat ondergetekende een week geleden verstek moest laten gaan tijdens het weekend van Eastermar-Trynwâlden (2-3) en alle overige verslagschrijvers die Eastermar rijk is in het succesvolle tweede bivakkeren heeft u de belevenissen van Eric Boersma en de zijnen een weekje moeten missen.

Zo zal het zijn dat u nog niet op de hoogte bent van de stapelkwaliteiten van leider Bouwe Boersma, die Jurryt Jonkman zijn taak in het “oud papier” voor een nustje Amsteltjes met alle plezier overnam.

Ook weet u waarschijnlijk niets over het feit dat tijdens de donderdagavondtraining van een aantal weken geleden Harke van der Wal als boomsnoeier aan het werk was.

Harke wist vervolgens te verkondigen dat hij tot dan niet geloofde in reïncarnatie, dit was echter tot het moment dat hij keeperstrainer Bouwe Boersma vanachter de bosjes aan het werk hoorde.

“Wat in slavendriuwer is dat!”

Of dat er iets mee te maken heeft dat Eastermar maar weer eens te kampen heeft met een overtal aan doelmannen in de zieken/afwezigen boeg zult u mij niet horen typen.

Dan terug naar de orde van de dag: Stefan Erwin Venema trainde donderdag jongstleden uit protest tegen de illegale bananenindustrie nog met een pleister á la Nelly op zijn aarsje, Venema heeft om dit protest kracht bij te zetten in Albert Brouwer en Fruitkracht dan eindelijk een heuse vaste legale bananenleverancier weten te strikken!

Omdat Sjoerd Visser midweeks plots geblesseerd raakte en Ronald Vanger en Theo Douwes ook niet beschikbaar bleken werd de grote ster van het ongeslagen tweede elftal van Eastermar gepolst voor zijn debuut onder de lat bij het vlaggenschip.

De net uit de luiers gekropen Maxi Cosi bleek wel te porren voor dit avontuur.

Omdat hij pas een klein aantal trainingen mee had gedaan en dus nog niet ieders bijnaam wist werd er door de technische staf voor gekozen Johannes Couperus ook een uitnodiging te sturen. Max Dam is inmiddels druk bezig voor iedereen een passende bijnaam te bedenken.

Tijdens zijn derde training bij het eerste liet Max Dam wel meteen blijken over een uitzonderlijke kwaliteit te beschikken. Waar Rienk Wind de gave van het voorspellen van zijn eigen boertjes beheerst, daar doet Max dit met de boertjes onder zijn gordel, Dam verraste en vergaste hiermee de volledige kleedkamer!

Omdat de Eastermarders buiten de afwezige doelmannen ook niet over mannen als Sander Smedema, Tsjalling van Dijk en Jille van der Wal kon beschikken werd er ook wel gesproken over een overvolle ziekenboeg. Als de midweekse geruchten over de gevaren van kunstgras waar blijken te zijn is de verwachting dat het ziekenroefke alleen nog maar dichter bevolkt zal raken.

Om dit doemscenario te voorkomen kregen de Broekophâlders van Bouwe Boersma(wassie weer) als dringende opdracht mee tijdens de wedstrijd tegen Leovardia geen gebruik van slidings te maken en vooral de rubberen balletjes niet op te kauwen. Omdat die laatste gewoonte er van jongs af aan in zat kon Boersma niets toegezegd worden.

Net voordat trainer Eric Boersma aan zijn befaamde wedstrijdbespreking dreigde te beginnen stak Harm Tseard Heidbuurt zijn vuist in de lucht.

Het moest hem van het hart dat de leverancier van het tactiekbord (Frans Hoek) een uitermate knappe dochter scheen te hebben die toevalligerwijze een avond tevoren in een programma op zijn televisie was verschenen. Heidbuurt had hier samen met zijn oudste sok met alle plezier van de wereld naar gekeken.

Door alle afwezigen was het even puzzelen voor de technische staf, uiteindelijk kwamen ze met de volgende opstelling op de proppen:

Op doel Max Dam, die zo jong is dat hij pas na het tijdperk dat je nog “Grutjes” zei in plaats van “What the fuck” ter aarde gezet werd.

De verdediging bleef in vergelijking met de afgelopen wedstrijden intact: Richard Brouwer en Thomas van Holsteijn op de backs en Stefan Brouwer en Albert Brouwer centraal.

Op het middenveld kregen vaste waarden Stefan Erwin Venema en Harm Tseard Heidbuurt gezelschap van de van een blessure herstelde Jurryt Jonkman.

De voorhoede zou bestaan uit de ervaren Kees Schotanus, Pieter Sikkema en Jan Jochem Kootstra.

Op de bank lagen Lieuwe Nijboer, Mark de Vries, Kors Tadema en Johannes Couperus.

Omdat van de tegenstander werd verwacht dat omdat zij altijd al op kunstgras speelden zij inmiddels immuun waren voor de gevolgen en dus wel mochten tackelen werd er een lastige wedstrijd verwacht.

Het feit dat de gastheren in het jonge seizoen alleen nog maar hadden weten te winnen deed daar niets aan af.

De heenreis naar het stukje Holland in Fryslân leidde reisleider Bouwe Boersma de voltallige equipe over de gloednieuwe door Chris Kooistra aangelegde centrale as, die een dag tevoren feestelijk was geopend door dezen en genen. Dit deed Stefan Brouwer ertoe besluiten alle inzittenden van zijn wagen te trakteren op een Salmonella-lolly, bedankt nog.

Nadat Sander Smedema na enig aandringen de sokken die hij thuis had gewassen was komen brengen en vervolgens de pupil van de week na twee pogingen Max Dam had weten te verschalken ( Dam gaf zich niet zomaar gewonnen) werd er gestart met de wedstrijd.

Eastermar hield de eerste 45 minuten keurig stand en wist middels wat afstandsschoten van met name Harm Tseard Heidbuurt zelfs nog een aantal keer gevaarlijk te worden. Jan Jochem Wobbes scoorde zelfs nog uit een afgemeten voorzet van Kees Schotanus, dit doelpunt werd jammerlijk afgelast wegens een waargenomen sliding van Pieter Sikkema.

Zo werd er gerust met de befaamde brilstand en werd de tweede helft met goede moed tegemoet gezien.

Eastermar bleef in de eerste tien minuten van de tweede helft aardig overeind, toen ging het echter faliekant mis, na onvolmaaktheden van Thomas van Holsteijn en Stefan Brouwer stond het met 61 minuten op de klok 2-0 voor de thuisploeg en was er gezien het wedstrijdbeeld weinig meer te halen voor de blauw-gele brigade.

Hoogtepunten van de tweede helft waren een actie van Max Dam: Hij stuurde met een prachtige schijntrap spits Vic Rozendaal met een kluitje het riet in, het kwam Dam op een respectvolle knipoog van de spits te staan. En het debuut van vleugelflitser/spits/midmid/tackelaar Johannes Couperus (die toch al in een feestweek bivakkeerde. Zijn zusje Martine, door Max onvoorwaardelijk aanbeden, was immers een dag tevoren maar liefst 19 jaar geworden!) vond namelijk in de 79e minuut plaats.

Dat de jongeman over het nodige talent beschikt laat hij hopelijk later eens zien. ;).

Leovardia wist nog twee doelpuntjes te scoren en zo stond er na 90 minuten gespeeld te hebben een 4-0 eindstand op de afwezige scoreborden.

Nadat enkele spelers de meegereisde fans hun welgemeende excuses aan hadden geboden kon de knop weer om naar volgende week. Een winstpartij is inmiddels erg welkom. Het zal dan volgende week thuis moeten gebeuren tegen het hoog aangeslagen sc Franeker. U bent uiteraard van harte welkom op de Burgerkamp, de wedstrijd start 14:00!

Band van de week: Foals.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 76 van 122