Welkom bij VV Eastermar

Verslag sponsoravond op Kanaal 30

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR woensdag 11 november 2015 20:47

Op de site van Kanaal 30 staat een verslag van de sponsoravond op 6 november jl. Klik op onderstaande link om het te lezen:

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/voetbal/15690-riemer-van-der-velde-belijdt-zijn-passie

   

V.V. Eastermar overklast V.V. Zeester

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 09 november 2015 15:18

Een week na het gelijkspel tegen koploper de Sweach en een dag nadat Riemer van der Velde de sponsoravond van vv Eastermar met een inspirerend bezoek had vereerd stond voor de mannen van Eric Boersma de thuiswedstrijd tegen grote onbekende vv Zeester op het programma.

De 9e plek die ze innamen op de ranglijst mocht niet leiden tot onderschatting, ze hadden bijna alle topploegen al afgewerkt en alles ongelukkig met minimaal verschil verloren. Hier was de Eastermarder technische staf gelukkig van op de hoogte en zo konden ze hun manschappen goed voorbereiden op deze middag.

Ook had Eric Boersma woensdagavond jongstleden zijn bokkenavond ingeruild voor de wedstrijd Bayern Munchen – Arsenal. Deze wedstrijd bracht bij hem het ideale wedstrijdplan voor deze middag naar boven. Zeester moest bij de keel gegrepen worden en niet meer losgelaten, dit wist hij in zijn altijd enthousiaste wedstrijdbespreking goed over te brengen op de A-selectie.

Boersma had voor deze middag enkele grote verrassingen in petto. Zo zaten Albert Brouwer, Simon Dijkstra en Sander Smedema op de bank.In de spits kreeg keeper/spits Pieter Sikkema de voorkeur, dit betekende dat Kees Schotanus naar de rechterflank verhuisde. Jille van der Wal stond op links en centraal stonden Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt.

Achter het verdedigende blok bestaande uit Stefan Erwin Venema, Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Richard Brouwer mocht keeper/politieman Ronald Vanger zich weer eens laten zien. Mark de Vries werd nadat hij midweeks weer een jaartje bij had mogen schrijven getrakteerd op een basisplek in het 2e van Eastermar. Robert Tienstra volgde het voorbeeld van zijn kameraad en ging ook met V.V.E. 2 op pad. Ook zanger Lieuwe Nijboer besloot de Vries zijn voorbeeld te volgen. Hun inbreng was echter net niet voldoende, er werd nipt verloren met 4-3. Nadat pupil van de week en groot Heerenveen fan Willem Hooghiemstra na een flink uit de kluiten gewassen solo de keeper van Zeester had weten te passeren floot scheidsrechter de Jong voor het begin van de wedstrijd.

Na 1 minuut en 35 seconden was het Richard Brouwer die na goed doorzetten doorkwam op de rechterflank. Kees Schotanus was als rechtsvoor reeds naar de spits geslopen en ontving een strakke bal van Brouwer over zo'n 25 meter. Schotanus nam het namaakleer ineens op de pantoffel en scoorde zo de bliksemsnelle 1-0! In de volgende minuten bleef Eastermar zijn tegenstander afjagen. Dit leidde tot een x-aantal kansen waarvan de grootste een tweetal kopballen van Jille van der Wal waren, ze troffen helaas geen doel.

In de 25e minuut zat Jille van der Wal ineens langs de zijlijn, hij had de avond tevoren tijdens het kunstmatig insemineren wat “te diep in de koe” gekeken en vroeg daarom of hij het veld even uit mocht voor een drukverbandje van Bouwe Boersma. Hier had de scheidsrechter geen problemen mee.

Terwijl van der Wal nog door Boersma vertroeteld werd, nam Thomas van Holsteijn een inworp aan de linkerkant van de speelweide. Hij gooide richting Jurryt Jonkman, die vervolgens Stefan Erwin Venema inspeelde. Venema draaide na de goede coaching open en wist Stefan Brouwer aan te spelen die vervolgens met een mooie boogbal Kees Schotanus diep stuurde. Schotanus gaf laag voor op spits Pieter Sikkema die beheerst binnen tikte 2-0!

In dit alles had Jille van der Wal geen aandeel gehad en dat zat hem niet helemaal lekker. Dus toen hij net voor de door Zeester te nemen aftrap weer binnen de lijnen stond, jaagde hij als een malle op de bal. Hier hadden de Zeesterretjes niet op gerekend en van der Wal veroverde hem pardoes, speelde in de volgende 23 seconden twee man uit alvorens hij voor de keeper opdook. Ditmaal werd er niet gefaald en zo stond het één minuut na de 2-0 al 3-0!

In de 39e minuut wisten de gasten er eindelijk eens uit te komen middels een lange bal. Deze stuitte verraderlijk ver door op het natte veld, Thomas van Holsteijn draafde goed met zijn man mee, zijn sliding was echter net een teenlengte te kort en zo kreeg zijn tegenstander toch de bal. Juist toen van Holsteijn weer overeind stond vond zijn Zeester de verre hoek: 3-1.

Nadat Eastermar nog een paar kleine kansjes wist te creëren en te missen floot de heer D.H. de Jong voor het begin van de rust. In diezelfde rust wist trainer Eric Boersma mede te delen dat hij vooral erg tevreden was met het getoonde spel, de inzet en de doelpunten. Er mocht vooral zo door worden gegaan.

Na een minuut of 48 besloot Kees Schotanus maar weer eens naar binnen te komen, hij tikte op het laatste moment de bal voorbij zijn tegenstander naar Jille van der Wal. Van der Wal nam de bal middels een mooie schijnbeweging achter zijn standbeen mee, kwam zodoende voorbij zijn directe tegenstander en kwam wederom alleen voor de keeper. Ditmaal gunde hij de bal aan de meegelopen Pieter Sikkema die geen fout maakte en zodoende de 4-1 noteerde!

Drie minuten later kreeg de als Xabi Alonso over het veld galopperende en dus uitstekend spelende Tsjalling van Dijk de bal weer eens in de voeten, hij draaide keurig open en verplaatste het spel met een strakke bal op Pieter Sikkema, die passte in een keer door op Jille van der Wal. Van der Wal zag op zijn beurt Kees Schotanus weer vrij staan en die rondde deze “één keer raken aanval” koelbloedig af: 5-1!

Direct hierna besloot trainer Eric Boersma dat zijn wissels lang genoeg hadden gezeten, ze mochten er alle drie in. Drie minuten na deze wissels werd de bal door een Eastermarder op het middenveld verloren, de gasten schoten de bal meteen naar voren waar een oplettende rechtsvoor de bal oppikte. Hij sprintte een eindje door en gaf vervolgens laag voor. Nadat de bal onder controle was maakte weer een andere gast de 5-2.

In de 79e minuut kreeg de ingevallen fanatieke Albert Brouwer de bal op de linksvoor positie. Hij had in de wedstrijdbespreking goed opgelet en wist dus dat de bal zo snel mogelijk naar de rechterkant van het veld moest verdwijnen. Daar stond toevalligerwijs zijn jongste broer te skudjassen.

Richard Brouwer speelde vervolgens de tevens ingevallen Simon Dijkstra in. Dijkstra passeerde met een trucje, waarmee hij doorgaans wel eens zijn kruisbanden afscheurt maar dat ditmaal goed uitpakte, zijn twee directe tegenstanders. Hierna bleek hij zich op de hoek van het 16 meter gebied te bevinden. Hier vandaan lepelde hij de bal met binnenkant links en met enige precisie precies over de keeper heen in de verre hoek: 6-2! Dit leverde hem en het thuisteam een staande ovatie op van het toegestroomde publiek.

Dit prachtige doelpunt bleek meteen de eindstand te bepalen. De prachtige driepunter kon meteen uitbundig gevierd worden in de Eastermarder kantine.

Feest dj Rep kwam even plaatjes draaien en omdat Pieter Sikkema en Bouwe Boersma de eerste selectie nog een kratje verschuldigd waren beloofde dit heel wat! Van het kratje van Boersma ontbreekt tot op heden echter nog ieder spoor, gehoopt wordt dat deze snel op zal duiken. Sikkema zijn buisjes waren daarentegen aanwezig en goed in te nemen. Absolute uitblinkers van de derde helft waren Ronald Vanger met zijn vriendin Elly Ytsma en natuurlijk Lieuwe Nijboer, die André Hazes op sublieme wijze deed herleven.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Noordbergum. U bent bij deze allemaal uitgenodigd om de fietsboys te vergezellen in hun optocht en samen het Eastermarder vlaggenschip van de nodige positieve aanmoedigingen te voorzien!

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 75 van 91