Welkom bij VV Eastermar

Burgerkamp e.o. in vogelvlucht

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR woensdag 07 december 2016 17:10

Prachtige winterse beelden van sportcomplex de Burgerkamp én de rest van Eastermar.


images/stories/Drone_VV_Eastermar.mp4

 

Om bij weg te dronen...

   

Eastermar vergeet zichzelf te belonen na miraculeuze comeback

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 04 december 2016 21:15

Een paar uurtjes voordat de winterstoptijd officieel in zou gaan stond er voor de Broekophoudende leeuwen van V.V. Eastermar nog één duel op het programma.

De mannen van trainer Eric Boersma mochten het opnemen tegen het Friese Boys van oude bekende Jacob Postma. Postma had de baan van Boersma zo'n drie jaar in handen gehad, was in zijn laatste jaar zelfs kampioen geworden maar was in de nacompetitie duels die dat onbegrijpelijke wijze tot gevolg had vergeten te promoveren. Dit kunststukje was de huidige trainer dan weer wel gelukt. Hieruit bleek maar weer dat de manke Eric Boersma en de kale Jacob Postma aan elkaar gewaagd waren.

Omdat Boersma na een squashpartijtje plots op krukken liep had hij besloten de dinsdagtraining over te slaan. De spelersgroep besloot die avond te benutten voor een heus teamuitje. Omdat het tweede al besloten had te gaan paintballen en dat ook weinig origineel was kwam de feestcommissie van VVE1 met een veldkeuring op de proppen, met eventueel toch een kleine training tot gevolg. Vrijwel iedereen stond wel te trappelen om ondanks de kou even serieus tegen een balletje te trappen. Het was echter Sander Smedema die zijn collega Burgumer Gjalt Veenstra middels het imiteren van een varkentje constant liep te jennen. Voordat het heilige avondje op een fiasco uit zou lopen werd besloten iedereen huiswaarts te sturen.

De donderdag training stond onder leiding van aanvoerder Albert Brouwer, die onder toeziend oog van Eric Boersma met wat pionnetjes de nodige lijntjes uit mocht zetten. Nadat er zo'n anderhalf uur lekker getraind was door menigeen besloten de beide ietwat oversizede en weinig uitvoerende spitsjes Kees Schotanus en Pieter Sikkema iedereen verbaal van het nodige negatieve commentaar te voorzien. Ditmaal werd het trainen pas gestopt toen de beide heren rood van woede vol frustratie over het veld banjerden. Als straf werd besloten ze in de winterstop met elkander tot een tiental relatietherapie sessies te verplichten.

Pieter Sikkema verdween na de training met onmiddellijke ingang van het toneel, Kees Schotanus bleef wel rondhangen maar deed dit als eilandje: SchiermonnikKees.

Na afloop van deze bewogen training biechtte Lieuwe Nijboer aan zijn kleedkamergenoten op waarom hij toch altijd een hemd droeg. Het was niet zo dat hij zijn grote idolen Erik Dijkstra en Sytze Taekema wou kopiëren. Droeg hij namelijk geen hemd, kreeg hij onmiddellijk last van de nodige buikpijnen. Dat zijn nôlepluisjes doorgaans dezelfde kleur hebben als zijn hemd zal voor u geen verrassing zijn.

De keeper van deze week zou naar de naam Sjoerd Visser luisteren. Hij zou zich wel meteen na de wedstrijd thuis moeten melden.

De achterhoede bestond evenals een week tevoren uit de Brouwers Richard, Stefan en Albert. Met op links Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld mocht Jurryt Jonkman de gevreesde nummer tien van de tegenpartij in bedwang proberen te houden.

Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt stonden wat dieper op het veld.

Voorin werd Pieter Sikkema geflankeerd door Jan Jochem Kootstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten latjetrapkoning Mark de Vries, Lieuwe “pluisje” Nijboer en Stefan Erwin “El banano” Venema.

Rienk Wind, Tsjalling “Karbonkel” van Dijk, Jille van der Wal en al die mannen die ik in de afgelopen week al eens heb genoemd liggen nog in de ziekenboeg te jammeren.

De een week tevoren als enige uitermate ondermaats presterende Pieter Sikkema werd door de trainer in de wedstrijdbespreking psychologisch bewerkt. Er werd voor gekozen Sikkema van de nodige complimenten over zijn spel te voorzien, de spits trapte hier volledig in het stapte als een pauw met een flink harde clitoris vol zelfvertrouwen de tenniskantine uit. Dat dit die middag tot de nodige doelpunten zou leiden werd door een ieder gehoopt.

Tijdens de reis naar Kollumerzwaag kwam Albert Brouwer tot de ontdekking dat hij zich toch een beetje verkeken had op de temperatuur die middag. Waar hij wel twee paar sokken droeg was hij de dubbele laagjes over de rest van zijn bealch volledig vergeten.

Nadat de pupil van de week niet op kwam dagen, het gehele sportpark een minuut stilte in acht had gehouden en de toss afgehandeld was besloot scheidsrechter Gerry van der Werff te fluiten voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft was voornamelijk in handen van de thuisploeg. Eastermar probeerde dezelfde oogstrelende tactiek van een week tevoren toe te passen maar had deze middag met een compleet verschillende tegenstander te maken. Friese Boys bestreed dit namelijk met bewegende flankjes en wist deze middels de ver schietende keeper veelal te bereiken.

Het enige doelpunt van die eerste helft kwam dan ook weinig verrassend uit een van de vele lange ballen naar de flank, vandaar kwam een strakke voorzet naar de volledig vrijstaande spits die middels een kopbal de 1-0 ruststand noteerde.

De tweede helft had een totaal ander beeld. Eastermar zette de tegenstander vanaf minuut 45 goed onder druk en wist de bal meestal binnen de acht seconden te veroveren.

Het was jammerlijk Friese Boys dat tegen alle verhoudingen in middels een vlijmscherpe counter de 2-0 maakte.

De uitploeg liet de koppies niet hangen en bleef de tegenstander op de nodige felheid trakteren. Tot doelpunten leidde dit tot de 85e minuut echter niet.

Vanaf de 80e minuut besloot trainer Eric Boersma dat Albert Brouwer een linie door mocht schuiven naar het middenveld, alwaar Jurryt Jonkman zijn tegenstander aardig moe had gestreden. Jonkman zakte een linie.

In de 85e minuut kreeg Richard Brouwer de bal, hij speelde locomotief Harm Tseard Heidbuurt aan die vervolgens de ingevallen Lieuwe Nijboer van een bal voorzag. Nijboer besloot de bal voor te geven op Albert Brouwer: 1-2!

Meteen werd er achterin één op één gespeeld en volop gejaagd op de meer dan verdiende gelijkmaker.

In de 92e minuut was het wederom Richard Brouwer die de bal naar voren jengelde, invaller Stefan Erwin Venema besloot in al zijn wijsheid over te gaan tot een klungelig overstapje. Zo kwam de bal plots in het bezit van Kees Schotanus die zich alleen voor de keeper bevond: 2-2! dit doelpunt werd uiteraard uitbundig gevierd.

In de dodende seconden van de wedstrijd raakte Harm Tseard Heidbuurt de bal volledig verkeerd op het middenveld, het was zo'n ongelofelijk mispeer dat het uiteindelijk zelfs een hoekschop voor de Friese Boys opleverde.

Tijdens de daaropvolgende voorzet ging Mark de Vries tussen twee man het kopduel aan, hij kreeg een duwtje in de rug en omdat hij zijn hand toch al ter hemel geheven had besloot hij de bal á la Reinder Nummerdor weg te slaan, in de hoop dat dit tot een vrije trap voor de uitploeg zou leiden.

Helaas besloot de scheidsrechter een penalty toe te kennen. 3-2.

In eerste instantie was de Vries woedend op de scheidsrechter, echter toen zijn woede eenmaal enigszins bekoeld was zag ook hij in dat de schuld eerder bij HT Heidbuurt of de Rabobank gezocht mocht worden.

Zo verloor Eastermar zijn laatste wedstrijd voor de winterstop dan toch nog in wat een vrolijk weerzien met de twee ex-coaches (Gerry en Jacob) had moeten worden. Na de wedstrijd gaf Postma sportief toe dat Eastermar de winst meer had verdiend en er gesproken mocht worden van zes gestolen punten. (Althans, zo interpreteerde ik een aantal van zijn woorden.)

Gehoopt wordt dat de thuiswedstrijd een stuk positiever zal verlopen.

Aanvoerder Albert Brouwer vertelde tijdens een interview met de aanwezige vliegende radioreporter dat de woede en het verdriet dat de nederlaag tot gevolg kon hebben met twee kistjes in de kleedkamer onderschept zou worden.

De kistjes zijn echter nooit gearriveerd en zo dreigt het toch wel een erg sombere winterstop te worden..

Muzikale noot: Editors bv.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 75 van 129