Welkom bij VV Eastermar

B-selectie VV Eastermar Winterkoning!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 19 december 2016 15:08 Geschreven door PR maandag 19 december 2016 15:02

Op de middag dat de dames van het Nederlandse handbalteam op het EK moesten aantreden tegen Denemarken in de halve finale, stond er een heuse kraker op het programma bij de plaatselijke voetbalvereniging Eastermar. De B-selectie van V.V.E. mocht het afleggen tegen de koploper en tevens de jonge mannen van SC Franeker 5. Weliswaar niet EK-waardig, maar doch een topper in de reserve 6e klasse.

Het was aan de gastheren om tegen Franeker de punten in eigen huis te houden om zichzelf winterkampioen te mogen noemen. In elk ander geval mochten de gasten met deze eer strijken.

Het thuisspelend team mocht aantonen dat ze ook tegen een geduchte tegenstander hun wedstrijd konden omzetten tot winst, daar waar ze tegen Blauw Wit het kaas van het brood lieten eten (2-0 verlies) en in de gestaakte wedstrijd thuis tegen V.V.T., vanuit een achterstand niet verder kwamen dan een 2-2 stand (waarbij vermeld moet worden dat er nog 10 minuten resterend is om uit te spelen en V.V.T. nog met 9 mensen in het veld stond).

De mannen van de leiders Anne Elverdink en Freerk Kootstra hadden donderdagavond nog een pittige training weten af te leggen en aan de trainingsopkomst te zien, 18 man sterk, was het aan de spelers om het de leiders zo moeilijk mogelijk te maken een opstelling te kunnen bedenken, waar iedereen zich in kon schikken. Het was dan ook uit de speech van Anne op te merken, dat het teambelang van deze wedstrijd voorop stond en dat er ingegrepen zou gaan worden als de kantjes er vanaf gelopen zou worden. ‘Hjoed is it der op of der onder’, waren de woorden van Anne om iedereen op scherp te krijgen.

Vervolgens toverde Anne de volgende namen uit de hoge hoed, voor de opstelling: Perry Harmanni mocht zijn doel proberen schoon te houden. Achterin zou Floris Mols de mandekkers leiding geven, te weten: Jelte Wiersinga, Cornelis Hoogterp en Jacob de Vries. Het middenveld zou gedirigeerd worden door Geale Tadema samen met zijn kompanen Jacob Mulder, Tjalf Jonkman en Oege (kistje) van Dijk. De aanvalslinie zou worden ingevuld door Hidde Faber en Haije Veenstra.

Doordat de gasten door onsamenhangende en tegenstrijdige verklaringen op zich lieten wachten begon de wedstrijd 15 minuten later dan gepland, die door arbiter Gerard Boersma zou worden geleid.

Het eerste fluitsignaal had geklonken en de mannen van V.V.E. gingen los tegen de 'jonge honden' uit Franeker. De gasten spelend in het Blauw Geel, ook de clubkleuren van Eastermar en daardoor spelend in het lichtblauw, zetten vanaf het eerste moment druk op de bal en probeerden Eastermar achteruit te drukken. Maar door het fysiek sterkere en goed georganiseerde verdedigingswerk, leidde dit tot enkel en alleen wat kleine speldenprikjes. Gezien het wedstrijdbeeld van de eerste helft leek het erop dat de gasten in de tijd vooraf aan de wedstrijd teveel Red Bulls hadden genuttigd. De energie van de koplopers spatte er vanaf, maar tot uitgespeelde kansen kwam dat niet. De gesponsorde Nike Air’s waarop de 'Klokkendieven' zich versnelden, leverde hen niet het gewenste kwaliteitsimpuls op die Michael Jordan in zijn glorietijd als NBA-speler wel bezat en daardoor in zijn eentje een heel team kon oprollen (dan kun je beter Chicago Bulls gaan drinken).

Na zo’n klein half uurtje, vond Hidde het wel prima. Moegestreden en zin in een bakje koffie, toonde hij zich als een waardige teamspeler, door zichzelf te wisselen voor Simon Dijkstra. Naarmate de minuten in de eerste helft wegsijpelde, kreeg V.V.E. enkele dubieuze, maar terechte vrije schoppen tegen en doordat de thuisploeg niet echt in hun spel kwam, leidde dit tot frustraties die gericht waren naar de prima leidende scheidsrechter. Arbiter Boersma was hier echter niet van gediend en voorzag enkele spelers van het thuisspelend team van reprimande.

Eastermar liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zo wist good old Haije in de 41e minuut het balletje vast te houden en kon hij op zijn buurt Simon in stelling brengen. Simon wist wel raad met de situatie en kon de vijandelijke goalie verschalken, door de bal fraai met een boogje over hem heen te lepelen, 1-0. Na deze treffer was het dan ook paniek in de Franeker dug-out, die als reactie meteen hun reservedoelman liet warmlopen.

Doordat Franeker geen uitgelezen kansen wisten te creëren, konden de ‘Broekophâlders' de kleedkamers opzoeken na een zwaarbevochten eerste helft met een minieme voorsprong. Enkele tactische aanwijzingen werden aangereikt door Anne en er zou worden gewisseld om de voorsprong te consolideren.

Zo kwam alleskunner Erik Dijkstra in het veld voor Jelte en mocht Lieuwe Nijboer zijn kunsten aan de aanwezige toeschouwers vertonen om voor Tjalf in te vallen.

Het spelbeeld in de tweede helft was uit een heel ander vaatje getapt, dan die van het eerste bedrijf en de gevaarlijkste aanval kwam dan ook meteen van het thuisspelend gezelschap. Ondanks dat Franeker probeerde om het niveau van de eerste helft vast te houden, was het Eastermar die een aantal goed gecreëerde kansen onbenut liet gaan en zo geschiedde dat de gasten in de wedstrijd bleven. Het was duidelijk dat de Red Bull bij de tegenstander zijn uitwerking had gedaan en daardoor waren zij niet meer bij machte om het de Eastermarder defensie lastig te maken. Perry moest alleen handelend ingrijpen, bij een boogballetje van afstand, die hij vakkundig over de lat wipte.

Wel was het aan Eastermarder zijde dat Simon, Lieuwe en Haije goede kansen kregen om de score uit te breiden, maar zij faalden allen oog in oog met de keeper van de gasten. Duidelijk was het dat het team van Anne en Freerk op zoek was naar de bevrijdende tweede treffer en zo wist Oege in een scrimmage nog de paal te raken. Dat was tevens zijn laatste kunstje en Jorn Hoekstra, die goed inviel, zou de resterende tijd uitspelen.

Jacob de Vries wist ex-international bij het aso-team en tevens topschutter van de gasten, te weten Aso Hamedi, volledig uit de wedstrijd te spelen en deze werd dan ook geslachtofferd in de 75e minuut door de leiding van de Frentsjers.

In de 83e minuut bezorgde uitgerekend goudhaantje Haije zijn waarde door eindelijk de verdiende 2-0 op het scorebord te zetten en hij vierde zijn treffer met een enorme vreugdekreet, waarvan vrouwlief Rieneke nooit had kunnen bevroeden dit nog met deze goalgetter mee te mogen maken (uit betrouwbare bron: Haije was na de wedstrijd meteen op appél huiswaarts gekeerd en in geen velden of wegen te bekennen; wij weten wel waarom). Kort na de Eastermarder vreugde was het Franeker dat nog een verwoede poging deed om het tij te keren. Bij een strakke voorzet vanaf de zijkant waarbij hands werd geconstateerd en de voordeelregel werd toegepast, belandde de bal zowaar voor de voeten van een 'klokkendiefke' die hier wel raad mee wist, 2-1.

Uiteindelijk wist het 2e elftal van de V.V.E. de wedstrijd professioneel uit te spelen en de verdiende 3 punten thuis te houden wat betekent dat zij zich Winterkoning mogen noemen!

Voor de geïnteresseerden onder ons: Het Nederlandse dames handbalteam wonnen hun wedstrijd met 26-22 van de Deense dames en staan zondag in de finale van het EK tegen Noorwegen!

McMoles

   

Famtofam bedankt V.V. Eastermar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR donderdag 15 december 2016 22:39

Vorige week zaterdag was weer de traditionele kerstmarkt in Eastermar. Famtofam (www.famtofam.nl) is daar altijd present om te proberen geld in te zamelen voor de kinderen in Armenië. Daarom was de F2F kadosjop ook dit jaar weer van de partij. Naast de verkoop van kadootjes was er ook weer een rad van avontuur. Dit rad van avontuur wordt ieder jaar (wanneer er tenminste geen thuiswedstrijd van het 1ste elftal is) geleend van de V.V. Eastermar. Ieder jaar blijkt dit rad van avontuur weer een publiekstrekker te zijn en dat was dit jaar niet anders. In totaal was de totale opbrengst voor Famtofam dit jaar € 375,-. Meer dan de helft van dit bedrag was te danken aan het rad van avontuur.

Famtofam is de V.V. Eastermar zeer erkentelijk voor het (om niet) gebruiken van haar rad van avontuur. Dankzij Richard Brouwer hoefden we zelfs niet eens voor transport van het rad te zorgen. Hij heeft het rad gebracht en weer opgehaald, super!

Nogmaals heel hartelijk dank en veel succes toegewenst in het nieuwe (sport) jaar.

Namens het bestuur van Famtofam

Elle Hoekstra

(Klik hier om een foto te bekijken, red.)

   

Pagina 74 van 129