Welkom bij VV Eastermar

Informatie over seizoen 2017/2018

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 28 mei 2017 10:43 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 19 mei 2017 21:38

Het huidige seizoen 2016/'17 loopt ten einde en waarschijnlijk ben je al bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2017/'18. Een nieuw seizoen waarbij een aantal zaken anders georganiseerd gaat worden dan in eerdere seizoenen, zoals o.a. de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 voor de JO8- en JO9-teams. Om je zo volledig mogelijk te informeren en te ondersteunen, vind je in dit artikel meer informatie die je helpen bij de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

 

Spelregels 6 tegen 6

In de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 zijn ook nieuwe spelregels van kracht. We adviseren deze spelregels breed te delen binnen de vereniging (vrijwilligers, ouders) zodat iedereen op de hoogte is aan de start van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de nieuwe spelregels vind je hier.

 

Competitie

Buiten de nieuwe wedstrijdvorm voor de JO8- en JO9-teams zijn er op competitiegebied nog meerdere wijzigingen (mobiele DWF, dispensaties). Een samenvatting van deze wijzigingen vind je hier. Een handig document om te delen met o.a. de jeugd-wedstrijdsecretaris en de jeugdcommissie.

In deze infographic wordt ook gesproken over de geboortejaar-competities. Deze competities worden vanaf komend seizoen georganiseerd. Ons advies is hier zoveel als mogelijk gebruik van te maken als vereniging, mits uiteraard mogelijk. Door deze geboortejaar-competities kunnen we onze competities nog beter indelen. We bieden 4 niveaus aan zodat ieder team op zijn niveau wedstrijden kan spelen tegen vergelijkbare tegenstanders.

 

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal

Binnen de 6 tegen 6 – wedstrijdvorm doet de ‘spelbegeleider’ zijn intree in het amateurvoetbal. Een overzicht van deze nieuwe rol en de taken die deze persoon uitvoert, vind je hier.

 

Teamindeling en selectiebeleid

Binnen veel verenigingen is men nu druk bezig met de indelingen van de jeugdteams voor komend seizoen. Kijk hier voor meer handige informatie over dit thema.

 

Via onderstaande links is nog extra info te verkrijgen over de nieuwe wijzigingen seizoen 2017-2018:

http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/district-noord/26326/inschrijven-teams-seizoen-2017%E2%80%9918

http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/25360/overgang-naar-mobiel-dwf-en-digitale-spelerspassen

   

D1 laat publiek genieten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 mei 2017 14:46

Voor de jongens onder 13 (D1) stond er niets meer op het spel. Sumar was al kampioen, vooral omdat onze mannen wat moeizaam uit de winterslaap gekomen waren. Hadden onze mannen van meet af aan het huidige niveau gehad dan waren ze zeker kampioen geweest.

Hoe dan ook startten onze mannen vol vuur in de stralende ochtendzon op de Burgerkamp op 20 mei. ONT was de tegenstander en die moest wel te verschalken zijn. Om de lentestemming te benadrukken waren beide ploegen in een gele tint uitgerukt. Ids Jelte nam al na 5 minuten de eerste kans voor zijn rekening. Scheidsrechter Wiebe Postma nam de leiding en zorgde zo nu en dan voor een pedagogisch gesprekje met onze - soms wat woeste - mannen. Er moest hard gewerkt worden: Lukas, Fokke Sjoerd namen het onderscheppen voor hun rekening, Jakob en Aron de afwerking vooraan. Na een kwartier was de tweede kans voor Jurjen. Peke moest daarna vol in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. Coach Edou troostte een gewonde speler met “geen gezeur”, hetgeen een buitengewoon genezend effect had op betrokkene.

Met een prachtige draai brak Peke de ban: onze mannen stonden 1-0 voor. Helaas kon doelman Sjoerd T het doel niet schoonhouden en al gauw was daar de 1-1. Gelukkig was Sjoerd T in de tweede helft een blije spits. Er werd mooi samengewerkt, Wiebe en Albert , Johannes en Lukas lieten pareltjes van samenwerking zien. Bij ’t skoft was het 1-1.

Albert nam de honneurs op het doel waar na rust. Het zou niet erg druk meer worden. Peke tekende al gauw voor de 2-1. Sjoerd S toonde zich een vaardig afpakker van de bal en deed wat hij de laatste tijd elke wedstrijd deed: een keer een lange rush naar voren die helaas niet met een doelpunt beloond werd. Duidelijk werd deze wedstrijd wel dat de mannen van trainer Sipke de Jong geleerd hebben om met hun lijf te werken.

Pieter tekende voor de 3-1 en Peke voor de 4-1. En nog zetten de mannen zich in. Ze bleven mooie combinaties spelen, terwijl de reserves van ONT al omgekeerd op de bank hingen. En Pieter rondde het fraai af met een 5-1. Voor onze mannen wachtte er geen patat, maar wel pannenkoeken, gebakken door scheidend coach Edou. Hij en Wiebren en uiteraard de trainer Sipke de Jong werden bedankt met een fraaie bos bloemen. We gaan deze leiding missen. Alleen het jeugdtoernooi nog en dan wacht de zomerstop. Na de vakantie gaan onze mannen vast verder met feestjes bouwen bij onze vereniging.

 

Wim Stougie

   

Pagina 74 van 150