Welkom bij VV Eastermar

Eastermar 2 heeft geen onvervalste valse start!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 18 september 2016 09:10

Op de dag dat vice-keeper van het eerste Sjoerd Visser weer een streepje achter zijn naam mocht bij schrijven en zodoende akelig dichtbij de 40 komt, mocht het 2e elftal dan eindelijk het seizoen 2016-2017 openen. Dit deden ze in de kelderklasse van reserveteams tegen respectievelijk Suwâld.
Nadat Hiddema de tip gaf om langs het kanaal te rijden omdat de andere weg er uit lag en vervolgens het hele team hier niet naar luisterde en via een onaangenaam lange omweg eindelijk in Tytsjerk-súd was aangekomen preekte leider Anne Elverdink ons de 4-3-3 opstelling voor.
Perry begon op doel en voor hem nam Floris Mols de leiding over de verdediging bestaande uit Chris Elverdink in het centrum, links Jorn Hoekstra en rechts hét talent van ons eerste elftal Kors Tadema. Op het middenveld mocht Gaele Tadema het loopwerk doen en hij werd geflankeerd door Jacob de Vries en Marten van der Veen. De midvoorpositie werd in beslag genomen door good old Fu-yong-Haije en daaromheen zouden Simon Dijkstra en Johan 'de burd' van der Veen vrolijk doch serieus ronddartelen.

Saillant detail is dat de gehele middelste linie (lees: Floris, Gaele en Haije) bij elkaar opgeteld precies 15 jaar ouder zijn dan het totaal van de rest van de 34 neuzen tellende selectie.

Nadat de warming-up op het prachtig groene maar ietwat droge trainingsveld van de plaatselijke V.V. was voltooid kon de aftrap om stipt 12:45 uur plaats vinden.

Het was Eastermar wat vanaf het begin het heft in handen nam. En dit resulteerde al snel in de eerste kans en tevens doelpunt.
De aanstaande dinsdag jarige Gaele Tadema mocht aanleggen voor een vrije trap halverwege de helft van Suwâld. Simon Dijkstra zag een gaatje bij de eerste paal en terwijl hij hier al schreeuwend naar toe liep plofte de bal heerlijk op zijn egale voorhoofd. Vanaf hier wist de bal de route richting het net feilloos te vinden. 0-1.

Hierna begon het steeds stroever te lopen. Veel loopacties werden niet begrepen en er werd te vaak gezocht naar de moeilijke oplossing. Na het uitvallen van Gaele die werd vervangen door Tjalf Jonkman kon de thuisploeg een aantal speldenprikjes uitdelen. Het was te danken aan doelman Perry dat het bij het ingaan van de rust nog 0-1 stond.

In de rust werd er uitgebreid de tijd genomen voor de jaarlijkse teamfoto. Helaas waren de niet geselecteerde spelers niet allemaal aanwezig om aan dit heugelijke moment deel te nemen. Alleen Sytze Taekema had hier een gegronde reden voor. Gefeliciteerd met je nieuwe computer pik!

In de rust moesten Haije, Erik, Marten en Johan plaats maken voor Rienk, Chris, Ids en Oege.
Oege zakte een linie terug en moest zo in hoogst eigen persoon zorgen voor meer body op het middenveld.

Meteen na het fluitsignaal was het Rienk Wind die het vijandelijke doel onder vuur nam. Helaas wist de keeper de bal te keren.

Hierna was het na een overtreding van Tjalf Jonkman en de hieropvolgende vrije trap De beurt aan Suwâld om voor het eerst gevaarlijk te worden.
De vrijetrapnemer stuurde de bal precies naar de niet geheel symmetrische kruin van zijn medespeler. Deze hoefde niet al te veel moeite doen om Perry kansloos te laten en zo voor de 1-1 te tekenen.

Eigenlijk is Eastermar hierna niet meer in de problemen gekomen. En nadat Oege van Dijk goed open draaide en met een goed geplaatst doel de Suwâldgoalie verschalkte was de koek voor de thuisploeg geheel op. 
Hierdoor kon Jacob de Vries, die door een knap staaltje uitsloverij in de zomerpauze ook wel het duracelkonijn van Eastermar wordt genoemd, voor de 1-3 aantekenen. Een voorzet van de boomlange Rienk Wind wordt knap teruggekopt door de graskorte Simon Dijkstra waarna het een koud kunstje is voor Jacob om de bal onberispelijk binnen te schieten.

Wat volgt zijn een x aantal forse missers van de geelblauwe zijde. Waaronder Tjalf Jonkman die de bal jammerlijk op de deklat stift.

Hierna is het Rienk Wind die onder luide aanmoediging van zijn spelersvrouw het doel wel weet te vinden.
Wind krijgt de bal prima aangespeeld en na wat kap en draai bewegingen waarvan Wiel Coerver zijn bloed vloeiend richting zijn edele delen zou stromen schiet hij de bal vlammend in de korte hoek. 1-4.
Mede door een gigantische misser op de doellijn van Dhr. Wind bleef dit ook de eindstand.

3 punten zijn binnen. Echter kan het spel veel beter en heeft deze enerverende pot voetbal ervoor gezorgd dat er een aantal handvatten zijn voor de equipe van Freerk en Anne om op voort te borduren.

Wat hier mee wordt gedaan zullen we volgende week merken wanneer dit qua uiterlijk mooie elftal zal aantreden tegen het derde elftal van VIOD.

 

Doei,

 

Die andere Jonkman.

   

Eastermar krijgt te weinig loon naar werken

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR dinsdag 13 september 2016 13:54

Exact één dag voordat Mario Balotelli de verjaardag van Ronald Vanger op zou luisteren met twee doelpunten voor Olympique Nice stond voor Eastermar de eerste uitwedstrijd van het seizoen gepland.

Na het desastreuze verlies van een week tevoren tegen Birdaad was er wel het een en ander recht te zetten.

Om dit bol te kunnen werken werd Sander Smedema samen met zijn vriendin op vakantie gestuurd door de Eastermarder technische staf, Pieter Sikkema was een week eerder al opdracht gegeven Jurryt Jonkman (In Ternaard beter bekend als Jurrit Holsteijn) voor een paar weken geblesseerd te schoppen en Bouwe Boersma deed wat door Jille van der Wal zijn dagelijkse griesmeelpapje zodat die een week aan de dunne zat.

Tevens werd ervoor gezorgd dat de tegenstander van Eastermar 2 af zou bellen.

Zo was de weg vrij voor de comeback van het door menig eredivisie elftal gevreesde super-duo: Rienk Wind en Simon Dijkstra. Na enig aandringen werden beide heren bereid gevonden de reis tot Dokkum en daar voorbij af te leggen. Of ze meteen beloond werden met een basisplek beloof ik u over een paar alinea's te vertellen.

Om dit te vieren ging Simon Dijkstra vrijdagavond flink op stap naar de Eastermarder kroeg, Wind vroeg een aantal collega's voor een avondje Amsterdam. Op deze manier voorkwamen ze ook de gebruikelijke ondoenlijke wedstrijdspanningen die normaal gesproken gepaard gaan bij comebackjes van deze allure.

Trainer Eric Boersma had op de donderdagavond training een ingewikkelde wiskunde oefening uit laten voeren door zijn manschappen. Dit leidde ertoe dat er het team tegen Ternaard nergens op hoefde te rekenen maar dat ze wisten dat het behalen van minstens één punt toch wel aangenaam zou zijn.

Op doel stond Sjoerd Visser, die de midweekse stoeipartij om dit stekkie tegen alle verwachtingen van politieman Ronald Vanger had weten te winnen.

Achterin stonden van links naar rechts: Thomas van Holsteijn, Albert Brouwer, Stefan Brouwer en Richard Brouwer.

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema zijn verloren basisplek weer terug, voor hem stonden Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin kreeg Pieter Sikkema de taak het centrale aanspeelpunt te zijn.

Simon Dijkstra en Kees Schotanus mochten de flankjes bewerken.

Op de bank zaten Jille van der Wal, Mark de Vries, Rienk Wind en Jurryt Jonkman.

De opstelling in de batterij-auto van Cor Brouwer zag er significant anders uit.

Bert kreeg de taak te rijden, hij deed dit met alle plezier want wil voor zijn rijschool misschien ook een batterij aanschaffen. Naast hem nam eigenaar Cor Brouwer plaats met direct achter zich Jannes Hamstra. Linksachter zat Molle Heidbuurt ongestoord te dommelen. Toen zij zonder fout te rijden precies om half drie arriveerden in Ternaard besloot scheidsrechter Broersma dat het tijd was voor het startsein.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Het veld was stroperig en daar hadden beide ploegen last van, zodat van het hoogstaande samba voetbal waar de 4e klasse B doorgaans om bekend staat weinig terecht kwam.

Toen scheidsrechter Broersma na tweeëntwintig en een halve minuut gespeeld te hebben op zijn fluit blies voor een drinkpauze hadden beide ploegen precies één grote kans achter hun naam staan. De kopkans van Ternaard spatte uiteen op de deklat en de “alleen voor de keeper” kans van Albert Brouwer strandde in schoonheid net naast het aluminium.

Omdat de Eastermarders besloten alle bidons leeg te lurken gaf Jurryt Jonkman zichzelf de opdracht met het kratje naar de kleedkamer te lopen om deze weer vol te druppelen. Toen Jonkman na zo'n drie minuten aan de terugreis begon wist een fan van de thuisploeg trots te vertellen dat het 1-0 stond. Dit leverde hem uiteraard een welverdiende scheve blik van Jonkman op. Na dit akkefietje kon er verder worden gespeeld.

Voor rust viel er nog één immens grote kans te noteren. Richard Brouwer kreeg de bal plots voor de voeten op de vijandelijke helft. Hij besloot de bal voor te slingeren, dit gebeurde dan ook met een rechte boog.

Pieter Sikkema zag tot zijn schrik dat hij precies in de baan van de voorzet stond, probeerde paniekerig te bukken maar kon niet voorkomen dat de bal vol op zijn kruin plofte en precies over de keeper vloog. Helaas hing de lat in de weg en zodoende werd er gerust met een 1-0 achterstand. Waar een gelijkspel toepasselijker was geweest.

In de rust liet Rienk Wind zien waarom hij zo gewild was bij Eastermar 1. Van de 34 pogingen gingen er maar liefst 5 tegen de lat! Nadat Jille van der Wal zijn eerste poging vanaf de parkeerplaats achter de kantine had gehaald vond scheidsrechter Broersma het tijd voor de tweede helft.

Het is u nog onbekend wat trainer Eric Boersma zijn manschappen in de rust vertelde maar het leidde ertoe dat Eastermar de tweede helft heer en meester was.

Het had er wellicht iets mee te maken dat de leider van de thuisploeg zich had laten ontvallen dat er met Wytse Sipma aan de bal altijd spektakel was. Sipma is in de tweede helft niet meer in het spel voorgekomen. Nadat Simon Dijkstra een uitstekende schotkans net naast zag vliegen werd hij na zo'n 59 uitstekende minuten naar de kant gehaald voor Jille van der Wal.

Meteen hierna werd Tsjalling van Dijk gevaarlijk met een prachtige volley, die door de keeper naar Pieter Sikkema werd geslagen, Sikkema kon de controle echter niet vinden en zo werd het een hoekschop.

Drie minuten later werd Jille van der Wal voor het eerst zichtbaar, na een prachtige loopactie werd hij middels een prachtige Melle stekbal diep gestuurd door Harm Tseard Heidbuurt, die hier midweeks op had geoefend met Pieter Picasso.

Van der Wal bevond zich plots alleen voor de keeper, bedacht dat dit misschien wat te makkelijk was, kapte net zolang totdat er drie verdedigers terug waren en schoot daarna recht op de keeper. Weer een minuut later kreeg van der Wal een identieke kans, ditmaal schoot hij wel op het juiste moment maar ook nu wist de keeper jammerlijk te redden.

We schrijven de 76e minuut toen de zojuist voor Pieter Sikkema ingevallen Rienk Wind positie zocht voor het vijandelijke doel. Kees Schotanus stond namelijk op het punt een hoekschop te nemen. Toen Wind eenmaal zijn plek had gevonden en middels een beleefd boertje af had weten te bakenen gaf Schotanus strak voor. Wind hoefde alleen een sprongetje van zo'n halve meter te maken en de bal beheerst tegendraads naar de benedenhoek te knikken: 1-1!

Wind was hier zo mee in zijn nopjes dat hij besloot het doelpunt te vieren met een rondje over de sintelbaan die zich rond het Ternaardster hoofdveld bevind. Tevens beloofde hij als eerbetoon aan dit doelpunt de hele week zijn schoenen met diezelfde nopjes te blijven dragen. Mark de Vries zei solidair te zijn en zijn eigen schoenen niet meer uit te doen.

Hierna werd de wedstrijd wat rommelig en dit had er alles mee te maken dat de grensrechter van Ternaard, Jappie Braaksma, zo'n driemaal de vlag uiterst discutabel omhoog hield voor buitenspel. De scheidsrechter volgde telkens onbegrijpelijk braaf zijn advies op maar liet grensrechter Gjalt Veenstra aan de andere kant wel twee keer staan.

Tevens riep scheidsrechter Broersma tot tweemaal toe een speler van beide ploegen bij zich wanneer Eastermar de verdedigende partij was. Tot zover geen probleem, alleen de scheidsrechter wachtte niet totdat beide spelers terug waren op hun positie alvorens door te laten spelen. Dit koste Eastermar bijna een doelpunt. Er waren ook nog twee overduidelijke handsballen maar daar zal ik u niet mee vervelen.

Gelukkig zijn de Waldpykmensen in Eastermar uiterst beleefd en was het alleen Eric Boersma van de klei die er met de nodige stemverheffing wat van wist te zeggen.

In de 80e minuut kwam de voor Stefan Erwin Venema ingevallen Mark de Vries ineens opstomen over rechts. Dit was door Tsjalling van Dijk gezien en die gaf hem vlot de bal mee. Mark zag zich ineens in kansrijke positie en schrok hier dusdanig van dat hij er een prima rollertje uit wist te persen die met alle moeite gekeerd werd door de Ternaardster goalie.

Nadat Kees Schotanus, Harm Tseard Heidbuurt en Sjoerd Visser vervolgens ook nog prima mogelijkheden in schoonheid zagen stranden was de tijd plotseling op.

Zo kreeg Eastermar bij lange na niet waar het recht op had en mag Ternaard zich in de vuistjes knijpen met dit punt. Toch waren de bezoekers blij met het feit dat ze dan eindelijk hun eerste punt in de 4e klasse binnen hadden. Hier werd door het batterij-kwartet maar liefst twee biertjes de neus op gedronken, met voor Bert uiteraard twee alcoholvrije.

Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Oostergo, Ik neem u even mee naar de vorige ontmoeting aldaar: 3-0 bij rust, 3-3 na 85 minuten met een verdrietige 4-3 in de dodelijke seconden. Dat zou het nodige spektakel kunnen voorspellen volgende week. Kom het alstublieft aanschouwen!

Groeten,

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 74 van 116