Welkom bij VV Eastermar

Geboorte dochter

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 07 november 2016 18:10 Geschreven door PR maandag 07 november 2016 15:54

De Voetbalvereniging Eastermar feliciteert Sjoerd Visser en Hylkje Lijzenga met de geboorte van hun dochter:

Yfke Klaske

Zij is op 3 november jl. geboren. We wensen hen veel geluk samen

   

Eastermar versus Garijp

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 07 november 2016 15:20

Precies op de dag dat de beeldschone moeder van de uitblinker in de kleedkamer van V.V.E. 2 (Pieter Kramer) de respectabele leeftijd van een halve eeuw aantikte, eveneens op dezelfde dag dat A-selectie speler Mark de Vries de leeftijd van de helft van een halve eeuw wist te bereiken en Jurryt Jonkman het feit van zijn vijfjarige facebook-vriendschap met voormalig aanvoerder en topschutter Tjerk Koops had kunnen vieren stond voor V.V.E. 1 een heuse 6 punten wedstrijd op het programma.

Het overwinningloze VenV '68 zou sportpark de Burgerkamp met een bezoekje vereren. Het had met hun ene behaalde punt vier punten minder dat de blauw-gele thuisbrigade, die met zijn vijf behaalde punten ook niet bepaald sterk was begonnen aan het nieuwe seizoen.

Naast de verjaardagen van deze dag vielen er deze week nog een paar feestjes te vieren. De absolute ster tussen de palen Sjoerd Visser zag zijn liefje Hylkje Lijzinga bevallen van hun eerste kind: Yfke Klaske! Fan herte!

Iets verderop in het land werd de voorheen (en hopelijk ooit weer) oppermachtige heerser op de Eastermarder voetbalvelden Imilio Marengo samen met zijn uiterst knappe vriendin ouders van Nova Marengo! Lokwinske!

Wie weet voetballen deze twee dames over een aantal jaar samen in een Eastermarder elftal. Dat kan uiteraard alleen als Milos hier ergens veldwachter wordt en Sjoerd Muis niet besluit naar een stad als Dordrecht te verhuizen. Er mag geduimd worden!

Op de donderdagavond training viel er deze week niet zoveel te beleven als een week tevoren. Enige opvallende moment was de weg van het trainingsveld naar de kantine, trainer Eric Boersma kwam plots naast Stefan Erwin Venema lopen en vroeg vervolgens hoe het met Venema ging. Nadat Venema antwoordde dat het wel ging maar dat het nog wel steeds hard was vond ik het de hoogste tijd de beide heren alleen te laten.

Vrijdagavond jongstleden vond de Eastermarder Muzykjûn plaats. Natuurlijk struinden hier ook de nodige voetballers rond. Zo ook Lieuwe Nijboer, die een zekere jongedame tot een tongkus wist te verleiden. Het bleek echter de vriendin van de kapstok van het tweede te betreffen. Die bleek vervolgens zo door het dolle heen te zijn dat de 2e selectie het nodig achtte de wedstrijd tegen koploper Franeker af te gelasten. Keeper van het eerste Maxicosi was ook not amused, hij was als eerst verliefd op de lieftallige dame vond hij. Uiteindelijk hoopt Filippus er de horizon mee tegemoet te lopen.

Dit alles had vermoedelijk geen invloed op de opstelling die trainer Eric Boersma zijn ploeg tijdens de wekelijkse wedstrijdbespreking voorschotelde:

Omdat Ronald Vanger afwezig was en Sjoerd Visser nog herstellende is van de vagina-blessure op zijn kin en hij natuurlijk net vader is geworden stond voor de tweede maal dit seizoen de talentvolle Max Dam onder de lat.

De verdediging bestond uit Mark de Vries, Richard Brouwer, Stefan Brouwer en Captain Albert Brouwer. Zij wisten allen midweeks met hun bedrijf Kavel10 de ondernemersprijs in de categorie starters op hun naam te schrijven, alweer een felicitatie in het verslag: Chapeau!

Op het middenveld stonden Stefan Erwin Venema, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werd Pieter Sikkema geflankeerd door Kees Schotanus en Thomas van Holsteijn.

Op de bank zaten Jurryt Jonkman, Tsjalling van Dijk, Jan Jochem Kootstra, Lieuwe Nijboer en Simon Dijkstra.

De normaliter in het tweede acterende Dijkstra had trainer Boersma middels een appje medegedeeld dat hij na het aflassen van V.V.E. 2 beschikbaar was als wissel bij het eerste. Toen een antwoord uitbleef besloot hij te melden dat hij wel gewoon zou komen. Dit leverde hem een warme OK op. Tot zover een inkijkje in de heer Dijkstra zijn Whatsapp-leventje.

Pupil van deze week was het talent Jorn Dittfeld. Op het moment dat Jan Jochem dit zag wierp hij zich per direct op als begeleider van de jonge heer. Kootstra ging er namelijk voor het gemak vanuit dat Jorn zijn beide knappe ouders mee zou nemen. Waarvan met name de moeder een modellencarrière niet zou misstaan. Of Jan Jochem een goede indruk heeft achtergelaten is de vraag, meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Broersma was hij de naam van de pupil alweer glad vergeten.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de Eastermarder kantine, door alle jarigen en geboortes van die week was er namelijk voor gekozen een Garyper zanger uit te nodigen: Hille V. Hierdoor overtroffen de gasten uit Garyp zelfs de koplopers van de gasten tot nu toe: Birdaard. Al kwamen laatstgenoemden wel van iets verder. Daardoor staan ze nu gezamenlijk bovenaan het lijstje van liefste gasten.

Onderaan staat uiteraard Franeker met hun eigen meegebrachte koffie en kistje bier.

Tijdens de derde helft kwam Tsjalling van Dijk bij ondergetekende aankloppen dat hij wel een idee had voor een couplet in het verslag. Hij had namelijk bedacht dat het een nobele actie was samen het burd te laten staan tijdens Movember. Dit op 1 december pas af te scheren en te doneren aan burdhehoevenden in delen van de wereld waar men minder bedeeld is in deze vorm van hoofdbeharing. Mocht u ook deel willen nemen aan deze actie, mail dan Burd-aard naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Volgende week wacht de kraker van een uitwedstrijd tegen Beetgum, uw steun is hard nodig in de strijd tegen degradatie waar de Eastermarders zich door de matige competitie start nu in bevinden.

Artiest van de week: Green Velvet.

Groeten,

Jurryt Jonkman

   

Pagina 73 van 122