Welkom bij VV Eastermar

Eastermar voorkomt crisis!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 07 maart 2016 10:12 Geschreven door PR maandag 07 maart 2016 09:53

Een week na het verliezen van de brug gelegen over het kanaal dat tussen Eastermar en Jistrum stroomt konden de Eastermar strijders zich opmaken voor de volgende kraker in de vijfde klasse c.

VVSV'09 kwam op bezoek, ze hadden het VVE in de uitwedstrijd knap lastig gemaakt (2-3) en dus moest er heel wat werk verzet worden om het debacle van een week geleden te doen vergeten. In de uitwedstrijd was Stefan Brouwer met een kop doelpunt en een weggegeven penalty in topvorm, deze middag werd er daarom wederom een hoop verwacht van Brouwer.

Van alle afwezigen waar vorige week nog melding van werd gemaakt kwam er dit weekend niemand terug, sterker nog, keeper Sjoerd de Vries zat zo in zak en as na het verlies tegen buurman Jistrum dat hij gedwongen een weekend vrijaf moest nemen.

Dit betekende dat Ronald Vanger de handschoenen aan mocht doen.

Voor Vanger stonden Thomas van Holsteijn, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer. Op het middenveld Stefan Erwin Venema, Tsjalling van Dijk en Albert Brouwer. Voorin werd er veel verwacht van Jille van der Wal, Simon Dijkstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer, Robert Tienstra en Mark de Vries.

De oplettende lezer ziet dat trainer Eric Boersma exact dezelfde spelers als een week tevoren de wei in stuurde om het een en ander recht te zetten.

In de komende weken wordt deze selectie naar verwachting snel weer aangesterkt met de terugkeer van de doodzieke Pieter Sikkema en de Zweed Sander Smedema. Ook wordt er in Eastermar vanuit gegaan dat Sjoerd Visser snel weer bij zijn positieven komt.

Nadat de van Chinees en Barcelona houdende topper en pupil van de week Nanique Stienstra de bal na een machtige dribbel in het doel had weten te schieten liet scheidsrechter Wijnstra de uitploeg aftrappen.

Eastermar was van plan de wedstrijd fel en met de omgekeerde variant van dat woord van start te gaan, de tegenstander moest meteen bij de spreekwoordelijke ballen gepakt worden.

In de 5e minuut kwam de thuisploeg na druk drukzetten aan de bal, zette meteen een aanval op langs de rechterflank, waar Jille van der Wal op een gegeven moment in balbezit kwam, hij hoorde Albert Brouwer fanatiek roepend naar de spitspositie lopen en besloot hem de bal op stropdashoogte aan te spelen. Brouwer bukte vakkundig en stuurde de bal middels een no-lookje met zijn hoofd naar de linkerhoek. Het leer krulde prachtig bij de keeper vandaan in de goede kant van het zijnet 1-0!

Justjes later in de wedstrijd vond er wederom een aanval over rechts plaats. Albert Brouwer speelde Simon Dijkstra aan, Dijkstra stuurde hem meteen door naar Jille van der Wal die na een kapbeweging strak en laag voor gaf op de vrijstaande Kees Schotanus, Schotanus volleerde vervolgens op prachtige wijze de 2-0 tegen de touwen!

Meteen na rust bleek Richard Brouwer het op de heupen te hebben, hij denderde langs de volledige rechterflank voordat hij aangespeeld werd door een zekere teamgenoot. Brouwer legde de bal even correct neer en gaf daarna subliem voor op zijn broer Albert Brouwer, die de bal voor een leeg doel zo binnen kon tikken. Brouwer had echter besloten dat het knapper zou zijn wanneer hij het leer over de de lat wist te bonjouren. Zo bleef het dus 2-0.

Nadat Simon Dijkstra dit voorbeeld middels 3 gemiste reuzen van kansen wist te volgen besloot hij op aangeven van Jille van der Wal maar eens dat een voorzet misschien beter zou lukken deze middag. Hij lepelde de bal hoog naar de tweede paal alwaar Kees Schotanus klaar stond om de bal voorbij de uit zijn doel gelopen doelman te snoekduiken 3-0!

In de 80e minuut kreeg de moegestreden Albert Brouwer de bal weer eens in zijn bezit, in plaats van een dribbel in te zetten speelde hij Jille van der Wal aan, die stuurde de bal na een draai om de heupen in de loop van Simon Dijkstra weg. Dit resulteerde in Dijkstra zijn vierde 1 op 1 met de gastkeeper. Nadat hij de 1e drie glansrijk had weten te missen besloot hij dat op deze zonnige zaterdag viermaal maar eens scheepsrecht moest zijn, Is sa: 4-0!

Meteen hierna mocht de sinds een aantal weken gepikeerde Mark de Vries invallen. Het was alsof de tegenstander rook dat de Vries niet juist in zijn velletje stak want meteen werd er gestart met het provoceren van het Eastermarder heethoofd. Nadat er buiten het zicht van de bij tijd en wijle marchanderende scheidsrechter Wijnstra voor de 3e keer nagetrapt was besloot de Vries wraak te nemen. In het volle zicht van Wijnstra gaf hij zijn directe tegenstander in het belang van het team een trap terug. Dit resulteerde in een rode kaart voor de Vries. Tevens bloeide de ietwat dood kabbelende wedstrijd weer helemaal op, VVSV ging op zoek naar een eretreffer en Eastermar probeerde middels counters nog wat te bereiken. De spitsen zaten echter met hun gedachten al bij het troosten van Mark de Vries en zo werden er andermaal grote kansen gemist.

Misschien vielen de 3e en 4e treffers overigens ook wel in een compleet andere volgorde, het heftige avondje Heerenveen dat door Eric Boersma als teamuitje geregeld had heeft het 1 en ander aardig door elkaar gehusseld, uw begrip daarvoor wordt op prijs gesteld. Dat Simon Dijkstra zo'n 6 kansen wist te missen en dat Mark de Vries al weken gefrustreerd rondstapt zijn wel feiten die als palen boven water staan.

Volgende week wacht de uiterst moeilijke uitwedstrijd tegen het op de 4e plek bivakkerende Haulerwijk. De thuiswedstrijd eindigde in een spannende 2-2. Evenals VVE wist Haulerwijk deze competitie lange tijd ongeslagen te blijven. Er wacht de Broekophâlders dus maar weer eens een lastige klus, uw geestelijke dan wel lichamelijke steun wordt wederom op prijs gesteld!

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar zegt ongeslagen status vaarwel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 29 februari 2016 15:16

Twee weken nadat V.V. Eastermar knap met 0-4 van Ezinge wist te winnen stond de volgende competitiekraker op het programma. Buurdorp Jistrum kwam op bezoek voor een nieuwe editie van de “Slach om'e skûlenboarger brêge”.

Eastermar had een weekend vrijaf gehad van de 5e klasse c, dit weekend was ingevuld met een oefenwedstrijd tegen 4e klasser IJ.V.C. Waar Eastermar eerder al knap had weten te winnen van het hoger spelende D.T.D. werd ook IJ.V.C. met 2-3 verslagen. En omdat De Sweach in datzelfde weekend met 2-2 gelijkspeelde tegen Drogeham werd het eerste plekje zonder een competitie wedstrijd gespeeld te hebben behouden.

Door deze onverwachte misstap van de concurrent werd er door bepaalde spelers in Eastermar vrijelijk gesproken over het niet meer mis te lopen kampioenschap, dezen en genen gingen al zuiver wat naast hun voetbalschoenen lopen. Zo ver was het echter nog lang niet, er moesten immers nog 10 wedstrijden gespeeld worden waarvan die tegen het altijd lastig te bespelen Jistrum als eerst aan de beurt was.

In het “vrije” weekend was bekendgemaakt dat de geblesseerde Gjalt Veenstra besloten had toe te treden tot het illustere groepje mannen dat zich de begeleiders van V.V.E. 1 mochten noemen. Dit gaat hem in de nabije toekomst een kistje bier voor de A-selectie kosten maar dat zal hij daar zeker voor over hebben!

Trainer Eric Boersma had met de nodige absenten te maken. Rienk Wind zat weer eens op zee, Pieter Sikkema had bij het tennissen en zwemmen een koudje gevat en had het vervolgens te druk met het snapchatten van hoe onmenselijk ziek hij wel niet was. Sander Smedema zit voor zijn Facebookupdates voor onbepaalde tijd in Zweden, Eddy Wedzinga is nog altijd geblesseerd, Ronald Vanger moest werken en Harm Tseard Heidbuurt was op skivakantie.

Tegenover deze waslijst aan afwezigen stond de terugkeer van de van zijn winterknibbels herstelde aanvoerder Tsjalling van Dijk.

Nadat Eric Boersma in zijn wekelijkse voorbespreking zijn voorliefde voor het raptrio de Jeugd van Tegenwoordig had besproken kwam hij met de volgende opstelling op de proppen:

Sjoerd Visser mocht tussen de palen staan, voor hem kregen Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Thomas van Holsteijn een plekje.

Op het middenveld kregen Albert Brouwer en Stefan Erwin Venema gezelschap van Tsjalling van Dijk. Voorin werd Simon Dijkstra geflankeerd door Jille van der Wal en Kees Schotanus.

Op de bank zaten de supersubs Robert Tienstra, Mark de Vries en Lieuwe Nijboer.

Over de wedstrijd kan en zal ik kort zijn. Eastermar kwam weinig tot niet aan hun vertrouwde spelletje toe, de bal ging te traag van speler naar speler en het wedstrijdbeeld werd ook wel “stroperig” genoemd.

Desalniettemin werden er over de hele wedstrijd bekeken een zeveneneenhalftal niet te missen kansen gecreëerd. Geen van de spitsen liep echter met een scherp vizier rond en zo bleken die niet te missen kansen toch te missen. Zo kon het gebeuren dat de in de laatste tien minuten zo'n zeventig keer op de grond liggende, trachtend tijd te rekken, Jens Mollema in de 95e minuut de bal in de voeten kreeg. Doordat Eastermar in het laatste half uur een wanhopig alles of niets had ingezet kreeg Mollema een vrije doorgang naar Sjoerd Visser. Hij faalde niet en bevestigde zo een bepaalde voetbalwet.

Zo raakte Eastermar niet alleen de Skûlenboarger Brêge kwijt maar verloor het tevens zijn ongeslagen status. Omdat de Sweach ditmaal wel wist te winnen kruipen zij over Eastermar heen naar de 1e plek. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat Mark de Vries weer eens goed boos was en meteen na de wedstrijd naar huis snelde.

Volgende week krijgt Eastermar meteen weer hoog bezoek, de mannen van V.V.S.V. '09.

Uit werd moeizaam met 2-3 gewonnen. De Eastermarders hebben dus een week de tijd om het pijnlijke verlies van deze week te verwerken en de draad weer op te pakken.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 73 van 97