Welkom bij VV Eastermar

Eastermar kiest zonder te twijzelen voor de volle drie punten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zaterdag 01 oktober 2016 22:58

Een zonnetje, een matig veld, 22 basisspelers, een scheids genaamd Siemen Gjaltema (geen familie van Siemen Atsma red.) en zowel een K als een O in de maand zorgde voor de ideale omstandigheden om een leuke pot voetbal aan het massaal toegestroomde publiek voor te schotelen. Een wedstrijd waarin het tweede elftal van Eastermar de plaatselijke SC uit Twijzel op bezoek kreeg. Nadat Sytze Taekema ervoor had gekozen om ondanks het fel schijnende zonnetje toch zijn ietwat te strak zittende hemd aan te trekken kon leider Anne Elverdink de 11 basisspelers hun positie toewijzen. Max alias Maximaal mocht wegens een blessure van eerste keeper Perry alias Perry Sport het doel verdedigen. Hij kreeg de leiding over een verdediging bestaande uit Floris Mols en Sytze Taekema die op hun beurt werden geflankeerd door op links Hidde Faber en op rechts Kors Tadema. Op het middenveld mochten respectievelijk Tjalf Jonkman, Oege van Dijk, Jacob de Vries en Johan van der Veen de lakens uitdelen. De voorhoede bestond uit het dynamische duo Rienk Wind en Simon Dijkstra.

Nadat Hidde dan eindelijk de hondenpoep tussen zijn noppen weg had weten te halen floot Gjaltema voor het eerst deze middag op zijn eigen fluit.

De openingsfase was wat men in het Engels noemt messy. Nadat Floris Mols hoogstpersoonlijk had besloten om de y in te ruilen voor een i begon het dan eindelijk te lopen bij de plaatselijke V.V. Eastermar wist de blauwhemden op eigen helft vast te zetten maar dit resulteerde vooralsnog niet in grote kansen. Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk een perfect aangesneden corner door Jacob de Vries die voor dreiging kon zorgen. Als een duveltje uit het spreekwoordelijke doosje kwam de immer nors kijkende Rienk Wind aangevlogen, hij raakte de bal goed met zijn voorhoofd en stuurde de bal voorbij de keeper. Een kunstje die hij later die middag nogmaals zou herhalen op het hoofdveld maar dat geheel terzijde, we dwalen af, over tot de orde van de dag. Twijzel.

De rest van de eerste helft bleek de bezoekende partij niet bij machte om het de verdediging van Eastermar moeilijk te maken. Vijf minuten voor rust werd de tussenstand zelfs verdubbeld. Rienk draaide aan de rechterkant van het veld goed weg bij zijn tegenstander en gaf de bal strak voor. Simon Dijkstra nam de bal aan en wat toen kwam was het hoogtepunt van de middag. Met een subtiel tikje met zijn hak tegen de bal stuurde hij in één beweging vijf verdedigers het bos in. Zonder na te denken schoot hij vervolgens de bal snoeihard voorbij de keeper. Chapeau!

Hierna ging het surrogaat vlaggenschip van Eastermar een fractie boven zijn stand leven. Er werd te gemakzuchtig om met het balbezit en het was te danken aan het ontbreken van een echte killer in de voorhoede van Twijzel dat de ruststand 2-0 was.

In de rust werden er enkele wissels de kans gegeven zich te bewijzen in een strak uitgezette warming-up. Dit resulteerde er in dat Haaije Veenstra en Mike Okkema de voorkeur kregen boven Rienk Wind en Simon Dijkstra. Jorn Hoekstra en Jelte Wiersinga stonden te popelen om de backposities te vervullen. En zo geschiedde. Marten van der Veen mocht zijn achternaamgenoot Johan vervangen. Dit betekende tevens dat Oege van Dijk bleef staan. Dit mag gezien worden als een uitzonderlijke prestatie omdat hij nog geen 8 uur voor het startsignaal van de tweede helft de 'vriendsjes groepsapp' had verrast met een uiterst diepgaande monoloog. Wederom: Chapeau!

Twijzel kwam uiterst gemotiveerd de kleedkamer uit en het was weer dankzij het ontbreken van de eerder genoemde stootkracht in de voorhoede dat ze geen doelpunt wisten te maken in de eerste minuten van de tweede helft. Illustrerend voor het matige spel was dat de bevrijdende 3-0 uit een dode spelsituatie viel. Sytze Taekema stond op het punt een vrije trap te nemen maar na een spoedberaad tussen de overige selectiespelers werd het verstandiger bevonden dat een willekeurig ander persoon deze taak van hem over zou nemen. Taekema bleef gedesillusioneerd in zijn hempie staan maar zag dat Jacob de Vries de bal vanaf ongeveer 20 meter achter de vijandelijke keeper wist te plaatsen.

Wedstrijd gespeeld zou je denken. En dat klopt. Hoewel de bezoekers nog terugkwamen tot 3-1 (na een goede kap beweging wist een Twijzelse middenvelder de bal achter de uitstekende keepende Max te plaatsen) kwam Eastermar verder niet in gevaar. Van goed voetbal was allang geen sprake meer toen Marten van der Veen een crosspass richting Mike Okkema verstuurde. Haaije van der Veen, wiens ouders tot grote verassing langs de zijlijn stonden, leek het verstandig om deze iets te korte pass met zijn hoofd te toucheren waarna Mike Okkema alleen voor de keeper kwam. Mighty Mike zag hierna tot zijn eigen verbazing zijn schot in het doel belanden. 4-1.

Dit bleek na zo'n 90 minuten spelen tevens de eindstand te zijn. de tweede 4-1 overwinning van Eastermar. Die tot op heden ongeslagen zijn en komende dinsdag bij winst op VIOD 3 zich tenminste tot aanstaande zaterdag koploper te mogen noemen. Hoe anders liep het bij ons vlaggenschip. De equipe van trainer Eric Boersma scoorde tweemaal maar kreeg er helaas drie om de oren. De twee laatste zinnen doen tevens hun werk als officieel verslag van het eerste. Dit omdat collega verslaggever Jurryt Jonkman (in Twijzel ook wel gekscherend brintaboy genoemd) er voor koos om deze dag wat extra centjes in zijn la te schuiven en hierdoor de wedstrijd te moeten missen.

Langs deze weg nog een speciale dankbetuiging aan Sjoerd Visser die met zijn verslag van ommenabij 30 jaar geleden er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag verslagjes maak. Zonder deze motivatie had ik het nooit vol kunnen houden. Waarvan akte.

 

Gegroet,

Tjalf Jonkman

   

Oud-papier

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zaterdag 01 oktober 2016 12:02

De oudpapiercommissie zet groot materiaal in voor de verwerking van het oud-papier. Zie foto 1 en foto 2

   

Pagina 72 van 116