Welkom bij VV Eastermar

Verslag Eastermar - De Sweach op Kanaal 30

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 20 maart 2016 20:00

Klik op onderstaande link om het verslag te lezen:

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/voetbal/16585-opnieuw-verlies-voor-eastermar

   

Eastermar zet misstap in titelrace

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 14 maart 2016 15:34 Geschreven door PR maandag 14 maart 2016 15:13

Precies een week na een week tevoren stond in de 5e klasse C de absolute topper S.V. Haulerwijk – V.V. Eastermar gepland. De top drie in deze klasse was na het verlies van V.V. Eastermar tegen Jistrum weer wat bij elkaar gekropen. De Sweach was sindsdien de nieuwe lijstaanvoerder. Zodoende waren de belangen bij Haulerwijk (nummer 3) en V.V.E. (nummer 2) groot.

Bij Haulerwijk denk je meteen aan voormalig V.V. Eastermar back en jeugdtrainer Jelmer Hoekstra en dat het één van de twee Friestalige dorpen van Oostellingwerf is, het andere dorp is eveneens een gewaagde sparringpartner van V.V.E.: Waskemeer.

Eastermar had weer een roerige trainingsweek achter de rug, met de terugkeer van Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt had trainer Eric Boersma gelukkig wel weer een ietwat ruimere selectie om zijn oefeningen uit te laten voeren. Omdat J. Jonkman besloten had zijn op 3fm gewonnen kaartjes voor Rudimental te verkopen kon ook hij donderdags aanwezig zijn en hoefde hij zaterdags de bank niet warm te houden.

Pieter Sikkema besloot nog een weekje schoolziek te blijven en bleef dus de nodige eamel-snapchats naar zijn teamgenoten te sturen. Dit zorgde ervoor dat hij nadat hij vrijdag op wonderbaarlijke wijze weer fit was, zaterdag met het 2e mee mocht.

Tsjalling van Dijk had de donderdagavond training eerder verlaten wegens zere knieën, dit zorgde ervoor dat er achter zijn naam een klein vraagteken kwam te staan. Hier zou hij vast nog wel even over bellen met de trainer.

En dan was er nog het verhaal Mark de Vries. Die tegen V.V.S.V.'09 uiterst sterk inviel en mogelijk nog sterker uitviel door een rode kaart uit handen van scheidsrechter Wijnstra wegens licht natrappen. Diezelfde scheidsrechter was door de V.V.E. spelers een seizoen tevoren tegen respectievelijk O.D.V. (thuis) en Noordbergum (uit) nog in bescherming genomen nadat hij door de tegenstanders aangevallen en zelfs bedreigd werd. Zijn dank bleek zo groot dat door zijn hand de arme Mark de Vries een schorsing van maar liefst 7 wedstrijden uit heeft te zitten.

Wijnstra, super.

 

Dan is de tijd nu wel rijp voor de elftalpresentatie:

Op doel stond Sjoerd Visser met voor hem Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Thomas van Holsteijn. Op het middenveld stond Stefan Erwin Venema samen met Albert Brouwer en Tsjalling van Dijk. Wanneer van Dijk in de warming-up afgekeurd werd zou Sander Smedema op zijn positie komen te spelen.

Voorin stonden de doelpuntenmachines Jille van der Wal, Kees Schotanus en de immer scorende Simon Dijkstra.

Op de bank zaten Robert Tienstra, Lieuwe Nijboer, Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Dan volgt nu het teleurstellende en tevens verdrietige wedstrijdverslag:

Na 14 minuten gespeeld te hebben speelde Jurryt Jonkman de om de bal vragende rechtsvoor Kees Schotanus in. Schotanus trachtte middels een lichaamsschijnbeweging of iets wat daarvoor door moest gaan zijn directe tegenstander te misleiden. Dit mislukte echter hopeloos en zo kon de Haulerwijker de bal richting zijn eigen linksvoor spelen. Jonkman probeerde deze pass nog te onderscheppen maar was net te laat, de Haulerwijker stoomde op tot om en nabij de achterlijn en gaf toen voor op zijn compagnon Tom Mulder die de bal buitenkantje rechts voorbij Sjoerd Visser wist te sturen. 1-0.

Meteen hierna wist V.V.E. middels een mooie aanval langs vijf schijven Stefan Erwin Venema alleen voor de keeper te positioneren, vanuit een lastige hoek probeerde Venema de bal voorbij de keeper te schuiven, de op Nienhuis lijkende goalie kwam echter zo wild uit dat hij de bal pareerde en meteen ook Venema zijn enkel meenam. Omdat zijn enkel meteen de vorm van een watermeloen aannam en zodoende niet meer in de voetbalschoen paste betekende dit einde wedstrijd voor de Eastermarder stofzuiger, hij werd vervangen door Sander Smedema.

6 minuten later had de thuisploeg wederom een vlijmscherpe counter in petto. Omdat de Eastermarder rechtsback uitstapte in plaats van naar de coaching te luisteren en zijn man te houden kwam Patrick Hilhorst na een steekpass alleen voor de keeper, dit betekende de 2-0.

Zo konden na een piepklein halfuur alle afspraken de prullenbak in en was het zaak zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken.

Eastermar probeerde met man en macht kansen te creëren maar speelde inmiddels tegen zichzelf, het veld en een tegenstander die steeds vaker over de schreef ging.

Jille van der Wal wist uit 2 vrije trappen nog dichtbij een treffer te komen, de ene spatte op de paal uit elkaar en de ander werd door de keeper gepakt.

In de rust werd Richard Brouwer vervangen door Harm Tseard Heidbuurt, omdat de thuisploeg sinds de 2-0 besloten had de bus te parkeren en van Heidbuurt de nodige aanvallende impulsen langs het rechter flankje konden worden verwacht.

Meteen na rust werd al duidelijk dat Eastermar de teugels in handen kreeg en de Haulerwijkers massaal inzakten en wachten op het uitvoeren van een vlijmscherpe counter. Dit zorgde tot een aantal kleine kansen voor de V.V.E. en ook Haulerwijk wist een aantal te creëren. De op Tjalf Jonkman lijkende en dus uiterst sympathieke Louw-Jan Beijert wist door ditmaal wel kordaat optreden van de Eastermarder defensie gelukkigerwijze geen doel te treffen. Omdat ook Eastermar ondanks een 1 op 1 strategie en met de ingevallen Robert Tienstra niet tot scoren wist te komen bleef de stand op deze zonnige kloten dag 2-0.

Zo naderde het slimme S.V. Haulerwijk de Eastermarders tot op 1 punt en belooft deze competitie hoe dan ook een zinderend slot tegemoet te gaan.

Nu is het zaak om van week tot week te leven, elke wedstrijd is een finale op zichzelf en de prijs wordt aan het eind van de spreekwoordelijke rit toch pas uitgereikt zeggen ze altijd. Volgende week komt de trotse koploper de Sweach op bezoek, het heeft 5 punten meer dan de blauw–gelen en dus is de opdracht vrij duidelijk dunkt mij.

Jurryt Jonkman.

(Foto's: Foto1, Foto2)

   

Pagina 72 van 97