Welkom bij VV Eastermar

Veranderingen pupillenvoetbal 2017/2018

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR vrijdag 07 oktober 2016 10:15

Met ingang van seizoen 2017/2018 zal er veel veranderen voor het pupillenvoetbal in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar. Klik op onderstaande links om meer te weten te komen.

http://www.knvb.nl/assist/optimale-wedstrijdvormen-pupillen

http://www.knvb.nl/assist/evenementen/het-nieuwe-pupillenvoetbal/pilots/downloads

   

Weer driepunter voor V.V. Eastermar 2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR woensdag 05 oktober 2016 21:38

Dierendag 2016 gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat VIOD 3 de Burgerkamp kwam verblijden met een bezoek aan het tweede elftal van V.V Eastermar. Een groter contrast tussen deze twee teams kon er nauwelijks zijn. Waar Eastermar al zijn competitiewedstrijden glansrijk wist te winnen ging VIOD keer op keer roemloos ten onder. Het gerucht gaat dat ze dit opzettelijk hebben gedaan. VIOD staat immers voor ‘Vooruitgang Is Ons Doel’ en veel minder dan deze competitiestart kon het niet gaan.

Leiders Anne Elverdink en Freerk Kootstra hadden besloten om een 4-3-3 opstelling uit de hoge hoed te toveren. Max Dam begon op doel, de linie voor hem werd bezet door Marten van der Veen, Erik Dijkstra, Cornelis Hoogterp en rijzende ster Mark de Vries. Op het middenveld stonden Ids van de Ploeg, Jacob Mulder en Tjalf Jonkman. In de voorhoede mochten flitsende acties verwacht worden van superback Hidde Faber, good old Haije Veenstra en duracel Jacob de Vries. Scheidsrechter was deze avond Jan Brander. Saillant detail hierbij is dat Jan tevens de schoonvader van Jacob Mulder is.

Om 19:30 uur floot Brander zo hard op fluitje dat de gehele Eastermarder defensie toch zeker 60 seconden nodig hadden om de piep uit hun oren te wrijven. Toen dit eenmaal was gelukt kwamen ze er achter dat de bal al in het doel was gehobbeld. Een onvervalste valse start. 0-1. Tijd om orde op zaken te stellen. Enkele minuten later was het alweer VIOD wat het net wist te vinden. Jammerlijk voor hen was het een verdediger die een voorzet van Jacob de Vries toucheerde en de bal in eigen doel zag belanden. 1-1. Twee lelijke doelpunten, maar die tellen ook. Eastermar was nog lang niet tevreden en ging door met het tonen van aanvallende intenties. Dit leverde enkele kansen op: De Vries, Jonkman, Faber en Veenstra faalden allen en vonden het doel vooralsnog niet. Na 25 minuten voetballen kwam Tjalf Jonkman opzetten vanaf het middenveld en hij mocht door dribbelen tot aan het strafschopgebied. Hier besloot hij de bal aan Haije te geven en ditmaal wist hij wel te scoren. Eastermar eindelijk op voorsprong.

Een vijftal minuten later was het Hidde Faber die de bal bij Haije Veenstra wist te krijgen. Haije stuurde de bal met zijn chocoladebeen met een mooie boog richting en uiteindelijk in de kruising. 3-1. Zo werd in een kort tijdsbestek de teugels stevig in eigen handen gepakt en op deze manier En dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de rust vertelde Anne Elverdink dat hij tevreden was over het spel. Er werd meer gevoetbald dan in de eerdere wedstrijden maar het was wel zaak dit vast te houden. Ook was het zaak om maximaal nog één doelpunt te maken. Zo zou het voor de derde opeenvolgende keer 4-1 worden en dat zou heel leuk zijn om te benoemen in dit verslag. Vind ik.

Sytze Taekema, Kors Tadema, Simon Dijkstra, Renze Kooistra en Jelte Wiersinga Mochten als inkomende wissels bewerkstelligen.

Het begin van de tweede helft was wederom voor Eastermar. De ingevallen Sytze Taekema kon inkoppen na een voorzet van Tjalf Jonkman maar zijn inzet ging voorlangs. Hierna was het VIOD dat steeds gevaarlijker kon worden. Na balverlies op het middenveld kwam de gevaarlijke linksbuiten opzetten. Hij passeerde de doordekkende Erik Dijkstra en vervolgens ook Max Dam. De aansluitingstreffer was een feit en Eastermar moest weer aan de bak.

Het restant van de wedstrijd moest het niet zo zeer hebben van goed voetbal maar meer van een gezonde dosis spanning. Het spel golfde op en neer en dit gebeurde vooral door het geven van lange ballen richting de spitsen. Eastermar kreeg nog enkele kansen waarbij de grootste voor Simon Dijkstra was. Hij wist de bal helaas niet voldoende te drukken en schoot hoog over. Sytze Taekema meende nog recht te hebben op een penalty maar hier wilde Jan Brander niets van weten. In de tegenstoten kond VIOD ook een aantal keren gevaarlijk worden maar de wederom uitstekend keepende Max Dam hield zijn doel keer op keer schoon.

Zo geschiedde het dat V.V. Eastermar 2 ook zijn derde competitiewedstrijd winnend wist af te sluiten. Al was het tegen de rode lantaarndrager minder overtuigend dan de voorgaande wedstrijden. Er moet wel gezegd worden dat de bezoekende partij een klein handje vol spelers van het tweede elftal mee hadden. In deze samenstelling was VIOD misschien wel de sterkste tegenstander die Eastermar tot nu heeft getroffen. Gezien de ranglijst een opmerkelijk feitje.

Dankzij deze overwinning kon leider Freerk Kootstra weer met zijn compressor naar de platte kar om een x-aantal bar aan de bandjes toe te voegen. Komende zaterdag gaat Eastermar op bezoek bij BCV waar ze mogen aantreden tegen het vijfde. Opdracht is dan om de druk op de banden te houden en de ongeslagen reeks verder uit te bouwen.

   

Pagina 71 van 116