Welkom bij VV Eastermar

Foto's Eastermar 2 - Leeuwarder Zwaluwen 7

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zaterdag 29 april 2017 17:11 Geschreven door PR zaterdag 29 april 2017 17:03

Er zijn foto's gemaakt van de wedstrijd Eastermar 2 - Leeuwarder Zwaluwen 7. Zie onderstaande link:

https://goo.gl/photos/apkmmYbaPaygvBkM9

Met dank aan Cindy Hiemstra

   

Eastermarder Woonschip vaart door richting titel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR vrijdag 28 april 2017 17:52

Nadat door onderstaande schrijver een aantal dagen geleden werd gemeld dat de wedstrijd tegen SV Suwâld 2 afgelopen zaterdag zou doen worden afgelast, vond deze verbazingwekkend snel toch plaats. De dinsdag nadien zouden de heren uit Suawoude al afreizen naar Eastermar, dit twee dagen voor Willem zijn 50e verjaardag, van harte nog! Volgende week een kisje? Het feit dat ze gedurende 90 minuten vooral op- en aanmerkingen zouden hebben op de arbitrage meldde men jammer genoeg er niet bij. Dat deze wedstrijd zo snel al zou zijn, deed Jacob de V. echter zo schrikken dat hij omviel en amper nog kon lopen. Voetballen werd hem daarom helemaal niet meer maar gelukkig kwam (alweer) een ster van de roeiboot van Eastermar genaamd VVE 1 hem vervangen: de eer was aan Jan Jochem K.

In de 10 minuten aanwezigheid van leider Anne E. op voorhand van wedstrijd, kon hij toch een prima opstelling de nu wel goed verlichte weide insturen, Freerk K. en Dennis van H. zouden voor de rest zorgen. Op goal mocht Max"imaal" D. onder het genot van een bakje bami zijn plicht vervullen. Het bakje zou dan wel even naast de paal moeten worden geparkeerd. Achterin zouden Chris E., Sytze T. en Jelte W. worden aangestuurd door Floris M. die met een griepje onder de leden alleen maar beter zou kunnen spelen zo meldde hij voor aanvang van de warming-up. Op het middenveld mocht regisseur Geale T. de lakens uitdelen met aan zijn rechterzijde Jacob M. en aan zijn linkerzijde Oege van D. Voorin mocht door zijn sterke optreden tegen VIOD aanvoerder Haije "Kisje" V. vanavond zelfs vanuit de spits beginnen, dit wel nadat hij plechtig had beloofd minimaal 1x te scoren deze avond. Vanaf links werd hij bijgestaan door Johan van der V., vanaf rechts door wereldreiziger Simon D. in een vrije rol.

Verder zat de bank goed vol met fitte, half fitte, niet fitte en geheel afgeschreven spelers. Hieronder de bekende namen Erik D., Jurre D., de als gevolg van een wilde nacht bijelkaar gehechte MikeO., de eerdergenoemde Jan Jochem K. en als laatste de blijkbaar met 198 cm klein zijnde Cornelis H. wiens preek over de wedstrijd tegen VIOD aan de lange kant werd bevonden door o.a. Simon en Chris. Vandaag een herkansing boys!

Ergens rond 19.30 blies scheids Minne O. voor het eerst deze avond en kon men los. Al vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander zich speciaal voor Jacob aan zijn woord hield en dus vrijwel elke beslissing van de arbitrage zou veroordelen en aanvechten. Het praatte zich hiermee meer en meer uit de wedstrijd en na iets meer dan 25 minuten gespeeld werd op weer zo’n moment alert gereageerd door Eastermar. Haije kreeg een goede steekbal vanaf de linkerkant van het middenveld en nam deze prima mee de zestien in. Waar hij anders nog wel eens een bal wil afstaan, koos hij mede door zijn belofte aan Anne nu voor zekerheid en ramde de bal hard en hoog over de keeper in het doel, 1-0 voor het vlaggenschip!

Een aantal ogenblikken later werden de protesten van de tegenstander scheidsrechter Minne teveel en mocht een van de spelers tien minuten afkoelen aan de zijkant. Profiteren deed Eastermar hier niet van jammer genoeg. Wel schrokken er een aantal toeschouwers zo erg van het niet-gepaste taalgebruik dat zij het nodig vonden door de omheining van het veld te zakken, iedereen kwam er gelukkig zonder botbreuken vanaf. Pas tegen het rustsignaal wanneer de betreffende speler al lang en breed weer in het veld is, krijgt Eastermar na goed doorzetten over wederom de linkerkant, vanaf links een corner te nemen. Kroaat Simon kwam al vliegend bij de eerste paal in en schampte daar de bal met zijn hoofd. Na wat gerommel bleef de bal daarna voor de voeten van Johan liggen. Voor de verandering bedacht deze zich eens wel even en produceerde een tactisch rollertje in de hoek, buiten bereik van alle verdedigers en doelman. Daarmee werd er getekend voor de 2-0 ruststand.

In de rust vonden er na wat tactisch overleg 2 wissels plaats. Jan Jochem zou komen voor Johan en Jurre mocht Jelte zijn plaats overnemen. Wat er verder werd besproken, mocht niet naar buiten komen, dit zou eventuele tegenstanders als ook het kunnen helpen zo op het einde van de competitie. Ergens rond 20.30 ging men dan ook maar weer verder.

Voordat alle mensen goed en wel de koffie, thee en groene knuppels ophadden en dus weer “te plak” stonden langs de zijlijn voor de tweede helft, deed Simon iets wat hem voor rust niet lukte. Vrijwel direct uit de aftrap vertrok voor de derde keer deze avond een uitstekende aanval vanaf de linkerkant van het veld. Haije vond zijn kisje wel erg snel dichterbij komen en besloot daarom deze keer de ideale voorzet af te leveren. Opnieuw kwam Simon de vijfmeter invliegen, deze keer raakte hij de bal wel prima en mocht zo tekenen voor de 3-0. Leuk detail is dat Haije een voorspellende gave blijkt te hebben. Al voordat Simon scoorde, juichte hij al. Misschien dat dit het tweede ooit nog eens iets extra’s zal opleveren.

Voor de rest was de tweede helft vooral een van veel commentaar over en weer tussen de beide partijen op al dan niet overtredingen. Omtrent de score zou er nog één wijziging plaatsvinden. Een duidelijke handsbal in de zestienmeter van Suawoude werd door de scheidsrechter terecht bestraft met een penalty voor Eastermar. Na alle klachten hierover even aangehoord te hebben, legde evenals in Driesum voorgaande week, opnieuw Haije aan vanaf de stip. Even onberispelijk als altijd verdween ook deze bal hard en zuiver in de hoek waarmee de teller op 4-0 kwam voor Eastermar. De buit was nu echt binnen en daarmee was de kust veilig voor nog een drietal wissels. Erik maakte zijn rentree voor Oege, Cornelis mocht de moegestreden Floris vervangen en Mike en zijn pleister zouden de resterende speeltijd op rechtsbuiten volmaken. Gescoord werd er niet meer en dus zou de wedstrijd een 20 minuten later ten einde komen.

Met deze 4-0 mag VVE 2 de 15e driepunter van dit seizoen bijschrijven, een aantal waar men bij VVE 1 steeds meer jaloers op wordt. Er gaan zelfs geruchten dat men wel een paar puntjes wil lenen, dit zal echter niet gebeuren want “dat andere” vlaggenschip wil graag over 3 wedstrijden nog steeds bovenaan staan. Wel diende na de wedstrijd zich een volgend probleem aan: de banden van welke kar worden nou eigenlijk al het hele seizoen opgepompt? Niemand aan tafel in de kantine wist het, dit tot grote schrik van de gehele B-selectie. Daarmee vangt de komende weken niet alleen zoektocht naar de laatste punten voor het kampioenschap in reserve 6 I aan of de zoektocht naar een geschikt feestlocatie (men wil niet net als Jurryt J. en zijn teamgenoten feestvieren bij VV Ropta Boys) maar ook de zoektocht naar een geschikte platte kar... Word vervolgd!

Nog nagenietend van wat bami en zoekend naar een sleutel in pakje kauwgom,

Willem, nogmaals van harte nog met je 50e!

Titom

C.

   

Pagina 8 van 99