Welkom bij VV Eastermar

Vermagerd Eastermar laat kampioensdroom uiteenspatten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 20 februari 2017 00:03

Een week na het door moeder natuur ingelaste vrije competitie weekend stond in de 4e klasse B onder andere de wedstrijd A.S.C. – V.V. Eastermar op de welbekende rol. Eastermar had het vrijgekomen weekend overigens benut met een oefenwedstrijd op het kunstgras van Udiros tegen O.D.V. (0-0).

Om meteen de titel maar even van een stukje duiding te voorzien:

Naast de voor langere tijd uitgeschakelde Rienk Wind (Pine KnieKap), Jille van der Wal (zat plotsklaps geblesseerd in Bali) Gjalt Veenstra en de onverwacht uitgenaaide Robert Tienstra besloten de gebroeders Harm Tseard Heidbuurt en Simon Dijkstra dit weekend uit te kiezen voor hun jaarlijkse Langlauf-trip. Overigens was ook Sjoerd Visser er niet bij, hij had deze middag een vlag buiten te hangen.

De titel slaat uiteraard voornamelijk op de na de winterstop onvindbare Pieter Sikkema, die op zijn reis naar de sneeuw bij zijn eerste valpartij meteen zijn schouder wist te ontwrichten.

In zijn verse vrije tijd probeert hij nu op aanraden van de fysio een andere hobby nieuw leven in te blazen: Darten.

Het is dus voornamelijk de schuld van Sikkema zijn fysiotherapeut dat de A-selectie van Eastermar ondanks de aanwezigheid van Kees Schotanus niet overdreven veel vet meer op de bonken heeft.

Omdat het eerste toch vrij was besloot uitbater Raimondo Drenth van het Eastermarder eetcafé “It Breed” de voltallige B-selectie van een nieuwe outfit te voorzien.

Rekening houdend met mannen als Jacob de Vries, Hidde Faber en Oege van Dijk is er gekozen voor een tenue dat maximaal afkleedt.

Onderweg naar de wedstrijdbespreking verkondigde Mark de Vries dat het tegen al zijn verwachtingen in nog steeds geen weer was voor een koud biertje in de tuin maar meer voor een frisse groene kletser op de bank met de CV op standje zweetzak.

Dit gezegd hebbende kwamen de Brouwers onder aanvoering van Klaas Land trots de hoek om gestapt. Met had namens stichting de Burgerkamp even een cheque van 3000 euro opgehaald uit Heerenveen. Super!

Land liet de Broekophâlders wel beloven dat het mooi zou zijn als daar drie punten tegenover kwamen te staan. Dat zou wel goed komen verzekerde Tsjalling van Dijk, hij verzuimde echter een datum bij deze afspraak te noemen...

Vervolgens kwam Eric Boersma in de tenniskantine met de volgende opstelling op de onvolprezen proppen:

Doelman was deze middag Theo Douwes.

De achterhoede bestond uit Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Het middenveld bestond voor het eerst ooit uit Jurryt Jonkman, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema.

Voorin kreeg spits Albert Brouwer steuntjes in de zij van Kees Schotanus en Lieuwe Nijboer

Op de bank zaten Mark de Vries, Jan Jochem Kootstra en Kors Tadema.

Onderweg naar Stynsgea werd er in de Dodge onder aanvoering van Albert Brouwer een discussie ingezet aangaande Smedemapro zijn beroep, de stelling luidde als volgt:

“Zou een hovenier zijn eigen tuin ook inrichten en onderhouden, of zou hij die uurtjes bij anderen aan het werk gaan en vervolgens voor zijn eigen tuin een net wat goedkopere collega inhuren?”

Justjes voordat de discussie zijn kookpunt dreigde te bereiken verkondigde Stefan Brouwer uiterst overtuigend dat Sander Smedema in een flat zonder tuin woonde…

Terwijl Albert Brouwer vervolgens druk zat te broeden hoe hier tegenin te gaan arriveerde mun op sportpark Easterbuorren.

Nadat Tsjalling van Dijk koffieautomaat aldaar van de nodige kritische noten had voorzien, de koffie werd niet met de hand gezet en dat gebrek aan liefde proefde de heer van Dijk zelfs met gesloten ogen, werd de box opgezocht voor de wekelijkse verkleedpartij.

Zo'n vijfentwintig minuten later floot de heer Jongeling voor het eerst.

Slechts vier fluitjes later kreeg Eastermar voor de derde keer een lange trap van A.S.C. te verwerken. De tactiek van de thuisploeg was van tevoren tot in detail uit de doeken gedaan door een bepaald persoon: “lange bal van achteren op de stevige flankspeler, die houdt het leer in bedwang, draait en levert af op zijn watervlugge collega”.

Omdat ditmaal de eerste horde in dezen werd overgeslagen en de bal meteen richting de hazewindhond ging kon het gebeuren dat die oog in oog kwam met Theo Douwes en helaas niet wist te falen: 1-0.

Eastermar kreeg nog een aantal malen te maken met lange ballen van de thuisploeg maar wist dit verder wel adequaat op te vangen. Het balbezit percentage wees wel uit dat V.V.E. er alles aan gelegen was de gelijkmaker te maken: 73 om 27.

Het werd middels een aantal prachtig aangesneden voorzetten een vier keer levensgevaarlijk voor het A.S.C.-doel. Helaas wist de thuisploeg met het nodige kunst en vliegwerk telkens een tegendoelpunt te voorkomen

In de 43e minuut, terwijl Jille van der Wal in Bali met zijn ladyboy Berend op zoek ging naar een kop met liefde gezette koffie, liet Kees Schotanus de zoveelste verkregen vrije trap ditmaal nemen door Sander Smedema. Die gaf de bal heerlijk strak voor alwaar Lieuwe Nijboer en Stefan Erwin Venema beide het laatste drukkertje wisten te geven: 1-1.

In de rust werd er niet gewisseld, wel werden er hier en daar wat woorden gewisseld.

De tweede helft besloot de thuisploeg dat er wel wat meer geschopt kon worden. Met name Jurryt Jonkman was hier enkele malen de dupe van.

Het intellect dat Stynsgea rijk is bevond zich niet langs de zijlijn.

De wel aanwezige fans van de thuisploeg probeerden met de nodige willekeurige lettergrepen de scheidsrechter te beïnvloeden. Die na wederom een schandalige overtreding duidelijk onder de indruk van al dat verbale geweld geen rode kaart durfde te trekken.

Ondanks alle wanklanken van de overkant van het veld wisten de supporters van Eastermar beschaafd en keurig als altijd te blijven. Een knappe prestatie!

In de 87e minuut, justjes na het inbrengen van Jan Jochem Kootstra, die meteen een door hemzelf opgezette vlijmscherpe counter van VVE jammerlijk zag stranden, de bal nog terug probeerde te veroveren, struikelde, waarna ook Stefan Erwin Venema de bal niet weg wist te werken. De bal schoof vervolgens door naar Han die een sprintduel met Richard Brouwer opzette.

Theo Douwes dacht de bal randje zestien te onderscheppen, Han tikte echter net daarvoor de bal voorbij Douwes vlak langs de paal.

Zo bleven al de drie punten tegen alle verhoudingen in bij de mannen van A.S.C. en kreeg Edwin Kooistra helaas met zijn in de slotfase voorspelde nederlaag voor Eastermar helemaal gelijk met zijn TOTO.

Eastermar kan het kampioenschap na deze nederlaag wel uit zijn hoofd zetten en mag zich op gaan maken voor een heuse degradatiestrijd.

Jurryt Jonkman.

   

Stichting Burgerkamp ontvangt cheque

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 19 februari 2017 11:00

18 februari jl. heeft stichting Burgerkamp een cheque van €3000,- ontvangen.

Er kon in de maand januari gestemd worden via de actie 'ING helpt Nederland vooruit'.

Dankzij jullie stemmen is dit bewerkstelligd en daar zijn we uitermate content mee!

Klik hier om een foto te bekijken.

   

Pagina 7 van 85