Welkom bij VV Eastermar

Foto's Eastermar 2 en Pupil van de Week

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 23 oktober 2017 14:11 Geschreven door PR zondag 22 oktober 2017 16:03

Er zijn foto's gemaakt van de uitwedstrijd van Eastermar 2 en Pupil van de Week Thijs van Dijk:

https://photos.app.goo.gl/cIQSSflsChlnE9Gz1 (Eastermar 2 tegen Drachtster Boys 6)

* https://photos.app.goo.gl/3Gruyu4wHVkHekjr2 (Pupil van de Week)

Met dank aan Cindy Hiemstra en Lotje Paulusma

   

Eastermar blaast TFS en bladeren van het eigen veld.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 23 oktober 2017 13:59 Geschreven door PR maandag 23 oktober 2017 13:52

Bijna precies een dag voordat Feyenoorder in hart en nieren Eelco Bijlstra (die in een duister verleden ongevraagd uitnaaide met de jongste dochter van de Eastermarder troubadour Simon Dijkstra) thuis huilend op de bank zou zitten tijdens de zoveelste editie van de klassieker stond in de 5e klasse B het onderonsje V.V. Eastermar – TFS gepland.

Omdat Kees Schotanus tegen WWS de gehele wedstrijd had vergeten te scoren besloot trainer Eric Boersma de dinsdagavond training te wijden aan het oplossen van dit probleem. Vrij saillant detail in deze is dat het de vergeetachtige Schotanus totaal ontschoten was dat er getraind diende te worden, hij kwam zogezegd niet opdagen.. De rest van het team wist nu in ieder geval wel dat het vergeten van scoren niet zo handig is.

Die woensdags was Kawouter jarig, ondanks zijn la Chouffe naam doet vermoeden heeft hij toch al de respectabele leeftijd van 18 jaar aangetikt. Hij deed na afloop van de donderdagavond training zijn bijnaam “Big Spend” eer aan door vrijgevig te trakteren op een aantal flesjes godenwater.

Op bokkejûn had aanvoerder Jurryt Jonkman plotsklaps voorzitter Dries van der Ploeg aan de lijn hangen, of er voor de zaterdagochtend om 8 uur drie potige heren van V.V.E. 1 geregeld konden worden. Er diende onder de supervisie van Klaas Land beton gestort te worden. Het tweede elftal besloot Sytze Taekema (zonder zijn nieuwe bril), Jappie van der Bij en Jorn Hoekstra te sturen. Jonkman had bij zijn eigen team de vrijwilligers voor het uitzoeken, uiteindelijk waren Freddy Nijboer en Simon Dijkstra de gelukkigen. Nijboer zou dit vertrouwen ietwat beschamen door zich na een avondje groene bielzen lichtelijk te verslapen.

Het betrof overigens het beton voor de vloer van Bouwe Boersma zijn nieuwe onderkomen, er zou dus met een extra kritische blik naar gekeken worden. Met name door dit feit werd er voor gekozen de zelfbenoemde betonexperts Tsjalling en Sipke van Dijk eens een vrije dag te gunnen, dit vloertje zou gestreken worden door Filippus Hoekstra. Het ware kunstwerk dat af werd geleverd is vanaf heden tot er deuren worden geplaatst te bewonderen onder de rook van het Eastermarder tennisveld. Later zal het te aanschouwen zijn na het betalen van een niet al te hoge entreeprijs.

Tijdens het storten viel het de scheidsrechter bij de jeugd van dienst (Harm Tseard Heidbuurt) en voorzitter Dries van der Ploeg op dat er stiekem wat bladeren op het hoofdveld waren gedwarreld. Zonder aarzelen werd meteen Hoeke Hefner zijn bladblazer uit bed gebeld, er was werk aan de winkel!

Nadat de bladeren waren verwijderd, Eric Boersma zijn wedstrijdbespreking en tactieken uit de doeken had gedaan, Kees Schotanus middels het aflassen van een tenniswedstrijd een oppas voor zijn Sjirk had weten te regelen en Klaas Jansma alle wedstrijdboekjes had verkocht was het de beurt aan Jurryt Jonkman om maar weer eens een toss te winnen, er werd door een sterk toenemend Oktober-zonnetje gekozen te ruilen van helft.

Hierna was het de beurt aan pupil van de week Thijs van Dijk (Geen zoon van Tsjalling en Matinga) op aangeven van Kees Schotanus en na een prachtige dribbel de 1-0 op het scorebord te zetten!

Nadat vervolgens TFS op advies van scheidsrechter S. Visser (niet de broer van Thijs Haveman) aftrapte bleek het duel echt gestart te zijn.

De eerste seconden waren voor de gasten. Vervolgens kwam de bal in Eastermarder bezit en die behielden de rest van de wedstrijd, op wat onnauwkeurigheden hier en daar na, het overwicht deze middag.

In de dertiende minuut besloot Simon Dijkstra een steekpass op Jille van der Wal af te leveren. Van der Wal deed een flakka bij de doelman en schoot vervolgens kiezelhard raak: 1-0! Dit betekende voor van der Wal zijn 75e officiële doelpunt voor Eastermar en dat betekent dan weer dat hij een derde ster bij mag schrijven! Vanaf heden is Jille van der Wal dus precies even goed dan een profclub uit de hoofdstad van Nederland. Als aandenken aan dit heugelijke feit mag hij een sterren-polo uitzoeken op www.voetbalnederland.nl. Het betekent tevens dat het team dat hem van 75 assists voorzag knap dorstig is..

Tien minuten later dribbelde Harm Tseard Heidbuurt op over de rechter flank, nadat hij de achterlijn had weten te bereiken gaf hij hem terug op de meegelopen Kees Schotanus: 2-0!

Vervolgens werden er nog een aantal kansjes om zeep geholpen door de thuisploeg, die zo nu en dan de moeilijkste weg verkoos boven de makkelijkste en bij tijden leek te combineren om het combineren. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet meer.

In de rust stapte Max Dam als grote winnaar van het veld, mede door een enkel latschot dat het horizontale aluminium maar liefst tweemaal beroerde. Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jurre Dam vonden allen dat deze maar voor één mocht tellen maar de scheidsrechter en tevens aanvoerder stelde Max Dam in het gelijk, lokwinske.

Nadat de scheidsrechter mede was gedeeld dat er geen stiekeme wissels plaats hadden gevonden kon de wedstrijd weer opgepakt worden.

Nadat de eerste secondes in de tweede helft voor de thuisploeg waren was het vervolgens TFS dat een aantal keer gevaarlijk wilde worden. Ze slaagden hier niet helemaal in en gescoord werd er dan ook niet. Wel kregen ze keeper van der Wal zo nerveus dat hij na een duikpartij naar de rechter hoek besloot zich te laten wisselen, hij kon de spanning die vaker bij een tweede thuiswedstrijd in een kuit komt kijken niet meer aan en besloot zijn plek af te staan aan Max Dam.

Rond het moment van die wissel bouwde de thuisploeg aan het fundament voor een volgende kans, Simon Dijkstra, Harm Tseard Heidbuurt en Jelmer Dijkstra brachten de bal met zijn drieën naar voren, de laatste Dijkstra kreeg vervolgens de eer toebedeeld de bal voor te geven op Jille van der Wal die middels een snoekduik de jacht op de vierde ster opende: 3-0!

Op een gegeven moment tijdens deze wedstrijd in het najaar van 2017 werd Thomas van Holsteijn maar weer eens hard neergehaald, Stefan Brouwer stak zijn onvrede hierover niet onder stoelen en banken. De gasten doken bij elk muizentikkie met het lawaai van 10 Gjalt Veenstra's naar de aarde, Brouwer zijn directe tegenstander kwam echter met het verweer dat dat wel mocht omdat zij een leeftijd hadden. Zo was dit gesprek rap ten einde.

Lieuwe Nijboer en Jurre Dam kwamen op een gegeven moment in de ploeg voor Harm Tseard Heidbuurt en Richard Brouwer.

Direct na Freddy Nijboer zijn entree werd hij alleen op de doelman afgestuurd en schoot hij kiezelhard binnen, het doelpunt werd echter afgekeurd door de met enige regelmaat discutabel vlaggende grensrechter.

Een minuut voor tijd kreeg Kees Schotanus de bal in zijn bezit op links, na een actietje hier en daar besloot hij uiteindelijk de bal hoog voor te geven op Simon Dijkstra, die in de regio bekend staat om zijn kopkunsten: 4-0!

Meteen hierna maakte Jelmer Dijkstra maar weer eens een prima actie, vervolgens zette Kees Schotanus goed door. Hierdoor kwam de bal andermaal voor de voeten van Nijboer die nu besloot rustig en bekeken af te ronden, dit kon de grensrechter wel waarderen en vandaar werd de stand naar 5-0 getrokken!

Omdat Simon Dijkstra vervolgens op aangeven van Jurre Dam een levensgrote kans om zeep hielp (lat) was dit tevens de eindstand.

Na de wedstrijd wilde het thuisteam de overwinning vieren door Bouwe Boersma onder de douche te trekken, hij was hier niet van gediend en dreigde de waterzak over de aanvoerder heen te gooien. Die wist zijn leider tot bedaren te brengen door op zijn beurt te dreigen het aan Karin te vertellen. Het is algemeen bekend dat die thuis de vrede bewaard door het beheer over de kerstspullen in eigen hand te houden: Is Bouwe stout dan verdwijnt er een lichtjeslijn/pop/boom.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Kootstertille, waar het door enige wegwerkzaamheden hier en daar eerst voor nog uitvogelen wordt hoe daar precies te komen.

Mvg,

JJ.

   

Pagina 7 van 102