Welkom bij VV Eastermar

Eastermar morele winnaar tegen Noordbergum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2020 16:36 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 05 november 2019 14:51

Eastermar morele winnaar tegen Noordbergum

Op de dag van Gearkomst 9.0 stond in de vijfde klasse C een absolute topper op het programma. Het vorige jaar nog op reserveniveau acterende Noordbergum kreeg het eerste van Eastermar op bezoek. Dat de gastheren dit jaar aan de befaamde kelderklasse deel mogen nemen heeft alles te maken met het feit dat ze een complete selectie aan nieuwelingen aan wisten te trekken. Daar waar in Eastermar de postcodeloterijprijs viel werd er elders gesmeten met de duiten. Voorafgaand aan de reis naar de verkeerde kant van Burgum biechtte Max Dam op dat hij thuis een bioscoopbroek in de kast had hangen. Hij moest na enkele scherpe vragen wel toegeven deze nog nooit gebruikt te hebben. Leider Hidde Faber gaf aan bezig te zijn met het proces dat stoppen met roken heet. Hij is momenteel op het punt dat hij de peukjes half opgerookt weggooit. Dan vanaf nu alle gekkigheid op het stokje. Eastermar trok de oranje voetbalkleding aan in kleedkamer drie. De gastheren van Noordbergum deden dat niet geheel toevallig in box vier.

 

Nadat de beide pupillen van de week doel hadden weten te treffen besloot de heer P. Pool dat de wedstrijd mocht starten. Eastermar had zich ingesteld op een goed voetballende technische ploeg maar kwam van een koude kermis thuis. Het moest er in het eerste kwartier dan ook behoorlijk aan wennen dat Noordbergum niet verder kwam dan het hanteren van de lange bal. Er werden geen kansen weggegeven en zelf werd er voorzichtig lustig op los gecombineerd. De eerste kansjes waren voor Eastermar en Noodbergum had meteen al de nodige overtredingen nodig om de vlugge gasten het voetballen onmogelijk te maken. Met het uitdelen van schoppen zouden ze de hele wedstrijd druk blijven. Na een kwartier spelen moest Johannes Couperus met een hamstringblessure naar de kant. Zijn vervanger luisterde naar de naam J. van der Bij. In de dertigste minuut kreeg Noordbergum een inworp te nemen. Het deed dit uitermate rap en verraste hiermee de Eastermarders. De goed ingelopen Bisschop kon na een een-twee de bal laag voor geven alwaar de ingelopen Rochendry Costansia de bal in het lege doel trapte. In de 36e minuut kreeg de gefrustreerde Harvey Bisschop een vrije trap tegen. Hij beet de scheids dreigend toe dat die op moest passen. Dusdanig onder de indruk durfde diezelfde scheidsrechter niet meer te doen dan slechts de gele kaart tevoorschijn te toveren. Overigens waren de Noordbergumers al geruime tijd op elkaar aan het vloeken en tieren. Dit gaf wel aan dat ze het maar moeilijk vonden tegen het well voetballende Eastermar. De gasten gingen in het restant van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker en gaven verder niks meer weg. Gescoord werd er niet en zodoende werd er met een 1-0 tussenstand thee gedronken.

 

In de rust gaf trainer Van der Veen aan dat er eerst nog niet gewisseld zou worden; hij was knap tevreden over de eerste helft. Wel vroeg hij zijn ploeg vriendelijk zichzelf eens te belonen. Er waren tegenwoordig teveel kansen nodig voor een doelpunt.

 

Het begin van de tweede helft moest Eastermar toch weer even wennen aan het feit dat de gastheren blijkbaar toch echt niks anders kunnen dan de lange bal en daar dan zo hard mogelijk achteraan rennen. De Noordbergumer linksvoor had hetzelfde probleem; hij liep telkens buitenspel. Zo vaak dat de scheidsrechter op een gegeven moment besloot hem om de drie keer te laten lopen. Hij liet de eerlijk vlaggende Harm Tseard Heidbuurt dan in zijn hemd staan. Heidbuurt werd bij elke vlagbeurt overigens door volwassen toeschouwers van de thuisclub voor dingen uit gemaakt die ik hier niet ga herhalen. Deze grote kinderen mogen zichzelf nog wel eens in de spiegel kijken en dan niet vergeten even trots te knikken - jullie zijn goed bezig. In de 58e minuut kwam het inmiddels oppermachtige Eastermar er weer eens door over links. De bal vloog half hoog voor het Noordbergumer doel alwaar de ingelopen Jelte Heidbuurt ferm binnen knikte: 1-1! De oranje brigade rook dat er meer te halen viel en wist inmiddels ieder duel te winnen. Dit ging de linksback van Noordbergum boven de pet. Hij velde Chris Elverdink met een karatetrap vol in de ribben. Wederom durfde scheidsrechter Pool niet meer te tonen dan de gele kaart. Nadat Eastermar nog een drietal kansen in schoonheid zag sterven was het Noordbergum dat in de tachtigste minuut weer eens een lange bal gaf. De bal bereikte de - zonder overdrijven - twee meter buitenspel staande Costansia. Compleet willekeurig besloot de nog op de andere helft staande heer Pool zijn vlagger weer eens te laten staan. Costansia bereikte de achterlijn en gaf laag voor op Geert van Dekken. Overigens geen idee of die familie is van Sjouke Anne van Dekken, die in het verleden toevallig ook eens door Noordbergum werd aangekocht. Dit buitenspeldoelpunt betekende de uiterst onverdiende 2-1. In het resterende kwartier zochten de gasten met man en macht naar de meer dan verdiende 2-2, maar gescoord werd er niet meer.

 

Na de wedstrijd overheerste woede bij de Eastermarder selectie. Vlagger Heidbuurt zat door alle ontvangen verwensingen en het aangedane onrecht ontdaan in een hoekje. Hij zwoer geen enkele keer vals gevlagd te hebben. De heer Pool heeft een aardig beslissende rol gespeeld in deze topper, iets wat een scheidsrechter niet betaamt te doen. Saillant detail is dat diens metgezel op één lijn stond bij het buitenspelmoment en beaamde dat de man met de fluit jammerlijk fout zat. Pool sprak na de wedstrijd: eigenlijk had ik rood moeten geven en over het buitenspel moment zei hij: ik twifele wat. Hier wordt in Eastermar natuurlijk weinig voor gekocht. Misschien kan de Noordbergumer geldschieter een helpende hand toesteken. De volledige tweede helft stond overigens een veel geroemde en geblesseerde speler van de thuisclub met wat vriendjes achter het Eastermarder doel diens goalie uit te vloeken, te beledigen en te bedreigen. Het heerschap blijkt inderdaad een ware verrijking voor de Fryske kelderklasse schrijf ik cynisch. Dat hij het niveau niet aan kan is nog tot daar aan toe, maar dergelijk gedrag hoort langs de voetbalvelden niet thuis. Een tik op de vingers van zijn eigen vereniging zou op zijn plaats zijn. Uiteindelijk kunnen de Eastermarders tevreden zijn met het vertoonde spel. De rug moet weer recht en op naar de volgende wedstrijd - het seizoen is nog lang. Noordbergum mag dan dit jaar een team op de been hebben, mochten ze niet promoveren dan is het nog maar zeer de vraag of alle import er ook volgend seizoen rondloopt. Ik waag mij aan de voorspelling dat dit niet het geval zal zijn.

 

Mvg,

 

J

   

KNVB viert 130 jaar voetbal

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zaterdag 02 november 2019 10:13 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zaterdag 02 november 2019 09:54

In het seizoen 2019/20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren brengt de bond dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland n exemplaar krijgt.

Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op n manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Zoals vaak wordt gezegd: we verdedigen onze clubkleuren.

Uniek voetbalshirt

Om het 130-jarig jubileum te vieren, heeft de KNVB we een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland n exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen.

Op deze manier worden 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in n uniek oranje shirt verenigd. Een waar collector's item dat hopelijk een mooie plaats in de kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat nieder met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geeft.

Shirtje ruilen

In de traditie van het alom bekende ritueel shirtje ruilen komt de KNVB in de komende maanden niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Ook V.V. Eastermar doet mee aan deze traditie. Erelid Bouwe Boersma heeft shirts geruild met oud-prof. scheidsrechter Auke van der Horn. Klik hier om de foto te bekijken

   

Pagina 7 van 181