Welkom bij VV Eastermar

Foto's van Eastermar JO9

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 29 oktober 2017 14:50

Er zijn foto's gemaakt van Eastermar JO9 op 28 oktober 2017 jl.:

https://photos.app.goo.gl/vTP84HH3y50gANTs2

Met dank aan Cindy Hiemstra

   

Eastermar 2 laat punten liggen in Drachten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR dinsdag 24 oktober 2017 15:48

Hotseflots! Weer een knap staaltje werk van één van de sterspelers van V.V.Eastermar 2. Ditmaal is het Jappie Vd Bij die met een verslag op de proppen komt. Niet alleen creativiteit op het veld maar ook op typemachine dus!

Saillant detail is wel dat het vice-vlaggenschip inmiddels meer verslaggevers dan punten bezit..

Desondanksalniettemin: Veel leesplezier!

Op zaterdag 21 oktober werd dan eindelijk de wedstrijd gespeeld tussen VV Drachtster Boys 6 en Eastermar 2. De wedstrijd die eerder op 30 september was gepland maar helaas door te weinig spelers van de Eastermarder kant was afgelast.

Deze zaterdagmiddag was de B-selectie van VV Eastermar om 13:30 uur aanwezig op sportpark Burgerkamp. Vanaf daar werd de reis vervolgt naar Drachtster Boys.

De goede sfeer in de kleedkamer kwam als snel ter plaatse door de grote box en goede muziek van Jacob de Vries en hield daar mee de wedstrijd spanning op een laag pitje.

Ook deze week hadden wij weer versterking mee. Kors Tadema, Jacob de Vries, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra en Jan Jochem Kootstra.

Als snel kwam Anne Elverdink (coach) de opstelling en wedstrijd tactiek brengen.

De opstelling was als volgt: Deze keer begon Perry Sport- Harmanni niet onder de lat omdat hij donderdag niet aanwezig was op de training. Dus stond hij zijn plaats af aan Jappie van der Bij.

Rechtsachter: Sytse Tjoelker. Het centrale duo achterin was: Sytze Taekema met daarvoor Kors Tadema. Linksback Jorn Hoekstra.

Rechtsmid: Jacob de Vries. Centraal: Floris Mols, tevens ook aanvoerder. Linksmid: Jelte Wiersinga.

Rechtsvoor: Johan van der Veen. Spits: Gjalt Veenstra. Linksvoor: Jan Jochem Kootstra.

Hierdoor begonnen dus de volgende spelers op de bank: Gerrit-Jan Harmani, Mike Okkema, Oege van Dijk en Chris Elverdink.

Om 14:30 uur na de warming-up klonk dan het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten leek het beide kanten wel wat op te gaan. Wat kansen over en weer. Beide keepers hadden al een keer in moeten grijpen maar het bleef 0-0. Na zo'n 15 min werd er al gewisseld, Sytse Tjoelker moest plaats maken voor Chris Elverdink. En Kors moest naar de back zodat Chris centraal kwam te staan voor Sytste.

Hoe verder we in de eerste helft kwamen hoe sterker we ook werden. Soms een paar mooie combinaties zowel op links als over rechts. Jammer genoeg werd de eerste goal niet gescoord door een mooi combinatie maar een klungelige fout van de keeper. 0-1 voor de bezoekers. En al snel volgde de 0-2.

Na een uittrap van de keeper die over de achterste linie van Drachtster Boys beweerde Gjalt de bal nog hebben aangeraakt en hem zo mee kon geven aan Jan Jochum die de bal in de verre hoek wist te prikken.

Maar het thuis team was zo nu en dan ook niet ongevaarlijk en wist door de Eastermarder laatste linie te breken. De 1 op 1 kans werd gemakkelijk afgemaakt waar door de stand 1-2 werd.

In de rust was het dan tijd voor een bakje thee alleen kwam deze niet. Iemand uit het Drachtster team wist dan ook te bevestigen dat zij het waren vergeten te regelen, dit kwam Eastermar misschien nog wel duur te staan in de tweede helft door energie tekort.

Verder kon er in de rust de tactiek nog even besproken worden en hier en daar wat gewisseld worden. Gerrit-Jan kwam dan ook de onder de lat te staan waardoor Jappie van der Bij naar rechts back werd gebracht.

Floris Mols werd centraal achterin geplaatst en Sytse Teakema naar links back gebracht. Hierdoor werd Oege van de bank gehaald en centraal op het middenveld geplaatst. Voor de rest werden onze twee vleugelaanvallers er uit gehaald en werden Mike (rechts) en Haije (links) hun vervangers.

Het tweede fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging weer van start. Er werd door beide teams weinig weggegeven waardoor de wedstrijd zich groot en deels op het middenveld afspeelde.

Totdat er iemand van Drachten dacht de bal ook met de handen te mogen raken. Penalty voor Eastermar en wie anders dan Haije mocht hiervoor aantreden. Haije wist de keeper te slim af te zijn en schoot de bal in de hoek waar de keeper hem niet verwacht had en 1-3 was dan nu de tussenstand.

Maar toen gebeurden het, waar dat nu precies aan lag weten we zelf ook nog niet. Of het nu het vergeten bakje thee was of dat Eastermar dacht dat ze al gewonnen hadden. In ieder geval heel snel achter elkaar werden er drie goals gescoord en was de tussenstand zomaar in eens 4-3.

Daarna heeft Eastermar het nog geprobeerd er werd zelf even 1 op 1 achter in gespeeld tot Gjalt een gele kaart pakte en voor 10 minuten het veld moest verlaten. Hierdoor moest Eastermar achter uit hangen om niet nog een tegen goal te krijgen.

Het laatste fluitsignaal klonk en de eindstand was duidelijk. Eastermar heeft punten laten liggen in Drachten.

Na de wedstrijd was het erg rustig in kleedkamer, de teleurstelling was groot. Natuurlijk wist Jacob dat te veranderen door een paar kneiter dikke hits af te spelen.

Deze wedstrijd wordt hopelijk snel vergeten want de competitie gaat gewoon door. Daarom hopen we dat we volgende week met frisse moed tegenover VvHardegarijp Vier staan en niet nog een keer punten laten liggen.

MVG,

Jappie

   

Pagina 6 van 102