Welkom bij VV Eastermar

Hendrik bewijst laatste dienst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 02 april 2017 23:06

De dag waarop de plaatselijke zeevuik van Eastermar: Kees Schotanus zijn 200 en 201ste doelpunt maakte en de dag dat Jappie commando Herrik Hoekstra een afscheidsborrel gaf omdat hij 3 maanden risk real life gaat spelen in Lee Towers mocht het vlaggenschip van Eastermar weer de weide in voor de topper tegen Blauw-wit.

Onder leiding van good old Haije Veenstra stapten elf strijders het tweede veld op. Op datzelfde veld werd donderdag nog een fanatieke training afgewerkt. Tijdens die training merkte coach Anne Elverdink op dat Jacob de Vries niet voldoende inzet toonde. Hij startte dan ook op de wisselbank. Oege van Dijk werd buiten de selectie gehouden omdat hij de enkels van Erik Dijkstra met een sliding die bekend staat als het 'jorntje' kapot geschopt had.

Er waren ongekend veel toeschouwers aanwezig tijdens de wedstrijd, de reden hiervoor was dat precies alle 47 leden van Perry Sport zijn harem aanwezig waren. Het overige publiek bestond uit de familie Kooistra omdat Renze Kooistra mocht aantreden als grensrechter. Herrik vertelde vlak voor het eerste fluitsignaal nog dat hij vroeger een keer in een flesje bier had geroggeld, en dat vervolgens Wander Kooistra deze heeft opgedronken. Daarna sprak Wander de wijze woorden: "Oh sa lekko".

De wedstrijd begon fanatiek van beide kanten. Na 5 minuten werd de wedstrijd stil gelegd. Eastermar bleek met 12 man te spelen omdat Jacob zijn positie als wisselspeler had genegeerd. Jacob bleek oost-Indisch doof te zijn toen hij naar de kant werd geroepen. Vervolgens werd Mike Okkema dan maar naar de kant gehaald. Eastermar speelde goed via de flanken, Haije leverde lopende band perfecte voorzetten af maar er werd verzaakt om de voorzetten te promoveren tot assists.

Na 15 minuten spelen kwam Chris Kooistra aangewaaid. Hij was al jaren niet meer op het sportcomplex geweest en was druk op zoek naar Sjouke Anne en zijn grijze Nikes. Ook miste hij Henk de Zwart als grensrechter.

Hij gaf op een gegeven moment de moed op en zocht de dug-out op. Dat hij bij de gasten stond had ie niet in de gaten. Hij vertelde vol trots dat ie met vervroegd pensioen ging. Zijn levensverhaal ging er bij de gasten als zoete koek in. Hij mocht dan ook blijven staan bij de verkeerde dug-out. Ondertussen werd een handsbal gezien door de uitstekend fluitende skeidsrjochter. Hij gaf Eastermar een penalty en deze wist Hendrik te scoren. Het verhaal gaat dat hij het hele weekend volop zou scoren, omdat hij de komende drie maand daar de kans niet meer toe gaat krijgen. Jorn zei dat ie altijd scoort of ie nou in het veld staat of niet.

Simon Dijkstra had vrijdag avond een trucje bedacht en besloot deze tijdens de wedstrijd van het jaar even te proberen. Nog voor dat hij was begonnen met het kunstje was hij de bal al verloren. 1-1. Dit was gelijk ook de ruststand.

De tweede helft mocht Eastermar aftrappen. Na 10 minuten onderschepte de linksmidden van Blauw Wit een bal en zou een crosspass richting de voorhoede geven. Helaas was voor hem niet meer mogelijk om Jacob zijn hoofd te omzeilen. Jacob bleef 2 seconden beduusd staan en ging daarna met een noodkreet naar de grond die in Anna Paulowna hoorbaar was. Jelte Wiersinga zei dat wanneer een kip een orgasme krijgt, hij hetzelfde geluid maakt.

De volgende vijf minuten besloten Perry en de doelman van Blauw-wit een wedstrijdje verschoppen te organiseren. De leden van Perry's harem zagen dit met vol bewondering aan. Volgens Jelte zou dit een vruchtbaar avondje worden.

Dan een heugelijk moment. Een lange bal van Perry werd doorgekopt door Sytze Taekema, die een prima wedstrijd speelde als back. Na jaren trainen bij de LOI is hij omgeschoold van spits tot back.

- de stok zijn wij, de lat bepaal jij-

De bal kwam vervolgens terecht bij de Geale Tadema Uw slager die via een no-lookje een perfecte steekbal gaf op Rienk Wind. Echter, die heeft het vlaggenschip ingeruild voor V.V.E. 1. Zodoende werd het een ingooi voor blauw-wit.

Blauw-wit werd goed in de hoek vastgezet en het balbezit voor het vlaggenschip was weer een feit. Tjalf Jonkman gaf vervolgens een een voorzet op Henkie Tankie, de bal waaide op beulich van Jappie comando. Die deed vervolgens een 1-2 met Mighty Mike en de 2-1 was een feit. Wij zijn niet bang want Henkie is erbij werd de rest van de wedstrijd gezongen door Perry's harem.

Floris deed nog een kunstje die hij ook bij de training had gedaan. de bal in de nek lepelen en piepende bandjes richting het doel van de tegenstander lopen. Dit slaagde tot het middenveld waarna Jacob op de Brommer er vandoor ging. De scheids vond dit allemaal een beetje overdreven en besloot terrecht af te fluiten. Hierdoor komt Eastermar op de nummer 1 positie.

In de kantine werd vervolgens een speech voor Hidde Faber gehouden omdat hij, ondanks zijn blessureleed, er toch maar liefst 3 in winst te prikken. Ook Kees werd nog even genoemd met een handje vol doelpunten.

Met nog 7 wedstrijden te gaan staat Haije nog bovenaan de topscorerlijst. In zijn nog prille carriëre staat hij inmiddels op 799 doelpunten. Bijna vier keer zo veel als een andere Eastermarder topschutter. Hierbij moet wel gezegd worden dat Haije ook minstens vier keer zo oud is.

Wel gaat het praat dat Haije elke elke week dat hij boven aan in de topscorerlijst staat een #kistje sponsort. Helemaal top Haije!

Volgende week wacht te kraker tegen V.V.T. De vorige ontmoeting werd in de 80e minuut afgefloten omdat dat ook wel lang genoeg is voor de meeste spelers.

Titom ‘t Twadde

   

Die achtste ster, pannenkoek!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 02 april 2017 22:57

Op de dag dat verloren zoon Robert Tienstra na het te water laten van zijn sloep de Eastermarder voetbalvelden maar weer eens met een bezoekje besloot te vereren kreeg Kees Schotanus voor de zesde wedstrijd op rij de kans zijn 200e officiële voetbalnoord doelpunt te maken.

Omdat het de afgelopen weken niet echt lukte met de Eastermarder scherpschutter besloot trainer Eric Boersma het een en ander om te gooien.

Zo werd Rienk Wind terug gehaald van het Eastermarder reddingsbootje (V.V.E. 2), dat hem in hun jacht op het kampioenschap bij de reserves schoorvoetend liet gaan.

Rienk Wind is met zijn duelkracht de ideale kompaan van Schotanus, dat bleek wel in het kampioensjaar 09-10, toen ze respectievelijk 21 en 35 doelpunten wisten te maken.

Tevens haalde Boersma Jurryt Jonkman terug van een blessure.

De opstelling:

Theo Douwes werd tussen de palen gezet.

Voor hem stonden Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld kwamen Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema, Albert Brouwer en Thomas van Holsteijn te staan.

Rienk Wind mocht Kees Schotanus ondersteunen in de spits.

Op de bank zaten Jelte Heidbuurt, Jan Jochem Kootstra, Max Dam en Wouter Langman.

De geblesseerden stonden langs de zijlijn en in Bali.

Kees Speelde in zijn jeugd met enige regelmaat bij fietsboy Cor Brouwer thuis,

Cor was destijds overigens nog niet zo van de fietsen.

Schotanus zat veel tussen Minke en Cor de op bank televisie te kijken tot ver voorbij de bedtijd van Albert, Yvette, Stefan en Richard.

Uiteindelijk moest Keus met enige dwang buiten de deur gezet worden, dit ging gelukkig altijd zonder overdreven veel bargebiten.

In diezelfde periode van Kesse zijn leven vond hij het altijd een uitdaging te helpen bij de opbouw en afbraak van de botsauto's tijdens #DFEA. Dit deed hij samen met zijn eerste grote liefde Pier de Jong, die de keeper was in het team van de Eastermarder superspits. Waar de Jong zich met enige regelmaat versliep (hij woonde toevalligerwijze in dezelfde straat als Molle Heidbuurt tegenwoordig woont.) daar kwam Schotanus altijd stipt op tijd om de baan op te bouwen dan wel af te breken.

Van dat laatste heeft hij uiteindelijk zelfs zijn beroep gemaakt: steigerbouwer.

Vanaf het moment dat Kees Schotanus op voetbal kwam heeft hij altijd huizenhoog tegen zijn grote idool Jurryt Jonkman opgekeken.

In de tijd dat Jonkman besloot dat het voor zijn eigen ontwikkeling beter was zijn vele kwaliteiten zo'n anderhalf jaar te laten rijpen onder de bezielende leiding van Folkert van Dijk in Eastermar 2, besloot een nog piepjonge Kees Schotanus solidair te zijn. Hij bedacht zijn eigen kwaliteiten enkele tijd in de week te zetten bij de jeugd van O.N.T.

Hier groeide hij in zijn tijd bij de plaatselijke A1 uit tot een absolute legende.

Hij wist in één seizoen zoveel doelpunten te maken dat hij tot de dag van vandaag officieus topscorer is van de gehele ONT vereniging.

Na datzelfde seizoen besloot Jonkman weer naar V.V.E. 1 te verhuizen en dus kwam ook Schotanus weer retour.

Tegenwoordig zitten de beide heerschappen alweer enkele jaren samen in V.V.E. 1, Schotanus dankt dagelijks de Heer op zijn blote knietjes dat hij wekelijks veld en douche mag delen met zijn grote held Jonkman.

Lytse Dikke.

Dit is de bijnaam die Schotanus sinds enkele jaren heeft. Hij deelt deze met de zoon van Folkert: Oege van Dijk.

Oege is geen broer van Tsjalling.

Schotanus heeft tevergeefs geprobeerd van de nodige zwangerschaps- kilo's en dus ook van zijn bijnaam af te komen middels een aantal Yoga lessen. Wel werd hij ietsje helderder tussen de oortjes en kwamen er voorzichtig hier en daar weer wat doelpuntjes die hem tot de drempel van 200 brachten.

Ondanks het feit de Keus het type mens is dat na het passeren van een wegversmalling, demonstratief geen hand op steekt naar de wachtende tegenligger heeft hij door zijn niet geringe grote bekje toch een aardige schare fans opgebouwd. Velen daarvan zouden hem van de nodige mentale steun voorzien in deze zesde poging tot het beslechten van de 200 grens.

Het had overigens niet veel gescheeld of de superspits had een hele andere taak gehad, in zijn jeugdjaren werd hij door de Eastermarder scout Bert aangewezen als keeper. Ondanks dat Schotanus vond dat hij ook daar bovennatuurlijk goed in was koos hij toch voor het maken van doelpunten.

Schotanus, op Msn beter bekend als hc_4L is sinds kort weer een fervent hardcore mannetje: Petje, trainingsbroekje en sportschoentjes.

Toch heeft Andé Hazes de soundtrack van zijn leven afgeleverd: “Alle hoeken van het veld”.

Waarvan hij het gedeelte “Linker Hoekie, rechter hoekie. Uit het boekie, zo gaat ie er weer in” tijdens menig Awayday veelvuldig mee heeft lopen zingen.

Justjes voordat hij met Els overging tot het maken van kinderen had Kesse een kortstondig edoch heftige liefdesaffaire met collega Wilco de Vries. Hun liefde voor steigers en tosti's “May Mayo” bracht hen samen. Uiteindelijk kwamen ze er echter beide achter dat ze toch meer van de vrouwtjes waren. Nu zijn het gewoon goede collega's may mayo.

Onder het bewind van Eric Boersma wist Kees Schotanus het woord “Kistje” tot een begrip te maken. Om dit Kees zijn stopwoordje te noemen zou een understatement zijn.

Als geweten van de ploeg voelt het spitsje uitstekend aan welke straffen er uitgedeeld dienen te worden. Vaak kan het met 1 kistje worden afgedaan, waarvan hij dan uiteraard wel een potje mee leeg dient te drinken.

In de 15e minuut was het dan zover, tegen titelkandidaat s.c. Twijzel kreeg Schotanus de bal in zijn beheer.

Hij bevond zich op zo'n 37 meter van het vijandelijk doel maar twijfelde geen 10 seconden voordat hij de bal goed voor zijn rechter legde.

Vervolgens schoot hij met rechts hard tegen de bal aan. Dit gebeurde allemaal exact zoals trainer Eric Boersma hem dat in de wedstrijdbespreking verteld had te doen.

De bal schoot als een komeet via de binnenkant paal langs de verbijsterde keeper tegen de touwen: numero 200 was een feit! De drempel bedwongen, een last van zijn schouders!

Dat er een last van zijn obesitas schoudertjes was gevallen bleek in de 90e minuut, Schotanus kreeg de bal dit keer randje 16 voor de voeten, zette met één enkele lichaamsbeweging drie twijfelende Twijzelaars op het verkeerde been en schoot vervolgens met een prachtige stuit de bal voorbij de klauwen van de keeper: 201!

Dit houdt in dat Kees, sinds zijn jeugd naast aanbidder van Jurryt ook alles verafgoodde wat met Feyenoord te maken heeft, (op 27 jarige leeftijd zelfs slaapt in een Rotterdamse pyama plus teddybeer) eindelijk die achtste ster bij kan schrijven. Dat dat er maar liefst vijf meer zijn dan Ajax bij elkaar heeft weten te sprokkelen bewijst maar weer eens dat Kees Schotanus en Feyenoord, Ajax op alle fronten de baas zijn.

Dat er nog vele doelpunten mogen volgen!

Na de wedstrijd had trainer Eric Boersma een prachtige speech voor Schotanus in petto, die namens de spelersgroep een prachtige trofee toegeschoven kreeg.

Boersma vertelde dat hij in zijn functie bij sc Heerenveen ervaring op had gedaan met goalgetters als Alves, Allback, Huntelaar, van Nistelrooij, Gijp, Lenstra, Veerman,Vonk en Kees Kist.

Boersma zag in zijn eerste wedstrijd als trainer van Eastermar (4-3 tegen Oostergo) dat een andere Kees Kist: Schotanus, met zijn kwaliteiten voor de goal moeiteloos aan kon schuiven in dat rijtje superspitsen. Het zal je gezegd worden, goeiedag.

Met die mooie woorden, gevolgd door een kistje koude kletsers van Schotanus kwam er een einde aan een prachtige voetbalmiddag.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 6 van 91