Welkom bij VV Eastermar

Halve eeuwfeest naar hoogtepunt

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 06 juni 2019 18:26

De viering van het 50-jarig bestaan van de V.V. Eastermar nadert haar hoogtepunt. Er kon al genoten worden van een zeer geslaagde training voor de JO 15 door het Cambuurduo Jan Bruin – Sipke Hulshoff, van een fantastisch jeugdtoernooi en een drukbezochte sponsoravond. Tijdens deze activiteiten konden belangstellenden ook hun nostalgische gevoelens de vrije loop laten bij een bezoek aan in kleine tentoonstelling in de kantine van sportcomplex ‘De Burgerkamp’. Tevens kunnen de V.V.E.-adepten inschrijven op het jubileummagazine ‘Blau Giel’, waarin het accent vooral op de laatste 25 jaar ligt.

Maar de Eastermarder Jubileumcommissie heeft nog twee aansprekende activiteiten in petto. Als eerste wordt er zaterdagmiddag 15 juni om 14.00 u. voor de jeugd onder 13 een voetbalclinic gehouden op het sportcomplex ‘De Burgerkamp’. Daarna, om 16.30 u., zullen ongeveer 25 groepen van 4 personen hun kennis toetsen in een voetbalkantinekwis in – natuurlijk – de kantine. En dan kan iedereen die dat leuk vindt rond 19.00 u. de jubileumfeestavond meemaken, waarbij het duo Pieter en Michiel de muziek verzorgt. De ‘jubileumútsetter’ is de wedstrijd tussen V.V.E. JO 19 en SC Heerenveen JO 17 op dinsdagavond 18 juni. De aanstormende talenten van Eastermar hebben vorige week het kampioenschap behaald in hun klasse. Dus graag willen zij hun kunnen tonen in een treffen met de ‘profs’ uit het Friese Haagje. De wedstrijd begint om 19.30 u. op de ‘De Burgerkamp’.

   

We houden een slag om de Arum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 04 juni 2019 16:41 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 04 juni 2019 16:34

Zaterdag één juni stond in Eastermar het jaarlijkse jeugdtoernooi gepland. Doordat het vlaggenschip precies een week hiervoor de nacompetitie veilig wist te stellen kwam scheidsrechtersbaas Jacob de Vries met de handen in zijn weelderige haardos te staan. De helft van de JO19 zou afwezig zijn tijdens de middagvariant van dit toernooi alsook alle door hem ingehuurde scheidsrechters van de A-selectie. De Vries is uiteindelijk met een oplossing gekomen - welke dit is kunt u op de die middag gemaakte foto’s bekijken, deze staan op de facebookpagina van V.V. Eastermar.

Trainer Marco van der Veen kwam voor deze middag met een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Rindert Venema mocht linksback staan en Jelle van der Bij, die ’s avonds de terugbus van Oerrock middels de ‘hard to get’-tactiek naar een later tijdstip trachtte te verleiden (dit mislukte jammerlijk want hij moest uiteindelijk naar huis wandelen) stond rechtsvoor.

Verder stonden de gebruikelijke namen op papier.

De bank was met zo’n negen spelers zo ruim bezet dat de helft van Van der Veen zijn manschappen niet op het bankje zelf plaats konden nemen…

Onder de bankzitters bevond zich de van een vakantie naar Curaçao herstelde Sander Smedema.

Van Pieter Sikkema ontbrak ieder spoor.

Saillante detail bij de basisklanten was dat dit Richard Brouwer zijn vierde nacompetitie betrof - bij alle vorige was hij speciaal voor die spannende wedstrijd op wissel gezet - dit werd zijn eerste basisplek.

Voor aanvoerder Jurryt Jonkman was het alweer zijn negende nacompetitie. Van de eerdere acht werd er slechts één winnend afgesloten. Statistiekjes die de burger respectievelijk wel en geen moed zouden geven.

Vlak voordat de Eastermarder stoet de Eastermarder brug over zou rijden opende Mark de Vries een filmpje op zijn slimme telefoon. Het betrof een filmpje van wat beschonken klinkende familieleden die hem succes wensten voor de aanstaande partij.

Richard Brouwer had een week eerder een blauwebessensapje van mem gekregen. Dit vond hij zo verdomde lekker dat hij later die week besloot zelf een granaatappelsapje aan te schaffen. Halverwege de barre tocht naar de verkeerde kant van Ljouwert kwam voorin de Dodge van Stefan Brouwer vervolgens de bekentenis dat dit meteen zijn grootste miskoop bleek; hij begon spontaan weer te kokhalzen.

Later dit weekend kwam hij met de titel van dit verslag op de proppen - dat is óók Richard.

Nadat de Eastermarder ploeg welkom was geheten door een afvaardiging van de Marrumer voorzitter Tiny Kok werd het veld massaal gekeurd. Dat kon bij lange na niet tippen aan de fijne mat van Bouwe Boersma en dus werd het vertrouwen in deze wedstrijd weer ietsje groter. De Eastermarder accommodatie verdient de stap naar de vierde klasse.

Zittend op het afgekeurde veld beloofde de aanvoerder zijn medespelers bij winst op Marrum een aantal bloedmooie personen van het andere geslacht tussen het publiek tijdens de volgende wedstrijd in en tegen Arum.

Nadat Jonkman de toss op slinkse wijze had weten te winnen en besloot van speelhelft te wisselen floot scheidsrechter Over op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg. De Eastermarder gasten oogden toch wat nerveus en moesten wennen aan de afwijkende atmosfeer aan de verkeerde kant van Ljouwert; het bleek daar een stuk warmer. Er was door de trainer een week gehamerd op het feit dat de luchtbrigade van Marrum voornamelijk met hoekschoppen aardig gevaarlijk uit de hoek wist te komen. In de 19e minuut was het zover. De eerste hoekschop voor de gastheren werd voor geslingerd en vond zo de kruin van de volledig vrijstaande nummer vier van de thuisploeg: 1-0

Eastermar rechtte vrijwel meteen de rug en nam het heft in handen. Na nog een hoekschop en een paar kleine kansjes voor Marrum was het Blau-Giel dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Een tweetal honderd-procentkansen werd gemist en de keeper zat een aantal maal dwars. Zo liet de dikverdiende gelijkmaker nog even op zich wachten. Er werd met een 1-0 gerust.

In de rust gooide trainer van der Veen het roer volledig om. Rots in de branding Stefan Erwin werd gewisseld voor Sander Smedema, die als opdracht meekreeg zijn plotselinge vakantie middels een puike partij te rechtvaardigen. Tevens verplaatste hij enkele spelers van posities.

De Broekophâlders gingen de tweede helft stug door met zoeken naar de bevrijdende treffer. Marrum wist hier alleen lange ballen tegenover te stellen. Één van die lange ballen verraste de Eastermarder defensie: de linksvoor liep met Richard Brouwer naast zich op keeper Jelle van der Wal af. Op de één of andere manier volgde er een massale struikelpartij waarna scheidsrechter Oven zich genoodzaakt zag een penalty toe te kennen. De ijskoude Jelle van der Wal (met beide dochters langs de zijlijn) zag de bal naar de rechterhoek gaan. Hij liet zich vakkundig bovenop het leer vallen! De bal moest geblesseerd naar de zijlijn maar gescoord was er niet - grote blij!

In de 63e minuut schoot de bal langs Rindert Venema en zijn tegenstander. De Eastermarder nummer drie stond echter op te letten en stuurde de bal middels een afgemeten wreeftrap in volle vaart tegen de poot van Jacob de Vries zijn stoeltje. De Vries vloog enkele meters door de lucht en kwam verbijsterd op het gras terecht.

In pak hem beet de 68e minuut kreeg Jan Jochum Kootstra de bal buiten de zestien in zijn bezit. Er was al eens gezegd dat hij wel eens mocht schieten en nu voegde hij de daad bij dat woord. De bal werd onderweg van richting veranderd en dat was dan eindelijk het stukje geluk dat Eastermar de rest van de middag ontbeerde: 1-1! Grotere blij!

In de 89e minuut kreeg een bepaalde roodharige Eastermarder spits de kans van Willem Veenstra de bal het lege doel in te schieten. Er werd gemist...

De verlenging die volgde was volledig in handen van de bezoekers. Marrum wist nog net een hoekschop te versieren maar echt gevaar volgde er van die kant niet. In de 119e minuut werd Willem Veenstra op onsmakelijke wijze naar de grond gejengeld. De scheidsrechter besloot ook nu een penalty toe te kennen. Johannes Couperus besloot uiteindelijk achter de bal plaats te nemen. Hij was echter als invaller binnen de lijnen gekomen en wilde nog wel even doorsporten met dit heerlijke weer. Er werd dus gemist.

De penaltyserie die volgde ging volgens het ABBA-principe. Google dat anders maar even.

Nadat Sander Smedema, Jelte Heidbuurt en Jurryt Jonkman hun penalty’s hadden weten te missen en ook de tegenstander driemaal de penaltykillende doelman Jelle van der Wal op hun pad troffen begon de echte shoot out.

De scheidsrechter vond dat Marrum eerst eenmaal mocht, dan Eastermar tweemaal, en als het dan nog gelijk kon worden Marrum de gelijkmakende beurt kreeg.

Marrum miste de eerste en toevalligerwijze kregen de gebroeders Brouwer vervolgens de winst in de schoot geworpen; ze dienden alleen de elfmetertrap even binnen te hengsten..

Stefan Brouwer deed dit middels een onhoudbare strakke streep naar de linkerbovenhoek.

Richard Brouwer, wiens aanloop een kleine hapering betrof wegens alle druk op zijn schouders en omdat hij de keeper nog even naar de verkeerde hoek wilde verwijzen, schoot vervolgens snoeihard door ‘t midden raak.

Wegens de onduidelijkheid omtrent het ABBA-systeem kwam de vreugde ietsje later pas vrij, maar uiteindelijk: grootste blij!

De meer dan verdiende overwinning werd ’s avonds met mate gevierd tijdens het Oerrockfestival; volgende week moet men immers weer fit zijn voor de wedstrijd tegen Arum! Vandaar ook de titel.

Komende zaterdag neemt de nummer drie van de vijfde klasse C het op tegen de nummer twee van de vijfde klasse B in het vlakbij Tzum gelegen Arum.

U mag de Eastermarder hengsten best aan komen moedigen mocht het u schikken.

Houdoe.

Eabe.

   

Pagina 6 van 172